Gougeres

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: sopko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 80
      g parmazán
    • 150
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 200
      g voda
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vodu se solí a máslem svaříme, přidáme mouku a mícháme do hladka. Necháme vychladnout. Přidáme vejce, vyšleháme a poté vmícháme sýr (drobné kostičky). Lžičkou tvoříme na pečícím papírem vyloženém plechu drobné kopečky. Pečeme při 200 °C.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz |

    15. 11. 2010 17:26

    Děkuji za upozornění, recept jsem založil do správné kategorie. Pavel ;-)

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    15. 11. 2010 12:29

    Není trochu zavádějící, pokud je tento slaný recept s parmazánem v kategorii "cukroví"??? :-\

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    17. 4. 2010 12:58

    Je to prostě klasické odpalované těsto, zde ochucené sýrem. Udělala jsem těsto z dvojité dávky, do poloviny jsem dala sýr a do poloviny kostičky uzeného špeku. Na pečící papír jsem stříkala přes špičku malinké věnečky (se sýrem) a esíčka (s uzeným)..... Ty kousky s masem se pekly trochu déle (sýrové cca 25 minut, masové 30), ale oboje jsou výborné.

  • cicolina
    cicolina |

    20. 5. 2005 11:34

    Řekla bych, že to budou nadýchané bochánky chutnající po sýru, jinak bez toho sýru je to těsto na žloutkové věnečky, takže to určitě bude dobře chutnat třeba k vínu, určitě vyzkouším!

  • Pešek
    Pešek |

    7. 3. 2005 10:41

    Neumím si představit co z toho vznikne ????