Zapečené fazolky v bešamelu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      kg zelené fazolky
    • 1
      ks pórek
    • petrželka hrstka
    • sýr podle chuti-parmesan, chedar, eidam, mnozstvi 2-3 lzice
    • 500
      ml mléko
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 4
      lžíce olivový olej muzeme nahradit maslem
    • muškátový oříšek necele pul lzicky strouhaneho orisku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazolky omyjeme, odkrojíme konce a vložíme do vařící osolené vody. Uvaříme téměř doměkka, scedíme a necháme trochu vychladnout. Pórek nakrájíme na kolečka a na lžíci oleje osmažíme dozlatova.
2
V hrnečku rozmícháme mouku s malou částí mléka na hladkou kašičku. Do kastrůlku si dáme mléko a olej a na mírném ohni za stálého míchání přidáváme kašičku z mouky. Osolíme, přidáme muškátový oříšek, přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut (neustále mícháme).
3
Smícháme fazolky, pórek, petrželku, případně dosolíme a opepříme. Vše vložíme do pekáčku, zalijeme bešamelem, posypeme sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200°C po dobu 20-30 minut. Podáváme samostatně s pečivem nebo jako přílohu k masu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    15. 6. 2011 18:32

    ...tyhle fazolky mám rád :-P , dají se zapéct rovnou s vařeným bramborem, který dám na dno pekáče...