Jehněčí nožička dušená v zelenině

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks cibule
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks hřebíček
    • 80
      g máslo (přepuštěné)
    • 4
      ks jehněčí maso (nožičky)
    • 600
      ml drůbeží vývar
    • 300
      g celer
    • 300
      g petržel
    • 300
      g mrkev
    • 300
      g tuřín
    • 800
      g brambory
    • 1
      svazek tymián
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na salsu...
    • 40
      g piniové oříšky
    • 2
      ks šalotka
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      svazek petržel
    • 0,5
      svazek bazalka
    • 5
      ks okurka (okurčičky)
    • 1
      lžíce kapary

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dvě cibule nakrájejte na plátky, do třetí neoloupané vpíchněte hřebíčky a bobkový list. Nakrájenou cibuli osmažte v pekáči na másle. Vložte osolené a opepřené maso. Přikryjte a krátce poduste, vlijte vývar, vložte cibuli s hřebíčky, uveďte do varu a dejte do trouby předehřáté na 180°C, poduste 30 minut.
2
K masu přidejte očištěnou a na kousky pokrájenou zeleninu, brambory a tymián. Duste ještě 40 minut. Vyjměte, odstraňte cibuli s hřebíčky a svazek tymiánu a podle chuti osolte a opepřete. Na salsu opražte piniová jadérka, šalotky, česnek, petržel, okurčičky, kapary a sardelky nadrobno nasekejte a promíchejte s octem a olejem. Podávejte k masu se zeleninou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: