Fazolky se šunkou v sýrovém bešamelu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g zelené fazolky
    • 150
      g dušená šunka nebo zauzená
    • sůl a pepř
    • máslo
    • strouhanka na vysypání zapékací mísy
  • Bešamel
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 150
      g sýr dle chuti: Gouda, Niva... cca
    • 3
      dl mléko
    • muškátový květ na špičku nože
    • 3
      ks vejce
    • sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi s kouskem másla krátce osmažíme pokrájené fazolky a šunku, ochutíme solí a pepřem. Necháme trochu zchladnout a nasypeme do dobře vymazané a vysypané zapékací mísy. Vše zalijeme připraveným sýrovo-vaječným bešamelem a dáme zapéct do předehřáté trouby dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou.
2
Bešamel: v pánvi s nepřilnavým dnem rozpustíme máslo, které zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Pak za stálého míchání přilijeme mléko a přivedeme k varu. Pak vmícháme sýr, který necháme rozpustit. Ochutíme solí (opatrně, sýr je slaný), pepřem a muškátovým květem. Necháme zchladit a nakonec vmícháme rozšlehaná vejce.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Gabrielly
    Gabrielly |

    12. 7. 2013 08:44

    I cannot tell a lie, that really hedlpe.

  • Lenka Bauerová
    Lenka Bauerová |

    2. 9. 2012 20:23

    Chutnalo nám, doporučujeme vyzkoušet. Doplnit lze i bílým pečivem.