Nedělní štola

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      lžička droždí
    • 60
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 200
      ml mléko
    • 60
      g hera
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl
    • mandle
    • 2
      lžíce rozinky namočené v rumu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Heru rozpustíme v mléce, nalijeme do domácí pekárny a necháme trochu vychladnout.
2
Přidáme vejce, mouku smíchanou s droždím, pudink, cukr, vanilkový cukr a sůl. Zapneme na SLADKÉ PEČENÍ (nebo základní program na chleba), po zvukovém signálu přidáme rozinky.
3
Po skončení programu vyzkoušíme špejlí, zda je štola upečená, pokud ne, nastavíme program PEČENÍ a za stálé kontroly dopečeme.
4
Podáváme sypané moučkovým cukrem (nejlépe k nedělní snídani s kakaem či kávou).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka Bauerová
    Lenka Bauerová |

    17. 2. 2012 18:44

    Výborný snídaňový mazanec. Oproti receptu jsem dala 100g cukru, použila jsem rozinky a plátkové mandle (dohromady 70g) a protože jsem neměla doma vanilkový pudink, dala jsem kokosový (se značnými obavami o výsledek). Do pekárny dávám vše najednou, peču na základní program v délce 3:12 hod. Dopadlo to skvěle. Kokosový pudink dodal mazanci zajímavý šmrnc a vůni, budu ho používat i nadále.

  • Jana Andrášková
    Jana Andrášková |

    19. 7. 2009 20:22

    Dnes jśem pekla podle tohoto receptu poprvé, místo cukru dávala sladidlo- propočítané podle 100g cukru a bylo to pro nás akorát. Do těsta jsem přidala mleté lískové oříšky a místo rozinek kandované třešně. Po upečení jsem štolu ještě potřela rozehřátým máslem a výsledek je úžasný - štola krásně vykynula, upekla se také úplně akorát do zlatova, je nadýchaná,prostě za jedna. Pekla jsem v pekárně Domo, program "sladký".

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    5. 3. 2009 14:28

    Gábi, věřím, ale stejně je potřeba si pohlídat lhůtu použitelnosti.;-))

  • Gábina H
    Gábina H |

    5. 3. 2009 09:53

    Laďko, já teda se sušeným droždím nemám problém. Od té doby, co peču v DP používám většinou jen sušené droždí a v pohodě. Nahrazuji podle přepočtu 10g čerstvého = 1 lžička sušeného

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    26. 2. 2009 13:26

    Simono, bude to droždím, jak píše Lada, já jen ještě poznámku: sušené droždí se mi vícekrát vymstilo, takže teď používám jen čerstvé droždí a nikdy nezklamalo.

  • Lada Kolínská
    Lada Kolínská |

    26. 2. 2009 09:39

    Simono, to může být jedině droždím. Na trhu jsou různé druhy od různých výrobců. Zkontrolujte, na kolik mouky je daný druh určený, případně jestli droždí není prošlé.

  • Simona Novotná
    Simona Novotná |

    21. 12. 2008 11:14

    poprvé se mi povedla a byla vynikající,ale teď dvakrát za sebou mi vůbec nevykynula a přitom jsem ji dělala naprosto stejně..

  • Stanislav Malina
    Stanislav Malina |

    15. 11. 2008 12:28

    mám dotaz jestli mohu použít na pekárně eta program dort místo sladkého peč.

  • Lenka
    Lenka |

    18. 5. 2008 15:55

    Vynikající, místo vanilkového cukru jsem dala skořicový anemá chybu.

  • Romana Šímová
    Romana Šímová |

    27. 2. 2008 16:57

    Výborná, chtělo se jí sice utéci z trouby,ale rozmyslela si to a vyšla nádherně-jako peříčko.Dávám 1.

  • Anonym
    Anonym |

    10. 2. 2008 11:15

    ČAU

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    31. 1. 2008 16:33

    Štola je výborná, přidávám rozinky, oříšky/mandle a čokoládu. Cukru dávám 100 g krupice a 1 sáček vanilkového a přijde nám to akorát.

  • Anna Bujoková
    Anna Bujoková |

    27. 1. 2008 15:31

    taky jsem dala 100g cukru a není moc sladká,ale jinak super ke kávičce nebo kakau,příště ji taky potřu máslem. ANONYME, PROČ VŠUDE PRUDÍŠ?

  • Katerina S
    Katerina S |

    6. 1. 2008 13:44

    Včera jsem pekla a přidala jsem tam strouhanou čokoládu,oříšky,lžičku rumu,lžíci kokosu a strouhanou cit.kůru a byla vynikající.Po upečení jsem jí potřela rozpuštěným máslem a posypala moučkovým cukrem.Jo a neměla jsem Heru tak jsem tam místo ní dala máslo.Vynikající.

  • Zuza
    Zuza |

    8. 10. 2007 12:50

    štola je hutnější a i když jsem dala 100g cukru musí se po nakrájení jěště řezy pocukrovat. chutově docela dobrá ale jsou i lepší štoly po zaležení je lrpší

  • Anonym
    Anonym |

    8. 10. 2007 11:54

    právě ji peču moc ale nevyběhla voní ale moc pěkně tak uvidíme

  • Anonym
    Anonym |

    3. 8. 2007 11:08

    Velmi dobrá, jen místo 60g jsem hned dala 100g a také jsem přidala 1KL skořice. Po vyndání jsem potřela rozpuštěným máslem a pak posypala cukrem. Na můj vkus by mohla být trochu "vlhčí'', rodina si pochutnala a za dva dny se poklo znovu!

  • renvyk
    renvyk |

    25. 3. 2007 19:11

    Přidala jsem oproti receptu cukr a ještě lžičku skořice a špetku kardamonu a muškátového oříšku. Štola byla vynikající a krásně voňavá.Dvě hodiny se pekla a za 30minut bylo po ní :o))

  • Anonym
    Anonym |

    21. 3. 2007 20:06

    Velmi dobré jen cukru bych dala asi více,ale jinak všem velice chutnala

  • Radka Mayerová
    Radka Mayerová |

    21. 3. 2007 11:03

    Včera jsem dostala dom.pekárnu a hned jsme s maminkou vyzkoušely tento recept.Výsledek bylo to bezvadné a ¨šem to chutnalo.Děkuji za recept

  • Anonym
    Anonym |

    3. 3. 2007 15:52

    Na vzhled vynikající, ale na chuť tvrdší a mdlá

  • Milada
    Milada |

    20. 2. 2007 23:24

    Byla dobrá, ale málo sladká, příště více cukru

  • Anonym
    Anonym |

    11. 2. 2007 21:15

    Tedy otevřeně, špičková štola. Byl jsem trochu skeptický, ale je úžasná!!!!!