Jáhly s opečeným bramborem a fazolovou omáčkou

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Evunia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g fazole
    • 1
      hrnek jáhly
    • 2
      ks brambory
    • 1
      ks kuřecí prsa
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 1
      lžička česnek sušený
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks masox /kuřecí rosolovitý od Knorr/
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks pórek
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      lžička rostlinné máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jáhly:
2
Na jeden hrnek jáhel - dva hrnky vody. Jáhly zalijeme a vaříme, dokud se voda nevsákne.
3
Pozor, aby se jáhly nerozvařily.
4
Na pánvi (používám wok nebo jinou hlubokou pánev) necháme roztéct lžičku rostlinného másla, přidáme nahrubo nastrouhanou cibuli, pořádně promícháme, poté přidáme jáhly a mrkev. Zakapeme sojovkou a dochutíme špetkou soli.
5
Stále promícháváme vařečkou, aby se netvořily hrudky.
6
Na pánvi z ušlehaných vajec uděláme omeletu, nakrájíme na nudličky a přidáme do jáhel. Vše znovu dobře promícháme.
7
Kuřecí prsa:
8
Pouze nakrájíme na nudličky, zakápneme sojovkou a dochutíme lžičkou česneku. Opražíme dozlatova.
9
Brambory:
10
Ve slupce umyjeme, necháme v hrnci 5 minut projít varem, posypeme majoránkou a necháme upéct v troubě.
11
Fazolová omáčka:
12
Přes noc namočené fazole vaříme úplně doměkka, přidáme 2 balíčky bujonu a celý pórek.
13
Když jsou fazole měkké, buď procedíme nebo rozmixujeme do kaše.
14
Osobně fazole cedím (prosívám). Syn fazole nejí, ale když je to omáčka, nepozná to a já mu říkám, že je to guláš, takže je sní. :)
15
Jestliže je omáčka hodně hustá, spíš jako kaše, přidáme ještě trochu horké vody.

Komentáře k receptu

  • Jarda
    Jarda |

    2. 11. 2015 10:48

    Podle obrázku to vypadá to spíš na otravu jídlem :-D