• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Grahamové rohlíky
    Napište svůj komentář k receptu

    Grahamové rohlíky

    autor: mikky.h
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Grahamové rohlíky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 135
        ml mléko 125-135 vždy si ho trochu ohřeji v mikrovlnce
      • 1
        ks žloutek
      • 1
        lžíce rostlinný olej
      • 9
        lžíce hladká mouka
      • 2
        lžíce celozrnná mouka
      • 0,50
        lžička sůl
      • 0,50
        lžička cukr
      • 10
        g droždí
      • bílek

    Postup přípravy receptu

    1
    Veškeré ingredience dáme do pekárny v pořadí, jak jsou uvedeny a zapneme program TĚSTO. Upozorňuji, že první dvě minuty si těsto hlídám a podle toho, jak se zapracovává, přidám buď trochu mléka nebo lžíci hladké mouky.
    2
    Po skončení programu těsto vytáhneme z pekárny a trochu je promneme. Rozdělíme si je na 5 větších dílů a každý z dílů pak na 2. Dohromady bude 10 menších grahámků. Dílek rozválíme na placku ve tvaru oválku a srolujeme. Dáme na pečící papír, kde necháme ještě 10 minut kynout, poté potřeme bílkem a dáme péct na 175 °C, zhruba 15-20 minut.
    3
    Tyto rohlíky jsou výborné i druhý den, pokud je zabalíte do utěrky.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Slovenské rohlíky

    Slovenské rohlíky

    Pizza rohlíky

    Pizza rohlíky

    Sýrové rohlíky II.

    Sýrové rohlíky II.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • dannyshka | 27. 11. 2013 08:35

      Pekla jsem a mají výbornou chut! :-) Byly trochu hutnější, ale vůbec to nevadilo. Těsto jsem dělala ručně pekárnu bohužel nemam a taky to šlo akorát se těsto při tvarování rohlíčku dost lepilo..

    • Štěpánka
      Štěpánka | 20. 11. 2013 20:19

      Dnes jsem vyzkoušela, obměnila jsem a udělala rohlíky pouze z grahamové mouky ve dvojité dávce a zhruba 50 ml mléka jsem nahradila vodou, výýýýýborné ;-)

    • milena kubikova
      milena kubikova | 18. 2. 2008 19:20

      Nie nie pani Michaela....to bol len taky prvy dojem...kym boli este teple....ako chladli, tak sa v nich vsetky chute rozvinuli...je to vsetko akurat....vdaka za recept.

    • Michaela Houšková
      Michaela Houšková | 18. 2. 2008 17:55

      Dobrý den Milenko,děkuji za komentář...))) Těší mně,že jste nadšená,jsou málo slané proto,aby se daly použít ráno s máslem a marmeládkou,ale pokud chcete,přisolte si..)))Míša

    • milena kubikova
      milena kubikova | 17. 2. 2008 18:38

      no a dnes sme vyskusali aj nas novy domaci hotdogovac....rozky aj ked boli uzsie ako tie kupenske, tak sa na nahrievacich tyciach neroztrhli, na druhy den boli ako rozky zvyknu byvat na druhy den, ale nadsenie v rodine je obrovske. sice nemam s cim porovnat, pretoze tento recept je prvy a az postupne budem skusat dalsie .....aj tak si zasluzi jednotku velikansku....rozky boli aj dnes rano fakt vyborne

    • milena kubikova
      milena kubikova | 16. 2. 2008 18:14

      toto su moje prve rozky....vydarili sa bajecne....asi dva sa mi ako keby trosku otvorili,.....ale myslim, ze to bolo tym, ze som zacala piect na prilis velkej teplote...mala som iba jeden druh grahamovej muky, tak som tu dvojlyzicovu nahradila hladkou. robila som vacsie, nie 10 ale 5 ks.....chcem ich pouzit na vyrobu domaceho hot dogu. kym su cerstve tak su chrumkave....neviem ake budu zajtra. zdaju sa mi malo slane, ale na povrch som dala hrubu krystalovu sol, tak sa tou trosku spravila chut. no som nadsena.....moje prve rozky!!!!!

    • Michaela Houšková
      Michaela Houšková | 10. 2. 2008 12:28

      Rozdrobím si droždí do teplého mléka (stačí troška ),přilévám nakonec.

    • katka
      katka | 24. 1. 2008 13:16

      Prosím o radu. Co se týče domácí pekárny, nemám zkušenost s čerstvým droždím. Má se tam nakonec jen rozdrobit a nebo se má nechat vzejít v troše vlažné vody?

    • Michaela Houšková
      Michaela Houšková | 12. 11. 2007 07:27

      Radko,děkuji za Váš komentář,jsem ráda,že jste spokojená.Míša

    • Radka Slosarova
      Radka Slosarova | 30. 10. 2007 13:48

      Konecne jsem se dostala k tomu abych dala vedet jak se mi vydarily vase grahamky. Uz jsem pekla 2x, podruhe jsem delala dvojitou davku (z jedne davky udelam pouze 4 rohliky). Vzhledem k tomu ze mam rada grahamove pecivo pouzila jsem 1/3 bile mouky a zbytek grahamove/celozrne mouky a pridala sezamova seminka. Dik za recept a pridavam k svym oblibenym.

    • Lida Barotova
      Lida Barotova | 3. 10. 2007 12:55

      Jani, grahamova mouka je celozrnna mouka, ale hrube mleta - tzv. srotka. Alespon tak mi to vysvetlili v mlyne v Jarcove.

    • Michaela Houšková
      Michaela Houšková | 25. 9. 2007 08:16

      Jani,je pravdou,že celozrnnou mouku graham mají v kaufu a stojí něco kolem 9.-

    • Anonym
      Anonym | 24. 9. 2007 22:19

      Grahamovou mouku mají v Kauflandu nebo ve zdravé výživě.

    • Jana Žurovcová
      Jana Žurovcová | 24. 9. 2007 12:04

      Mám problém sehnat mouku celozrnou grahamovou. Ve zdravé výživě mi prodala celorznou pšeničnou, že prý toto je grahamová. Ale vy v receptu uvádíte obě, tak nevím. Poraďte kde se shání.

    • Jana
      Jana | 24. 9. 2007 12:02

      Mám problém sehnat mouku celozrnou grahamovou. Ve zdravé výživě mi prodala celorznou pšeničnou, že prý toto je grahamová. Ale vy v receptu uvádíte obě, tak nevím. Poraďte kde se shání.

    • Michaela Houšková
      Michaela Houšková | 14. 9. 2007 21:08

      Dobrý večer Radko,odměřuji již několik let lžícemi a není v tom problém,naopak je to velmi výborné..Tak jak Vám již Vlaďka odpověděla,kynout musí nechat nejen před přímým pečením,ale i při zadělávání.Hodně zdaru!!

    • Vlaďka
      Vlaďka | 14. 9. 2007 14:48

      Radko,určitě nechejte kynout, program "těsto" v pekárně obsahuje hodinové kynutí při mírném zahřívání, tzn. že kyne ještě lépe než normálně. V odměřování na lžíce bych neviděla problém, pokud veškerou mouku odměříte stejnou lžící.Hodně zdaru!!!

    • Radka Slosarova
      Radka Slosarova | 14. 9. 2007 14:06

      Rada bych vyzkousela tyto rohliky ale nemam domaci pekarnu takze testo budu zpracovavat rucne. zajima me jestli se testo nechava kynout i po zpracovani nebo pouze na plechu pred pecenim.take odmerovani lzicemi se mi zda trochu nepresne - tudiz pocitam 1lzice=15g.dik. Radka

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
    Chuťovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Celozrnná mouka Cukr Droždí Hladká mouka Mléko Rostlinný olej Sůl Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Filé zapečené se zakysanou smetanou

    Filé zapečené se zakysanou smetanou

    Řecký salát po řecku

    Řecký salát po řecku

    Rizoto z mletého masa

    Rizoto z mletého masa

    Kakaové řezy s jablky

    Kakaové řezy s jablky

    Bábovka s kysanou smetanou na plech

    Bábovka s kysanou smetanou na plech

    Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

    Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

    Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

    Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

    Sýrová pomazánka s vejci

    Sýrová pomazánka s vejci

    Drůbeží výpečky

    Drůbeží výpečky

    Doporučujeme

    20 minut
    Pizza z arabského chleba

    Pizza z arabského chleba

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    46
    Holandský řízek a šťouchané brambory
    Holandský řízek a…
    28
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    26
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    23
    Vesnický páj (cottage pie)
    Vesnický páj (cottage…
    22
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…

    Sledujte nás

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Těhotná Josefíková jí za tři! A... Tohle je její partner!

    Těhotná Josefíková jí za tři! A... Tohle je její partner!

    AHA.cz Deník Aha! 22.1.2021

    Deník Aha! 22.1.2021

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Dáma.cz Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Ženy.cz Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Maminka.cz 7 nečekaných způsobů, jak malé dítě vyznává lásku rodičům

    7 nečekaných způsobů, jak malé dítě vyznává lásku rodičům

    Reflex.cz Tomáš Třeštík: Vím, že lidi seru, sám bych se taky sral. Jsem dobrý fotograf a jsem šťastný, ale hledám se

    Tomáš Třeštík: Vím, že lidi seru, sám bych se taky sral. Jsem dobrý fotograf a jsem šťastný, ale hledám se

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Paletovou postel zvládnete vyrobit i vy. Inspiraci najdete ve fotogalerii

    Paletovou postel zvládnete vyrobit i vy. Inspiraci najdete ve fotogalerii

    Další doporučené recepty:

    Golden milk neboli Turmeric latte
    Golden milk neboli Turmeric latte
    Gothaj v jogurtovém těstíčku
    Gothaj v jogurtovém těstíčku
    Gougeres
    Gougeres
    Grahamový chléb II.
    Grahamový chléb II.
    Grahamový jemný chléb
    Grahamový jemný chléb
    Grahamový s klobásou
    Grahamový s klobásou
    • Recepty.cz
    • Grahamové rohlíky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí