Bublanina hrnečková

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Afrodita

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,8
      hrnek cukr krupice
    • 1
      hrnek slunečnicový olej Nebo jiný rostlinný olej
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • mléko Studené (Těsto by mělo být tekuté)
    • 1
      kg lesní ovoce Nebo jiné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V misce smícháme vejce s cukrem + 1 vanilkový cukr. Přidáme olej. Postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. (Dobré je těsto ochutnat a kdo má rád více cukru, tak ať přidá, záleží na ovoci, zda je sladké nebo nakyslé). Plech vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou nebo kokosem - podle toho co je doma. Poklademe ovocem. Množství podle libosti. Vložíme do vyhřáté elektricke trouby doprostřed na 220 °C. Pečeme asi 10-15 minut a hlídáme. Hotová je, když zkusíme těsto zapíchnutím špejle a špejle se nelepí. Na povrchu je zlatohnědá. Moc dobrá - tak si pochutnejte.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Edita:D
    Edita:D |

    17. 7. 2015 14:09

    Super buchta :-* . Dala jsem do ní rybíz :-) .

  • Petra F.
    Petra F. |

    23. 6. 2015 18:08

    Výborná bublanina. Nadýchaná jako peřinka, dělám už podruhé a opět vypadá výtečně. Děkuji za recept. Doporučuji! :-) :-) :-)

  • sarka
    sarka |

    4. 6. 2015 19:10

    kolik mleka? a chybi v postupu!

  • miri
    miri |

    21. 7. 2014 22:34

    řekla bych že je to troubou... stará plynová nám to též dělala, na povrchu spáleno a uvnitř syrová ;-) recept je v pořádku... <:-)

  • Lenka
    Lenka |

    12. 7. 2014 00:41

    být vámi zvážím vaše kuchařské dovednosti... ostatním tady se to podle komentářů a hodnocení asi povedlo...

  • nejsem
    nejsem |

    11. 7. 2014 22:00

    Je to sice rychlé, ale není to vůbec dobré. Je z toho placatá, na povrchu tvrdá, uvnitř mokrá, placka. Nijak se to nezvedlo a ani chuťově to není dobré. Není nad bublaninu se sněhem...

  • Eva
    Eva |

    23. 6. 2014 08:28

    Kdepak ten receptik najdeme? <3

  • Vojta
    Vojta |

    22. 6. 2014 17:43

    Už je v troubě. Třešňová. Doporučuji přidat trošku rumu nebo rumové tresti. Tím se nic nezkazí a na chuti to přidá ;-) Jinak vypadá krásně a určitě bude i mooooc dobrá. Díky za recept :-*

  • Natali
    Natali |

    13. 4. 2014 14:11

    Akurát som dopiekla :) No na bublaninu som si netrúfala, ale táto je senzačná aj chuťovo aj príprava je jednoduchá :) Mňamky :-)

  • Kinka11
    Kinka11 |

    16. 7. 2013 16:54

    Právě jsem dopekla - a malinko jí spálila :-( Jinak udělat těsto bylo opravdu jednoduché, voní hezky, třešně zůstaly na povrchu. Pekla jsem na klasickém velkém nízkém plechu - ani mi neutekla :) Zatím vypadá dobře, snad bude i tak chutnat. dávám 1. Díky za super rychlý recept! :-)

  • Eva Mastíková
    Eva Mastíková |

    16. 7. 2013 05:46

    Úžasná - naprosto skvělá. Díky za ni. :-*

  • DejnaDee
    DejnaDee |

    26. 6. 2013 15:14

    Už se těším, jak si přítel po návratu z Prahy pochutná! :) Div jsem jí "nesežrala" sama! :D

  • ZDENEK
    ZDENEK |

    21. 6. 2013 18:04

    PRO TY CO NEVEDI KOLIK TOHO MLEKA TAK TRICTVRTE HRNKU

  • Evunia
    Evunia |

    3. 12. 2012 08:29

    Dělala jsem s ananasem a mandarinkami.Povedla se. 8-)

  • svetlus
    svetlus |

    1. 12. 2012 16:53

    Jahody mi zustaly pekne na vrchu. Mleka jsem dola podle oka. Tolik, aby bylo ridke testo. Jenze, co se mi nezdalo potom , co jsem bublaninu vyndala z trouby bylo to,ze uvnitr je nejaka vlhka, TEKUTA moc...Premyslim, cim to je... Mozna kvuli tomu, ze jsem dala OLIVOVY olej??? Jinak jsem nikdy bublaninu nezkazila a tato se mi zda nepovedena! Prosim poradte.

  • tunay
    tunay |

    4. 7. 2012 10:28

    Příšte zkuste ovoce obalit v hladké mouce to by mělo pomoct

  • kristýna
    kristýna |

    23. 6. 2012 14:18

    Výborná :-)!!!

  • mirkadedinova
    mirkadedinova |

    23. 6. 2012 12:24

    byla vynikajici jen se poni zaprasilo :-D tak jsem musela udelat jeste jednu :-P

  • mirkadedinova
    mirkadedinova |

    23. 6. 2012 12:24

    byla vynikajici jen se poni zaprasilo :-D tak jsem musela udelat jeste jednu :-P

  • tea
    tea |

    20. 5. 2012 19:57

    tak nevim, ale dnes jsem ji zkoušela a asi jsem těsto udělala moc řidké.., protože se mi lesní ovoce propadlo úplně na dno.. :'( chuťově je dobrá, ale na výstavu to není.. :-D taky by tady mohlo být kolik zhruba toho mléka.."těsto by mělo být tekuté" tak já jsem asi tu tekutost neodhadla..:/

  • sim
    sim |

    17. 5. 2012 17:09

    Peču už přes pul hodiny a stále je uvnitř tekutá.. tak nechápu.. :-$

  • Klokan7
    Klokan7 |

    9. 5. 2012 03:01

    pekla jsem 40 -45 min...:):):) vynikajci...:) :-)

  • zasuvka
    zasuvka |

    5. 2. 2012 16:42

    nejvíce oceňuji její jednoduchost O:-)

  • Štefan
    Štefan |

    30. 1. 2012 18:17

    jen pro dotaz nema tam bejt nahodou polohrubá mouka namisto hladký :-)

  • Marketa
    Marketa |

    7. 8. 2011 10:33

    Dobra bublanina ,velmi rychla bez neporadku. Jen trosku sucha.

  • Janie
    Janie |

    4. 8. 2011 16:21

    Luxusní bublanina. Rychlá, snadná a opravdu výborná...určitě doporučuji :)

  • petula24
    petula24 |

    29. 7. 2011 20:45

    výborná a hlavně rychlá.super

  • Ladia
    Ladia |

    13. 7. 2011 12:14

    Rychlá a velmi chutná :-)

  • Hanz
    Hanz |

    13. 6. 2011 14:40

    rychlé ,levně ,chutně a co víc si přat když je nacestě nečekaná návštěva.

  • Tereza T
    Tereza T |

    9. 3. 2011 15:49

    Dobrý den, u mléka je uvedena poznámka: Těsto by mělo být tekuté. Dolévala bych tedy dokud nebude mít požadovanou konzistenci. Vanilkový cukr jsem doplnila, díky za upozornění.

  • Tereza
    Tereza |

    9. 3. 2011 10:59

    V ingrediencích je uvedené mléko, ovšem už ne kolik... Vanilkový cukr tam není pro jistotu vůbec :-! Už jsem jedla lepší, ale nejhorší to taky není...

  • Marzenka
    Marzenka |

    28. 1. 2011 13:37

    Bublaninu jsem dělala se švestkami a nemůžu si jí vynachválit. I návštěvě chutnala :)

  • katka k
    katka k |

    4. 2. 2010 13:27

    Dnes jsem zkusila, pokud hledate nadychanou piskotovou bublaninku, tak budete asi zklamani, ale pokud hledate recept na klasickou ovocnou buchtu, tak je to dobre. A take rychle a bez neporadku.

  • katka k
    katka k |

    4. 2. 2010 13:17

    dnes jsem vyzkousela a ja tedy moc nadsena nejsem. Ale kolik lidi tolik chuti. Me z toho konzistenci vysla proste takova obycejna "buchta" od bublaniny jsem cekala neco lehciho a nadychanejsiho. ALe neni to spatne. Priste holt zkusim nejakou pravou piskotovou bublaninu. Pozitivum ovsm je ze je tato hrneeckova velmi rychle hotova a skoro nic se nezaspini.

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    19. 9. 2009 18:29

    jako ovoce jsem pouzilasvestky,pridala jem posypku,vyborna bublanina. davam jednicku!

  • Bahar Karaer
    Bahar Karaer |

    6. 7. 2009 18:17

    Dneska jsem ji upekla s merunkami a broskvemi. Pekla jsem ji na 180 stupnu priblizne 25 minut. Je nadychana, vonava a chutove vyborna.

  • vilda babič
    vilda babič |

    23. 6. 2009 07:42

    musím se přidat k pozitivnímu hodnocení, výborná !!!! dávám do oblíbených a děkuji Babičová

  • Michaela Štěpánová
    Michaela Štěpánová |

    20. 6. 2009 22:06

    realita předčila moje očekávání fakt moc dobrá buchta :) dělala jsem jí s třešněmi a byla dost sladká takže příště asi uberu trochu cukru

  • maru hlinková
    maru hlinková |

    3. 12. 2008 17:35

    Bezvadny recept kdyz jste u nekoho, kdo nema ani vahu, ani slehac. Presto se da upect vyborna buchta! Jednoduche a rychle.

  • Zdeňka Slámová
    Zdeňka Slámová |

    28. 8. 2008 09:10

    jednoduché a moc dobré :-)

  • Linda Klein
    Linda Klein |

    9. 3. 2008 14:17

    Dnes jsem upekla s cervenym rybizem a s malinami. Bublanina krasne nabehla a chutnala vyborne. Za hodinu byl plech pryc :-))

  • Karel Crmak Sydney
    Karel Crmak Sydney |

    7. 3. 2008 22:50

    No zkusim to udelat kdyz si to tak kazdy chvali

  • marta
    marta |

    5. 3. 2008 19:44

    ja som slovenka a robila som vasu bublaninu a super nach chutila....a bez vazenia)) dakujem----marta/ kosice

  • Viper
    Viper |

    30. 10. 2007 13:14

    Byla fakt super. I dokonce já jako chlap jsem to zvládl a první buchta v nové troubě se fakt povedla. Vyzkoušel jsem ji s jablky a rozinkami a nacpal jsem tam ještě trochu rumíku. ;-)

  • Iveta Hlavicová
    Iveta Hlavicová |

    22. 9. 2007 23:14

    Tak tahle bublanina je fakt super. Sklidila jsem pochvalu od celé rodiny i od přítele a než jsem se otočila byla pryč :-) akorát jestli můžu poradit tak ji zkuste s ANANASEM, je to fakt dobré..Takže paní Dano děkuju moc za inspiraci..

  • josef dolejsi
    josef dolejsi |

    15. 7. 2007 18:33

    naposto vyborna delal jsem ji se zavar. broskvema .a behem pul dne byla fuc...

  • Slvinka
    Slvinka |

    26. 6. 2007 20:32

    Opravdu výborná!!! Pro mě hlavní pozitivum, že nemusím dělat sníh :-)!Ale chuťově je opravdu vynikající!!!!

  • petra
    petra |

    20. 6. 2007 00:29

    super recept bez vazeni!!!!!myslim ze takhle ma vypadat bublanina!!!!!diky!

  • Anonym
    Anonym |

    13. 6. 2007 07:38

    Když bych chtěla použít na tuto bublaninu višně,mám je obalit v cukru nebo je mám použít takové jaké jsou?

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    5. 6. 2007 11:26

    Pekla jsem v sobotu bublaninu z jahodami , vyzkoušela jsem tento recept,ale trochu mě zklamal,jsme zvyklí na nadýchanou bublaninu,u nás se jí říká cvibach.Tato je hutnější,kolem jahod se udělaly jakoby důlky . Ale chuťově nebyla špatná , prostě každý podle své chuti.Potřebovala jsem 2 dávky , tak druhou bublaninu jsem udělala podle svého osvědčeného receptu ,který nám od maminky . Krásně vyskočila a ovoce se schovalo jako v peřinách Jak měli možnost porovnat jedlíci , vyhrála ta naše osvědčená.Je sice ze 6 vajec, ale je tam míň oleje,není na hrnečky ale na váhu, zkusím vložit recept,kdyby chtěl někdo vyzkoušet.

  • Hanka Šimmerová
    Hanka Šimmerová |

    2. 6. 2007 14:59

    Dnes jsem pekla a taky moc moc chválím! Je to jednoduché, rychlé a vynikající!

  • Oli
    Oli |

    29. 5. 2007 13:10

    Tak musim rici, ze je skvela :-). Tento recept jsem vyzkousela poprve (drive jsem bublaninu pracne slehala z bilku), ale ode dneska jen podle tohoto receptu :-). Rychla, snadna a vyborna ;-).

  • Petra Harvišová
    Petra Harvišová |

    28. 5. 2007 12:52

    Super všude nám tady krásně voní...........použila jsem Rebarboru a trochu jahod výborné.............u Rebarbory dejte více cukru.............prostě balada doporučuju

  • Jakub
    Jakub |

    15. 5. 2007 17:12

    Tak ted se pece :) pecu pioprve tak uvidime, je to prekvapeni pro mou pritelkyni :)

  • Marianna
    Marianna |

    10. 5. 2007 19:25

    Bublanina je skvela. Z taniera sa len tak zaprasilo, ked sme si na nej pochutnali.

  • Kateřina
    Kateřina |

    30. 4. 2007 18:10

    Je vynikající. Doporučuji místo normální hladké mouky dát špaldovou - je výraznější chuti a zdravější.

  • Monika
    Monika |

    24. 3. 2007 11:09

    Bublanina není můj nejoblíbenější moučník, ale tahle je opravdu vynikající, vřele doporučuji.

  • Ivana
    Ivana |

    21. 3. 2007 15:52

    Peču, peču tak jsem zvědavá jak to dopadne. Dala jsem ještě na ní žmoleku. tak jsem zvědavá jak dopadne...

  • Anonym
    Anonym |

    13. 3. 2007 10:28

    Určitě ano,ale každý si to musí upravit na svou bábovkovou formu.

  • martas
    martas |

    13. 3. 2007 06:56

    Chtela bych se jen zeptat jestli se da bublanina upect v babovkove forme, dekuji moc

  • marie chocholová
    marie chocholová |

    2. 3. 2007 19:16

    Teď jsem dopekla,ale nevím,nevím,zatím se mi moc nezdá!Doufám že až zakrojím a ochutnám,že to bude to pravé!

  • m
    m |

    16. 1. 2007 14:53

    ted sem to dal do trouby jsem zvedav :D:Dpriprava mi trvala dele protoze sem musel do obchodu pro mouku :D

  • Petr
    Petr |

    9. 1. 2007 16:17

    To Katerina: Díky za tip!!! Se srážením těsta jsem měl potáže, vždycky jsem to šlehal jak magor, a teď se dozvím tohle. Tenhle recept mi vyšel nádherně a díky tipu slečny/paní Kateřiny buchta nádherně vzešla... Jen se to peklo déle než 15min, ale to asi záleží na troubě a plechu atp.

  • Katerina
    Katerina |

    28. 7. 2006 19:48

    Evo, buchty se vetsinou zdrcnou, kdyz je testo moc promichane. Ja vzdycky smicham nebo i vysleham tzv. mokre ingredience (vejce, tuk, mleko) a potom do nich jemne vmicham spolu prosate suche (mouka, kyprici prasek, cukr) a zatim se mi vsechno dari. Btw - nekdy se cukr sleha s mokrymi ingrediencemi, ale jinak je postup stejny. Zkuste to.

  • kLÁRA PETERKOVÁ
    kLÁRA PETERKOVÁ |

    28. 7. 2006 17:59

    Tato bublanina je opravdu výborná ...dala jsem do ní jahody , třešně a meruňky a honotím za 1 . Je mi teprve 12 a i tak jsem ji zvládla upéct levou zadní (-:..DOPORUČUJI...

  • Honzík
    Honzík |

    28. 7. 2006 13:31

    mňam mňam, borůvky i rybíz dokonalé, plus ROZHODNĚ ta kůra z citronu, doporučuji!

  • Kateřina Nováková
    Kateřina Nováková |

    18. 7. 2006 10:32

    Vyzkoušela jsem ji už několikrát s třešněma a teď s malinama a je výborná!!!! Dávám za 1.

  • Ivana Šimčíková
    Ivana Šimčíková |

    4. 7. 2006 19:42

    Tak jsem je právě upekla a ochutnala, zkombinovala jsem třešně a zbytek jahod a nemá to chybu, krásně naskočila a rychle se upekla. Určitě brzy zopakuju. Dávam za 1

  • Lida
    Lida |

    3. 7. 2006 19:04

    Zkousela jsem s merunkami, minuly tyden, byla moc dobra. Dneska jsem zkousela s tresnemi a byla jeste lepsi. Vubec neni sucha. Jo a nastrouhala jsem tam navic kuru z mensiho citronu.Krasne se to provonelo :-)

  • Barbora Fraisová
    Barbora Fraisová |

    30. 6. 2006 23:33

    Opravdu dobrá, smlsli jsme si, byla jedná báseň.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    26. 6. 2006 12:25

    Robím najčastejšie hrnčekovú bábovku, ale dávam do cesta 4 vajcia, 1 nie plný hrnček cukru, 2 hrnčeky, ale polohrubej múky, 1 prášok do pečiva a oleja len pol hrnčeka a 1 hrnček studeného mlieka. Ak treba trocha mlieka dolejem, nie každá múka je rovnaká. Táto bábovke je ale aj tak "hutnejšia", nadýchaná nebude ako z piškótového cesta.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 6. 2006 10:51

    Jednoduchá sice je, ale nadýchaná teda moc nebyla, hodnotím 3. Nic moc

  • Eva Halousková
    Eva Halousková |

    26. 6. 2006 10:33

    Zkusila jsem,vyhodila jsem.Krásně zhnědla, naskočila, na špejli nic nebylo, vytáhla jsem z touby a po 5 min z toho byla sražená placka, uvnitř šedá.

  • Jana Malá
    Jana Malá |

    25. 6. 2006 19:56

    A není to moc mastné když se tam vrazí jeden hrnek oleje?

  • Janinka
    Janinka |

    23. 6. 2006 15:22

    Musím souhlasit se všemi pochvalnými komentáři. Je to rychlé a jednoduché. No a hlavně móóóc dobré. Navíc tím, že se buchtička poměrně zprudka peče, tak zůstanou jahůdky pěkně v celku. Určitě za jedna ... škoda jen, že má málo hodnocení - jasný aspirant na TOPku :-))

  • Marťa
    Marťa |

    20. 6. 2006 12:20

    Také jsem byla velice spokojená.Nikdy jsem tak dobrou bublaninu nejedla. Vynikající!!

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    11. 6. 2006 20:52

    velmi dobra,rychla,jednoducha spravila som ju s tresnemi,davam za 1.

  • kotatko
    kotatko |

    10. 6. 2006 20:56

    jaaaa ji tam nechala cca 11 minut a pripekla se mi chjoo :-)) ale neva. my spapame s kocourem vsechno. a hlasim ze je vynikajici. uz si to pisu do sve kucharky. :-)

  • Blanka Weisserova
    Blanka Weisserova |

    29. 5. 2006 15:49

    Skvělá bublanina, je krásně nadýchaná a recept je opravdu jednoduchý.A když jsem to zvládla já takový antitalent tak to zvládne každý.Všem vřele doporučuji.:o)

  • marcela brophy
    marcela brophy |

    21. 5. 2006 20:43

    no zkusila jsem ji s boruvky ....a byla sucha :(ale vzesla hezky;)

  • marcela brophy
    marcela brophy |

    19. 5. 2006 10:11

    dnes bublaninu vyzkousim a dam vedet jak se nam povedla :)

  • Jája z VM
    Jája z VM |

    14. 5. 2006 22:52

    VYNIKAJÍCÍ!!! Dříve jsem byla zvyklá bublaninu péct z polohrubé mouky, ale díky tomuto receptu už ji jinak než z hladké mouky neupeču :o)Včera jsem ji upekla se zavařenými třešněmi a měla opravdu úspěch.. vše jak je psáno je akorát.. není potřeba nic měnit.. DANI, DĚKUJEME ZA RECEPT!!

  • Milly VANILLY
    Milly VANILLY |

    8. 3. 2006 01:46

    PERFEKNI RECEPT! Jednoduchy, na hrnecky & 420" FARENHEIT PREPOCET NEZAPOMENTE!= Pro zacatecniky <jAKO JA!> DEKUJI ZA POOOOMOCCC! :-) MILLY

  • Hana Eksteinová
    Hana Eksteinová |

    24. 2. 2006 11:26

    Dnes jsem bublaninu udělala, je dobrá. Fakt. Zkoušela jsem ještě jiné recepty ( odjinud ), ale tato bublanina se mi zdá zatím nejlepší.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 1. 2006 18:48

    Už se těším jak bude dobrá!

  • alenka
    alenka |

    1. 12. 2005 21:46

    Mňam, je fakt super. a úplne jednoduchá.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    22. 8. 2005 11:10

    Omlouvám se za překlep - pochopitelně patří - hrnek na čaj, žádný hrnek na čas neznám. Díky za pochopení..

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    22. 8. 2005 08:01

    Moniko, já jsem si na to vzala normální hrnek na čas. Myslím,ž e je to jedno, jaký hrnek se použije.Bublaninu jsem v sobotu pekla s rybízem. Byla dobrá, ale zřejmě jsem toho rybízu dala až moc, buchta byla až moc "mokrá".

  • Monika
    Monika |

    29. 7. 2005 11:46

    Vďaka za typ. Ale aj tak mam jeden dotaz: suroviny sa merajú na hrnčeky - aký veľký má byť ten hrnček (2 dcl alebo 3 dcl)? Ď.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 7. 2005 10:21

    Moniko, recept pani D.P. jsem jeste nevyzkousela, ale na bublaninu pouzivam recept na testo z rezy Rafaelo a nikdy to "neskvacne" :-)))))

  • Monika
    Monika |

    28. 7. 2005 08:03

    Už ste niekto túto bublaninu vyskušal? Bola by som zvedavá ako to dopadlo, lebo ja mam iny recept a nie som s ním spokojná (pri pečení cesto krásne nafúkne do výšky, ale akonáhle ho vyberiem z rúry a chladne, tak "skvacne"). Možno robím niekde chybu a neviem o tom.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    27. 7. 2005 12:54

    Zase další lákadlo.. Už opravdu nevím, co péct dříve. To je tolik perfektních receptů,jo,jo.