• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
    Napište svůj komentář k receptu

    Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové

    autor: šárka tkáčová
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 4
        bílek
      • 280
        g cukr krupice
      • 200
        g lískové oříšky
      • kokos pro další variantu
      • papír na pečení

    Postup přípravy receptu

    1
    Bílky a cukr ušleháme ve vodní lázni na tuhý sníh. Když hmota drží pevně tvar, vyjmeme z horké vody a vložíme do dřezu se studenou vodou. Mírně prošleháváme do vychladnutí.
    2
    Na vál nasypáme plátky oříšků, spíše takovou malou hromádku, lžící klademe hmotu a lehce vyválíme malé válečky. Ohneme do tvaru rohlíčku, klademe na plech vyložený papírem na pečení a sušíme zvolna asi při 100 °C. Po zhruba 30 min. vyzkoušíme, zda jsou uvnitř pěkně prosušené.
    3
    Další varianta je s kokosem. Při sušení hlídejte, ať se vám kokos nespálí, je háklivý a rohlíčky by nebyly bílé. Doma děláme oboje, ořechy si týden předem krájím na tenoučké šupinky u televize malým ostrým nožíkem. Krájím je v ruce, je to styl jako když škrábete bramboru.
    4
    Peču asi 14 dní předem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Oříškové rohlíčky

    Oříškové rohlíčky

    Růžičková kapusta v kokosové omáčce

    Růžičková kapusta v kokosové omáčce

    "Pěnové" koláčky z listového těsta

    "Pěnové" koláčky z listového těsta

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • svišť | 20. 12. 2010 17:36

      Včera jsem pekla z poloviční dávky, sníh jsem nešlehala nad parou,nechtělo se mi, a navíc to je, jak jsem zjistila,zbytečné.Ze dvou bílků jsem měla stejně rohlíčků jako ze 4 šlehaných nad parou.Jen potřebovaly o něco déle sušit.Příště je zkusím upéct stejně jako cukroví na cca 170°C do zrůžovění.Zkoušela jsem obě varianty- oříškové i kokosové a oříšková varianta je podle nás lepší.

    • svišť | 18. 12. 2010 19:38

      Rohlíčky jsou výborné.Ze 4 bílků jsem měla 2 plechy.Asi budu muset udělat ještě z jedné dávky, taťka už mi jich polovinu snědl (pekla jsem je dnes odpoledne :-)).

    • Sylva Karešová
      Sylva Karešová | 11. 12. 2008 15:36

      Bohatě stačí mleté oříšky, dělala jsem tak včera a vypadá to také pěkně, není potřeba se piplat s krájením šupinek.

    • Irena Karlíková
      Irena Karlíková | 8. 12. 2008 21:17

      Holky, pěkně jste mě navnadily. Hned zítra to vyzkouším s prckama. Jeden dostane kokos, druhá oříšky (aspoň se nebudou prát) a děj se vůle boží... ;-))

    • Helča z hor
      Helča z hor | 18. 12. 2007 16:29

      Vynikající a snadné!Dávám za 1!!!

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 6. 12. 2006 23:26

      anonym: obaluji to v jemně mletých oříšcích.S tím kokosem jsem to nezkoušela ,ale letos vyzkouším i tuto variantu.Přiznám se,nikdy mne to nenapadlo.:o)

    • Anonym
      Anonym | 6. 12. 2006 21:21

      Paní Kutačová, ty vlašské ořechy jsou mleté najemno?Děkuji

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 4. 12. 2006 17:02

      Teda já nevím nad čím tak koumáte?? Prostě až si z ingrediencí uděláte hmotu, tu vychladíte, tak si na vál dáte strouhané nebo krájené oříšky, z kastrolu vezmete malou lžičkou hromádku a tu obalíte v těch oříšcích a upravíte do tvaru rohlíčku. Dáte sušit do trouby. Holky, doufám, že je to už jasné...

    • Ľýdia
      Ľýdia | 4. 12. 2006 15:07

      Tak proč tu nekdo píše, že v mletých ořechu se to vyválí,a nekdo v plátcích, a to jedna lžíce, to jeten jeden rohlíček?Promˇinte, taky temu nerozumím.

    • Anonym
      Anonym | 3. 12. 2006 17:47

      Káťo , našlehaná bílková hmota se obalí v oříšcích nebo kokosub,udělá se šulánek,vytvaruje do rohlíčku a potom se dá na plech a suší v troubě,nic se po usušení neobaluje.Napiš,pokud bys něčemu nerozuměla

    • Káťa
      Káťa | 3. 12. 2006 15:37

      Tak temu nerozumím, nejprv se dají namalínke plátky lístkové oříšky, na to ta hmoty - kdy s eudelá rohlíček, dá se sušit a po upečení se toješte obaluje v mletých vlašských ořechu, nebo kokosu? Dejte prosím vědet. Děkuji.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 2. 12. 2006 23:01

      Kajko: obaluji převážně ve vlašských,ale když mám nějaký zbytek lískových,klidně přidám.Jinak úplně původní recept co mám já je s vlašskými ořechy.Vůbec nevadí,když se nepodaří rohlíčky(mě osobně málokdy),tak dělám jen takové "šulánky" z toho sněhového těsta a je to úplně stejně dobré a hlavně velice rychlé:o))

    • Kajka
      Kajka | 2. 12. 2006 19:39

      Právě jsem se chtěla zeptat na ty mleté oříšky na obalení a vidím , že je to vyzkoušené. Paní Kutačová, jaké ty oříšky používáte? Lískáče nebo vlašáky? Děkuji

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 2. 12. 2006 10:27

      Cukr písek je krupice, mletý je moučka.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 2. 12. 2006 09:48

      Dělám tohle cukroví každoročně a mohu jen doporučit.Skladovat se může normálně v krabici na balkóně a obaluji to v mletých oříšcích.Oblíbené cukroví mého manžela:o)

    • Anonym
      Anonym | 1. 12. 2006 23:15

      Cukr písek ja prosím mletý, že ? díky

    • Anonym
      Anonym | 1. 12. 2006 23:13

      Dobrý den, prosím Vás, dá se toto cukroví skladovat s ostaním v krabici na balkoně? Vypadá to moc dobře a chci vyzkoušet. Děkuji Míša

    • Šárka Tkáčová
      Šárka Tkáčová | 27. 11. 2006 08:23

      Kajko,oříšky neloupu,takže jsou to tenké šupinky oříšků s hnědými krajíčky.

    • Kajka
      Kajka | 24. 11. 2006 21:03

      Šárko, prosím Vás, ty oříšky jsou oloupané? Cukroví vypadá báječně, určitě letos vyzkouším. Děkuji

    • Ivana C.
      Ivana C. | 24. 11. 2006 07:32

      Vloni přinesl kolega ochutnat - NO BOŽSKÉÉÉÉ!!!!

    • Šárka Tkáčová
      Šárka Tkáčová | 23. 11. 2006 14:00

      Andro,určitě daly, ale ten vzhled toho bílého rohlíčku a těch šupinek , teď jsem na rozpacích , loni jsem neměla digi foťák , fotit budu ale až je budu péci, ale když se obalují v kokosu , tak pro ne ve strouhaných oříšcích.Já mám recept už léta a Vánoce se bez těchto rohlíčků neobejdou .Získala jsem ho tak , že jsem přišla pokecat k sousedce a ta pořád strouhala ty šupiny,ptala jsem se , na co to je a odcházela s receptem.

    • Andra
      Andra | 23. 11. 2006 12:52

      Nedali by sa použiť mleté orechy?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pošírování Šlehání Vánoce Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Kokos Lískové oříšky Papír na pečení
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

    Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

    Sekané znojemské biftečky

    Sekané znojemské biftečky

    Špekové knedlíky pro silné muže

    Špekové knedlíky pro silné muže

    Tatarka

    Tatarka

    Jahodovo - vanilkový tvaroh

    Jahodovo - vanilkový tvaroh

    Placičky z ricotty s cuketou a sušenými rajčaty

    Placičky z ricotty s cuketou a…

    Šneci s anglickou slaninou a kořením

    Šneci s anglickou slaninou a kořením

    Buchta z cizrny

    Buchta z cizrny

    Vanilkový krém

    Vanilkový krém

    Doporučujeme

    120 minut
    Banoffee pie

    Banoffee pie

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    36
    Falešná „škvarková" pomazánka
    Falešná „škvarková"…
    29
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    21
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    19
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    18
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně

    Zajímavé články

    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…
    Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z jižních Čech
    Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z…

    Sledujte nás

    AHA.cz Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    AHA.cz Strach o Jágra: Co se děje?

    Strach o Jágra: Co se děje?

    AHA.cz Deník Aha! 15.1.2021

    Deník Aha! 15.1.2021

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Dáma.cz John Lennon by oslavil 80: Slavný Brouk vyrůstal bez rodičů a byl hrubý k ženám

    John Lennon by oslavil 80: Slavný Brouk vyrůstal bez rodičů a byl hrubý k ženám

    Ženy.cz Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Maminka.cz Maminka roku: Miluši Smékalové bylo 23, když se rozhodla postarat se o sourozence

    Maminka roku: Miluši Smékalové bylo 23, když se rozhodla postarat se o sourozence

    Reflex.cz Ooops, něco se nepovedlo! Stručné dějiny IT projektů v Česku

    Ooops, něco se nepovedlo! Stručné dějiny IT projektů v Česku

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Jak prát bílé ručníky a povlečení, aby zůstaly bílé

    Jak prát bílé ručníky a povlečení, aby zůstaly bílé

    Další doporučené recepty:

    Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou
    Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou
    Penne s tuňákem a kukuřicí
    Penne s tuňákem a kukuřicí
    Penne se špenátem
    Penne se špenátem
    Pěnový koláč
    Pěnový koláč
    Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
    Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
    Pepanovy buřty k pivu
    Pepanovy buřty k pivu
    • Recepty.cz
    • Pěnové rohlíčky oříškové nebo kokosové
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí