"Pěnové" koláčky z listového těsta

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks listové těsto
    • 4
      ks bílek
    • 120
      g moučkový cukr
    • sůl - špetka
    • 2
      lžíce čokoláda nebo nasekaná
    • 2
      hrst strouhaný kokos , nasekané ořechy nebo mande
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který potřeme bílkovou pěnou:
2
Bílky vyšleháme se solí na tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme čokoládu s cukrem a dle chuti kokos, ořechy nebo mandle.
3
Těsto svineme jako roládu, nití nebo strunou těsto podebereme a překřížením nařežeme na cca 2 až 2,5 cm silné koláčky. Nic si neděláme z to, že nám pěna vylézá, řeznou plochou klademe na plech s pečícím papírem a zbytky pěny po krájení jednoduše na koláčky lžičkou navršíme.
4
V horké troubě (170°C) pečeme asi 30 minut, koláčky se nafouknou a zezlátnou.
5
Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem a dejte pozor, aby na Vás nějaký zbyl, u nás mizí ještě vlažné! :-)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Káča
    Káča |

    12. 1. 2016 17:50

    Perfektní :-*

  • Pančíková Jitka
    Pančíková Jitka |

    18. 8. 2014 19:27

    Chutnaly všem, takže mám zas jeden rychlý a výborný recept, pro případ nouze, protože všechno mám většinou doma.

  • Nikola
    Nikola |

    19. 2. 2014 15:22

    Jsou skvělý,díky.

  • veronika
    veronika |

    6. 10. 2013 17:35

    vyborny recept.Rychle a jednoduche.Doporucuji

  • SylvaZb
    SylvaZb |

    1. 8. 2013 15:12

    Děkuji za skvělý recept, dávám 1 :-) Přidala jsem na kousky pokrájené meruňky a bylo to skvělé. :-*

  • ekand
    ekand |

    1. 6. 2013 15:07

    Dala jsem víc oříšků a kokosu a byla to mňamka...

  • mmaarrccii
    mmaarrccii |

    1. 11. 2012 14:50

    Trochu patlačka, ale je to naštěstí rychle hotové. Znám už od dřív a peču obvykle když zrovna nemám doma moc jiných surovin. Nejlepší jsou čerstvé hned po upečení ;-)

  • Daniela
    Daniela |

    25. 10. 2012 18:02

    Kdyby v receptu nebylo napsané, že pěna vylézá, tak bych to snad hodila do koše, protože to vypadalo děsivě. Tak jsem to teda všechno posbírala, napatlala zpátky, klečela u trouby a sledovala co z toho bude =-O . Světe div se! Každý kousek je teda originál, ale chutnají božsky :-* ! Děkuji mnohokrát za hodně zábavný recept :-)) .