Houbové těstoviny s volským okem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g těstoviny :flíčky,vřetýnka...
    • sůl a pepř
    • olej
    • 150
      g čerstvé houby (nebo mražené,sušené)
    • 2
      stroužek česnek -rozetřený
    • drcený kmín -dle chuti
    • 50
      g špek
    • 2
      ks cibule
    • 200
      g anglická slanina
    • 100
      g sýr niva -nastrouhaný
    • 4
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na lžíci oleje osmažíme jemně pokrájený špek a cibuli dozlatova. Pak přidáme pokrájené houby, které na cibuli krátce podusíme (houby můžeme předem i krátce povařit a scedit) s česnekem, kmínem, pepřem a solí.
2
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak scedíme a smícháme s houbovou směsí, nastrouhanou Nivou a se slaninou, kterou jsme drobně pokrájeli. Vše nasypeme do vymazaného pekáčku máslem a vysypaného strouhankou a dáme zakryté zapéct na 30 minut. Pak pekáček odkryjeme, pomyslně si ho rozdělíme na 4 porce a na každou ,,porci,, vyklepneme vajíčko, které osolíme, opepříme a celé dáme ještě zapéct, aby vejce ztuhlo. Podáváme se zeleninovým salátem nebo s kompotem. Dá se jíst i studené, pokud zbyde.
3
* Pokud chceme bezmasý pokrm vynecháme špek a slaninu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ZdenkaDv
    ZdenkaDv |

    20. 9. 2012 14:10

    Vynikající :-) Sice kombinace nivy a hub mi přišla poněkud podezřelá, ale výsledek vynikající :-) a to nejsem žádná kuchařka...

  • Drahokoupilovi
    Drahokoupilovi |

    4. 12. 2011 16:23

    Děláme je z čerstvých nebo mražených hub, ze sušených jsme ještě nezkoušeli, je to dobrá rychlovka.

  • Jitka M.
    Jitka M. |

    2. 7. 2011 10:53

    chutnaly nám moc

  • Simonka
    Simonka |

    3. 5. 2011 06:59

    Houby milujeme a tohle bylo perfektní i bez volského voka. Díky, S.

  • Špagetka
    Špagetka |

    27. 3. 2011 17:00

    Recept je jednoduchý a dooobrý! Z takových lidí jako je Estét si nic nedělejte, je to jen závist, co je užírá. Umět fotit, ještě neznamená, být dobrým člověkem, Estéte :-| .

  • recepty73
    recepty73 |

    6. 3. 2011 17:28

    ...proč jste se zaměřilA na mé recepty,lezu Vám do zelí?

  • Estét
    Estét |

    4. 3. 2011 11:00

    Pane Recepty 73, Vaše snaha přidat pokud možno co nejvíce receptů je zjevná, ale musím Vám říct, že by to chtělo ještě kromě kvantity zapracovat na kvalitě fotek. Bohužel ty Vaše za moc nestojí, jsou rozmazané a zelené. Zkuste ve foťáku zvolit jiný filtr, třebas denní světlo. Tyhle fotky spíš než že by lákaly tak odrazují. =-O

Další doporučené recepty: