Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřové sádlo na škvaření
    • uzený špek
    • cibule
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sádlo pokrájíme na kostičky zhruba stejně velké a dáme do kastrolu. Tam ho zahříváme na teplotu cca 120 stupňů (více není vhodné, škvaříme zvolna) a občas promícháme. Škvaření sádla trvá zhruba tak dlouho, až nám zlatavé škvarky začnou stoupat ode dna a sádlo přestane pěnit.
2
Pokud nechceme všechny škvarky v sádle, můžeme si jich část cedníkem vyndat stranou. Zároveň odebereme i trochu čistého sádla do pánve.
3
Na úplném konci škvaření přidáme do rozpáleného sádla pokrájený, udírnou řádně navoněný uzený špek, který v sádle promícháme, osolíme a kastrol odstavíme.
4
Do pánve přisypeme na sádlo pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova a následně vmícháme do mírně osoleného sádla se špekem.
5
Sádlo přelijeme do čistých suchých skleniček, uzavřeme suchými víčky a necháme zchladnout a ztuhnout. Poté mažeme na chleby a zdobíme čím je nám libo: okurky, cibule, česnek, paprika... , osolíme, opepříme a podáváme nejlépe s dobře vychlazeným pivem.
6
Množství sádla a cibule záleží na naší chuti, na kilogram sádla připadne zhruba 150 - 200 gramů špeku a cca 2 - 3 cibule.
7
Foto moc kvalitní není, ale pochopte, že u Pepana se neklade důraz na kvalitu fotografií :-)
Kategorie: Jednohubky Vepřové
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Sůl Uzený špek Vepřové sádlo

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: