Fazolová gulášovka s uzeným masem

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: smolici

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g uzené maso - vařené na kousky nakrájet
    • 2
      ks fazole plechovka (ve slaném nálevu)
    • 3
      ks brambory větší
    • 2
      ks cibule
    • 100
      ml mléko
    • 40
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce olej
    • líbeček
    • petrželka
    • 1
      lžička ocet
    • 2
      lžička mletá sladká paprika
    • sůl dle chuti a potřeby
    • 2
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uzené maso povaříme. Do vývaru dáme vařit brambory na kostičky do měkka s libečkem.
2
V menší nádobě zpěníme na oleji cibulku, přidáme česnek, sladkou papriku a osmahneme (ne moc dlouho aby nám nezhořkla paprika!). Zaprášíme moukou, takovouto jíšku pak zalijeme vodou a necháme asi 3 min provařit. Touto směsí pak zalijeme brambory, přidáme mléko, dochutíme solí a octem, přidáme scezené fazole, nakrájené maso a posypeme petrželkou. Na vypnutém sporáku necháme dojít.
3
Pokud uděláte řidší variantu, můžete podávat jako vydatnou polévku. V hustší konzistenci jako gulášek s pečivem či jen tak. Dobrá je i verze bez masa.
4
Dobrou chuť.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • J.
    J. |

    28. 11. 2012 07:06

    Dobrota :-* <3