• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Rychlokvašky
    Napište svůj komentář k receptu

    Rychlokvašky

    autor: Ladia
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 24
    doba přípravy: neuvedeno
    obtížnost: snadné
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Rychlokvašky
    Rychlokvašky
    Rychlokvašky
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        l voda
      • 30
        g sůl
      • kopr
      • višňové listy nebo vinné listí
      • okurka přerostlé

    Postup přípravy receptu

    1
    Okurky dobře omyjeme, vidličkou propícháme, naskládáme do kameninového hrnce nebo větší sklenice, proložíme koprem, zalijeme horkým nálevem, hrnec povážeme a necháme v teple. Za 3-4 dny si na nich už můžeme pochutnávat. Množství všeho ostatního záleží na velikosti okurek a nádoby.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rychlokvašky mého manžela

    Rychlokvašky mého manžela

    Ruské okurky - rychlokvašky na slano

    Ruské okurky - rychlokvašky na slano

    Rychlobublanina

    Rychlobublanina

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • pokusník
      pokusník | 5. 8. 2016 15:28

      Naložili jsme podle návodu rychlokvašky a po několika dnech se nám nahoře vytvořila bílá plíseň připomínající vatu :'( . Nevím zda je to na závadu. Nevypadá to tedy nijak vábně.

    • helena
      helena | 28. 7. 2016 14:02

      dělaly jsme rychlokvašky podle daného receptu a přijde mi že jsou moc zakalené,je možné že se mohly skazit,měly jsme je ve tmě a teple :-(

    • MilaN
      MilaN | 19. 9. 2015 12:58

      Mléčné kvašení za 3-4 dny??? Naprostá hloupost! Minimum je 10 dnů

    • prdelka
      prdelka | 8. 7. 2014 11:36

      vyborne diky za vylepseni cukrem

    • Pepa
      Pepa | 21. 7. 2011 16:15

      Já dávám na litr vody 1 polévkovou lžíci soli. S polečně s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem 10 min povařím. Nechám vychladnout. Do slenice naskládám: propíchané okurky kopr nakrájený křen feferonky pár stroužků česneku cibuli vinný list kopr višňový list list křenu list černého rybízu Zaliji nálevem a za cca 10 dní ..... 8-)

    • Sisinka83 | 2. 12. 2010 09:26

      Také dělám rychlokvašky tímto způsobem, akorát místo kopru dáváme vinný list.

    • Ladia
      Ladia | 21. 10. 2010 17:25

      Tento recept děláme leta. Letos se ale mému tatíkovi podařilo zaměnit gramy a deka... A okurky ne a ne kvasit :-D :-D :-D

    • Ladia
      Ladia | 21. 10. 2010 17:21

      V tomto receptu je množství pouze u vody a soli. Okurky prokládáme koprem a višňovým listím. Množství všeho ostatního záleží na velikosti okurek a nádoby :-P

    • recepty73
      recepty73 | 21. 10. 2010 17:15

      2ks okurky-to je blbost :-D :-D :-D

    • recepty73
      recepty73 | 21. 10. 2010 16:40

      ...tady už jsem fotku přidával :-( ,je ještě ve staré fotogalerii ;-)

    • recepty 73
      recepty 73 | 18. 8. 2010 13:02

      Takto je dělávala už moje prababička a měly fakt říz :-).Teď už mléčně vykysaly a jsou jako od babči-na jedničku!Jiří

    • jaja 13
      jaja 13 | 24. 8. 2007 14:24

      Octový nálev nezpůsobí mléčné kvašení a pak to nejsou kvašáky

    • sidonius egregius
      sidonius egregius | 24. 8. 2007 00:31

      ahojky Daniello!Dekuji za zpravicku!!!!

    • Daniella O.
      Daniella O. | 23. 8. 2007 20:56

      Egregy, ja osobne zalevam okurky lakem, ktery mi zustane z nakladanych, pouze pridavam cesnek, feferonku a trochu prisoluji. Vse ostatni uz tam je, neni treba dochucovat. Pokud chcete urychlit kvaseni, pridejte kousek chleba. Kvasi to jedna basen a jsou vyborne.

    • sidonius egregius
      sidonius egregius | 23. 8. 2007 16:28

      Rad bych se optal,zda je mozne zalevat okurky i klasickym octovym nalevem...za odpoved predem dekuji s pozdravem Egregy...

    • Lubos
      Lubos | 8. 8. 2007 11:32

      tak jsem je ted nalozil a tesim se na vysledek :)

    • Mirka Tomášková
      Mirka Tomášková | 2. 8. 2007 10:18

      je to opravdu mnamka

    • albin vesely
      albin vesely | 28. 7. 2007 03:24

      jeden hrebicek a kulicka noveho koreni to je to ,co tomu chybelo..

    • vuzmuch
      vuzmuch | 28. 7. 2007 03:21

      a co spenat?

    • Boža Zajíc
      Boža Zajíc | 22. 7. 2007 13:47

      Tento recept je nejlepší z těch,co jsem již vyzkoušel.Používám jej každoročně, pouze okurky zalévám vychladlým lákem.Konzumuji cca 8 - 10 den,dle teploty v místnosti.

    • Michal
      Michal | 24. 9. 2006 10:30

      Dávám na 1l vody 5 dkg soli a ještě přidávám 1 feferonku. Jinak dělám stajně. Jsou pikantní a vynikající.

    • vizgilig
      vizgilig | 1. 9. 2006 15:54

      kvasaky taktiez zavarim ale odporucam zavarat malicke kvasaky,velke kone budu moc blatove

    • Jarin
      Jarin | 28. 8. 2006 09:55

      Na litr nálevu dávám dvě polévkové lžíce soli, jednu lžíci cukru, někdy na plátky nařezaný čerstvý křen, kopr a vinné listy - chuťovečka

    • Jarka
      Jarka | 1. 8. 2006 11:01

      Dávám na 1 kg okurek 4 dkg soli, jinak mám stejný recept - jsou opravdu výborné

    • Antonín Štaud
      Antonín Štaud | 30. 7. 2006 22:14

      Neškodí dle chuti přidat do 4 litrové sklenice 2 až 3 na plátky nakrájené stroužky česneku. Okurky jsou pak pikantnější.

    • Věra
      Věra | 28. 7. 2005 18:01

      Pokud je hned nesníme,tak je možné je vybrat z láku,ten přecedit přes plátýnko-převařit.Kvašáky naskládat do sklenic a přelít tímto vychladlým nálevem a jen nachilinku-jen co se víčka vyploulí směrem nahoru,tak je dát sterilovat. V zimě si pak pochutnáváme také na kvašácích.

    • Alena
      Alena | 27. 6. 2005 08:06

      Ocet netřeba vykvací samo, utvoří se bílý povlak ale ten není na závadu....Okurky jsou vynikající

    • Pešek
      Pešek | 18. 8. 2004 10:03

      Přidala jsem trochu cukru, asi 25g, jsou vynikající.

    • Milan Hajžman
      Milan Hajžman | 14. 3. 2004 15:26

      co takle dát ocet? Nebo není potřeba?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zavařování & nakládání Okurky
    Ostatní Zavařování a nakládání Bez lepku Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Kopr Okurka Sůl Višňové listy Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Minipizzy

    Minipizzy

    Divoká sekaná

    Divoká sekaná

    "Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

    "Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

    Kuře s kysanou smetanou

    Kuře s kysanou smetanou

    Jahodovo - vanilkový tvaroh

    Jahodovo - vanilkový tvaroh

    Skrytý banánový koláč

    Skrytý banánový koláč

    Linecký koláč mlsného manžela

    Linecký koláč mlsného manžela

    Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec

    Jednoduché švestkové knedlíky -…

    Hovězí šuej ču

    Hovězí šuej ču

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    20 minut
    Hrášková polévka s lososem

    Hrášková polévka s lososem

    30 minut
    Quesadilla s kuřecím masem a koriandrovou smetanou

    Quesadilla s kuřecím masem a…

    15 minut
    Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou

    Těstovinový salát s tuňákem a…

    30 minut
    Dýňová tofu pomazánka

    Dýňová tofu pomazánka

    90 minut
    Borůvkový cheesecake

    Borůvkový cheesecake

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    Poslední sledované recepty

    39
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    36
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    31
    Palačinky
    Palačinky
    29
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    27
    Míša řezy
    Míša řezy

    Zajímavé články

    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7 receptů na celý týden!
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7…
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…

    Sledujte nás

    AHA.cz Suchánek v šoku: „Zavři dveře, č*ráku,“ řvali na něj

    Suchánek v šoku: „Zavři dveře, č*ráku,“ řvali na něj

    AHA.cz Manžel se vytáhl! Tohle má Ewa Farna v obýváku

    Manžel se vytáhl! Tohle má Ewa Farna v obýváku

    AHA.cz Deník Aha! 19.4.2021

    Deník Aha! 19.4.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo konečně zaboduje v práci?

    Horoskop na tento týden: Kdo konečně zaboduje v práci?

    Dáma.cz Seriál Ulice: Márovi hrozí vězení, půjde Blance o život?

    Seriál Ulice: Márovi hrozí vězení, půjde Blance o život?

    Ženy.cz Vytříbený styl Victorie Beckham: Na tento jediný doplněk nedá dopustit!

    Vytříbený styl Victorie Beckham: Na tento jediný doplněk nedá dopustit!

    Maminka.cz Krvavé koleno, Honzo vstávej, cukr káva. Pamatujete si ještě pravidla? Naučte je vaše děti

    Krvavé koleno, Honzo vstávej, cukr káva. Pamatujete si ještě pravidla? Naučte je vaše děti

    Reflex.cz Kauza Vrbětice: Co zchladit emoce? Vše ukazuje, že nešlo o záměrný útok Ruska na Česko

    Kauza Vrbětice: Co zchladit emoce? Vše ukazuje, že nešlo o záměrný útok Ruska na Česko

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Další doporučené recepty:

    Rychlo-mňamka
    Rychlo-mňamka
    Rychlobublanina
    Rychlobublanina
    Rychločína
    Rychločína
    Rychlokvašky mého manžela
    Rychlokvašky mého manžela
    Rychloroláda jako dech
    Rychloroláda jako dech
    Rychlovka čína
    Rychlovka čína
    • Recepty.cz
    • Rychlokvašky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí