Kuřecí / králičí ragú s hlívou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g kuřecí maso nebo králičí
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 50
      g rajský protlak cca
    • 200
      g hlíva ústřičná
    • červené víno nebo vývar, dle potřeby
    • máslo - velikosti ořechu
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • snítka tymiánu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí nebo králičí očištěné maso pokrájíme na kousky, které osolíme, opepříme a na malém množství oleje osmažíme za občasného promíchání ze všech stran.
2
Po osmažení masa přidáme krátce orestovat i protlak s nasekaným česnekem, následně přisypeme na nudličky pokrájenou hlívu s tymiánem a dále smažíme do povadnutí hlívy.
3
Maso s hlívou podlijeme minimálním množstvím vína nebo vývaru (ragú nebudeme zahušťovat) a pod poklicí dusíme, za občasného promíchání a podlití dle potřeby, do změknutí masa.
4
Nakonec dle chuti ragú osolíme, opepříme a odstavíme. Vydáme vyvařenou větvičku z tymiánu, do ragú vložíme ořech másla, který necháme během míchání rozpustit. Ragú již nevaříme.
5
Podáváme s těstovinami, noky, bramborem, rýží, kroketami...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: