Cuketa v šunce a sýrovém bešamelu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks cuketa mladá, 2 -
    • 200
      g šunka - plátky, cca 150 -
    • sůl a pepř
  • Sýrový bešamel:
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 3
      dl mléko cca
    • muškátový květ na špičku nože
    • 3
      ks rozšlehané vejce
    • sůl pepř dle chuti
    • 150
      g sýr - dle chuti např. Gouda, Niva, Eidam...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukety pokrájíme na špalíčky (v průměru 2,5-3 cm), které jemně osolíme a opepříme, zabalíme do plátků šunky a uložíme do máslem vymazané mísy. Dáme předpéct na 15-20 minut do předehřáté trouby.
2
Na pánvi s nepřilnavým povrchem necháme rozpustit máslo, zasypeme moukou, necháme zpěnit, přilijeme za stálého míchání mléko a necháme provařit. Pak zasypeme sýrem, který necháme rozpustit, ochutíme muškátovým květem, pepřem a solí (s tou opatrně, sýr je slaný). Po prochladnutí vmícháme do sýrového bešamelu vejce a směsí zalijeme předpečené cukety v šunce.
3
Dopečeme vše na střední teplotu dozlatova.
4
Podáváme s bramborovou přílohou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Horáčková
    Horáčková |

    19. 5. 2015 09:02

    Protože jsem zapomněla koupit brambory uvařila jsem k cuketě kolínka a bylo to taky moc dobré.

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    9. 10. 2014 14:59

    Místo šunky jsem cukety obalila ve slanině a také to bylo vynikající, děkuji za inspiraci, nic podobného jsem ještě nedělala.

  • Marta Zlatníková
    Marta Zlatníková |

    25. 8. 2013 08:13

    Výborný recept! Oběd chunal i vyhlášenému masožravci v naší rodině, manželovi a v to jsem opravdu ani nedoufala a v záloze byl guláš z pátku. Děkuji za zpestření jídelníčku.

  • R.R.
    R.R. |

    22. 6. 2013 22:33

    DĚKUJI ZA DOBROU VEČEŘI PRO SVOU RODINKU,BYLA VÝBORNÁ.

  • K. Vokatá
    K. Vokatá |

    16. 1. 2013 14:31

    Skvělé :-*

  • Klára K.
    Klára K. |

    23. 8. 2012 10:51

    Jirko, dobre to vypadá. Dobrý recept. :-\ :-\