Kuřecí (králičí) směs v nádivce

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Masová směs:
    • 300
      g kuřecí maso nebo králičí
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule jemně pokrájená
    • 1
      stroužek česnek nasekaný
    • 150
      g čerstvé žampiony - plátky
    • 0,5
      ks červená paprika - na kostičky
    • 100
      g brokolice -růžičky, krátce spařené v horká vodě
    • sůl a pepř
  • Nádivka:
    • 5
      ks rohlík - starší, na kostičky 4 -
    • sůl a pepř
    • 1,5
      dl mléko cca
    • 1
      dl muškátový květ
    • 1
      hrst bylinky dle chuti
    • 4
      ks vejce
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Masová směs:** Cibuli si usmažíme na oleji. Přidáme orestovat kousky osoleného a opepřeného masa. Vmícháme plátky žampionů, papriku, česnek a brokolici, necháme vydusit přebytečnou šťávu, případně ještě dochutíme a necháme vychladnout.
2
**Nádivka:** V míse si navlhčíme mlékem kostičky rohlíků, které dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem, bylinkami(petrželka, pažitka, libeček...). Zalijeme rozšlehanými žloutky, zamícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Do vymazané a vysypané formy dáme větší polovinu nádivky, na kterou nandáme masovou směs. Tu zakryjeme zbytkem nádivky a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu na cca 35 minut dozlatova.
3
Podáváme teplé nebo vychladlé například se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou.
4
*Jako obměnu můžeme do směsi nebo do nádivky vmíchat nastrouhanou nivu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Blanka
    Blanka |

    23. 2. 2015 10:38

    Bylo to výborné. Podávala jsem na králičí způsob, dohromady s bramborovou kaší a nebylo námitek.

  • Velebová
    Velebová |

    31. 3. 2013 12:24

    Jéje, tohle vypadá velice dobře, zkusím bez hub, ty nemám ráda. :-)

  • Břenková
    Břenková |

    22. 4. 2012 10:46

    Dělala jsem už podruhé a pokud se do receptu chcete pustit,tak doporučuji nepospíchat a nechat vydusit šťávu úplně jak je psáno.Já poprvé pospíchala a byla také výborná,ale mokřejší než ta včerejší.Jinak jí nemůžu nic vytknout a jen doporučit.Taky se chystám zkusit i s jinou zeleninou,třeba s mrkví,květákem atp.

  • Janda
    Janda |

    26. 6. 2011 19:29

    Výborný recept, děkuji :)

  • LadaN.
    LadaN. |

    18. 5. 2011 09:12

    Suprová, měla velký úspěch, rohlíků jsem dala 8, máte rádi nádivku :-P