Frncochaté knedlíky s chundelkou z Pojizeří

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 1
      lžíce sůl
    • 100
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • máslo
    • 1
      dl smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané nastrouhané brambory necháme okapat na cedníku, přidáme škrob usazený na dně nádoby, sůl, mouku, vejce a promícháme. Do vařící slané vody pak lžící vykrajujeme noky, 5 minut povaříme a opatrně vyjmeme na talíř. Ve zbylé vodě rozmícháme smetanu a omastíme lehce rozpuštěným máslem. Ve vzniklé ,,chundelce,, namáčíme knedlíky. Podáváme s dušeným zelím a opečenou cibulkou nebo jako přílohu k pečeni.

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    31. 10. 2010 18:38

    ...ha,ha :-( -p.Novotný nejsem,ale recept jsem zadával,nechápu,že autor je teď jiný :-\

  • Karel Prokopič
    Karel Prokopič |

    22. 4. 2010 18:02

    Buďte pozdraven, pane Petře Novotný! Moc Vás nemusím, ale ten nápad, aby Vám lidé posílali zajímavé recepty, byl velmi dobrý. Také to, že jste zveřejňoval autora. Doufám, že jste tady to psal Vy a ne epigon.