• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Piškotové těsto
    Napište svůj komentář k receptu

    Piškotové těsto

    autor: renca
    0.0
    moje hodnoceni
    3.3
    hodnotilo: 28
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Piškotové těsto
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 8
        ks vejce
      • 8
        lžíce cukr
      • 8
        lžíce polohrubá mouka
      • 8
        lžíce voda
      • 0,50
        ks prášek do pečiva

    Postup přípravy receptu

    1
    Do mixéru dám vejce a cukr. Potom přidám smíchanou mouku s práškem do pečiva a vodu. Na vymazaný plech dám těsto a přidám jakékoliv ovoce.
    2
    Tento recept mám od babičky a vždy se povede.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jablečné řezy piškotové

    Jablečné řezy piškotové

    Polévané piškotové muffinky

    Polévané piškotové muffinky

    Jednoduché piškotové kornoutky

    Jednoduché piškotové kornoutky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Jirka
      Jirka | 3. 10. 2014 16:10

      Klasický piškot: Kolik váží vejce, tolik dáme cukru a polovinu váhy vajec hladkou mouku. Žloutky vyšlehat s cukrem do husté pěny a opatrně Pomalu, jen převalováním) vmísit mouku. :-\

    • Pájuška
      Pájuška | 30. 1. 2014 11:47

      Pani Haničko přijde mi to málo na ten korpus nebo se mi to zdá? to nebude stačit na klasickou dortovou formu... :-\

    • Hanka
      Hanka | 26. 6. 2013 20:36

      Je to vyborna rychla buchta. je pekne nadychana. me se povedla. sezrali jsme to i s plechem. :-P Dnes jsem delala jeste jednu. :-))

    • Máňaa | 24. 6. 2013 18:47

      Těsto vůbec nevyrostlo... beztvará placka

    • kykiryki | 15. 6. 2013 13:38

      Druh mouky máte přímo v surovinách, cukr krupice/krystal, s vajíčky a vodou je vždy potřeba ho napřed pořádně vyšlehat do pěny - klidně i čtvrt hodiny. Pak teprve přidávat ostatní ingredience, ale velmi opatrně, aby těsto neglclo (lepší je mouku napřed bokem v míse smíchat s práškem do pečiva). Peče se vždy do růžova a 180°C nikdy nic nezkazí (klidně méně, tady bych pekla na 160°C). Pro kontrolu propečení propíchnout durch špejlí - pokud je vlhká, ulepená od těsta nebo zkrátka jiná než suchá a čistá, ještě pečte dál. Během prvních 15 - 20 minut neotevírat troubu, jinak těsto spadne. Uznávám, že je recept značně stručný a nezkušeným se těžko může povést, pokud autor neuvádí ani to základní vyšlehání vajec, ale Váš způsob vyjadřování také svědčí o lecčem. Wtf?

    • Máňaa | 15. 6. 2013 12:57

      Wtf is this? Druh mouky? Druh cukru? Doba, stupně pečení?...... :-!

    • paja
      paja | 21. 2. 2013 13:11

      Máte pravdu toto není piskotove testo zadna voda a uz vubec ne prasek do peciva!!!

    • Jarmila
      Jarmila | 11. 2. 2013 15:57

      Samozřejmě bez vody!!!!!

    • Jarmila
      Jarmila | 11. 2. 2013 15:55

      Vůbec není divný recept. Takto dělám už 30let. Fígl je v tom, že vejce s cukrem musíme hodně vyšlehat, až uvidíme v těstě"bublinky" tzn., že těsto hodně naroste a pak vmícháme pomalu vařečkou mouku, nebo i mixerem na nejnižší stupeň. Je výborné a strašně nenáročné. ;-)

    • MS
      MS | 12. 11. 2011 17:43

      Opravdový piškot je jen vejce, cukr, mouka, bílky se samozřejmě dělají zvlášť na sníh. Žádná voda ani prdope. Tento receprt je divný paskvil.

    • Don Giovanni
      Don Giovanni | 20. 8. 2009 18:30

      Mně se to taky vidí divný recept. Ale nejlepší jsem našel víckrát. Počet vajec kolik chcete, cukr ve váze vajec, polohrubá výběrová mouka taky ve váze vajec.Vejce vyšlehat s cukrem, pak přidat mouku, anebo žloutky vyšlehat zvlášť a bílky zvlášť,s poměrnou částí cukru. Sníh se dává nakonec. :-)

    • Jirina Okenkova
      Jirina Okenkova | 27. 7. 2007 18:56

      Tak jsem hledala recept na piskotove testo, ale ze tu najdu diskuzni krouzek, jsem necekala!Nemam vahu,tak nemuzu vazit, ale verim pani Hane Lorencove, protoze co je overene od cukrare, to musi sedet,ze?A ted do jdu pani Hano zkusit, treba odhadnu kolik ceho tam mam dat.Jo, ale nikdo se nezminuje kolik toho ma byt na plech a kolik do dortove formy!

    • Di
      Di | 29. 8. 2006 07:14

      Já dávám na 1 vejce 40 g hrubé mouky, 50 g pískového cukru a 1 lžíci horké vody. Šlehám zvlášť bílky s částí cukru a žloutky s částí cukru a piškot je tak nadýchaný, že je prášek do pečiva opravdu navrosto zbytečný. Těsta s minimem mouky a cukru na 1 vejce po 1 lžíci) se dělají na rolády, ale ani tam se nedává prášek, natož voda!

    • Oba tři
      Oba tři | 18. 8. 2006 13:15

      Nechápu jak tomuhle můžete říkat těsto!!!Opravdu nedoporučuji

    • mirka krulova
      mirka krulova | 14. 7. 2006 21:45

      dělala jsem přesně podle postupu a bylo to řídké,že se to dalo vypít, to má být tak řídké?Je to hodně cítit vajíčky a vubec se mi to nepovedlo

    • Hana Lorencová
      Hana Lorencová | 9. 7. 2006 23:10

      Můžete použít krystal i moučku. Krystal se rozpustí než vejce vyšleháte.

    • magda
      magda | 9. 7. 2006 21:59

      my doma přidáváme studenou vodu po lžicích do skoro ušlehaných bílků (ještě před cukrem) a ještě ji zašleháváme. Prý je to proto, aby těsto bylo nadýchanější.

    • Hana Lorencová
      Hana Lorencová | 7. 7. 2006 14:00

      Žádná voda se do těsta nedává. Jen vejce, cukr, mouka. Musíte pořádně vyšlehat, téměř do zbělení.

    • Romana
      Romana | 7. 7. 2006 09:04

      Paní Hano, zaujal mě recept na váš piškot, ráda bych ho zkusila, jen nevím, zda mám použít cukr krupici nebo práškový cukr. Děkuji za odpověď.

    • Anonym
      Anonym | 4. 7. 2006 21:47

      Takže šleháte vejce s cukrem do pěny a nakonec mouku a vodu? A ta voda je studená, vlažná??Děkuji za odpověď

    • Hana Lorencová
      Hana Lorencová | 4. 7. 2006 17:43

      Jednoduchá pomůcka na piškový korpus: na 1 vejce 30 g cukru a 35 g hladké mouky. Vajíčka se vyšlehají s cukrem do husté pěny, lehce se vmíchá mouka. Není potřeba žádný prášek do pečiva. Tento korpus peče můj tatínek, vyučený v padesátých letech na cukráře, používá ho na dorty, řezy, rolády...

    • Airan
      Airan | 4. 7. 2006 16:43

      Nerada vypadam jako rypal, ale do piskotu je prasek do peciva zbytecny:-))

    • René Vodičková
      René Vodičková | 4. 7. 2006 15:20

      Musím se omluvit ve spěchu jsem napsala mixér, ale je to šlehač.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 4. 7. 2006 14:07

      Taky mě překvapil ten mixér.Byla by to paráda,žádné šlehání,zkrátka rychlovka.

    • Zdeňka
      Zdeňka | 4. 7. 2006 13:58

      Těsto se dělá opravdu v mixéru,ne ve šlehači?Díky.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Těsta Piškotové Přílohy, pečivo a luštěniny
    Přílohy Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Ořechový koláč bez mouky

    Ořechový koláč bez mouky

    Pomazánka křenová a česneková

    Pomazánka křenová a česneková

    Lehké ovocné řezy

    Lehké ovocné řezy

    Kuřecí směs s játry

    Kuřecí směs s játry

    Hummus II.

    Hummus II.

    Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

    Francouzský citronový koláč - Tarte…

    Česnekové řízky na smetaně

    Česnekové řízky na smetaně

    Čokoládové muffiny s banánem

    Čokoládové muffiny s banánem

    Tiramisu

    Tiramisu

    Doporučujeme

    75 minut
    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi, slaninou a fetou

    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi,…

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    20 minut
    Česnečka

    Česnečka

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    Poslední sledované recepty

    63
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    33
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    32
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    30
    Míša řezy
    Míša řezy
    27
    Babiččina zelňačka
    Babiččina zelňačka

    Zajímavé články

    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…

    Sledujte nás

    AHA.cz Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    AHA.cz Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    AHA.cz Deník Aha! 5.3.2021

    Deník Aha! 5.3.2021

    Dáma.cz Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Dáma.cz Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Ženy.cz 5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    Maminka.cz 9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

    9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

    Reflex.cz Připravte si šrajtofle, mejdan skončil. Vláda by měla obyvatelům nalít čistého vína a oznámit jim brzký růst daní

    Připravte si šrajtofle, mejdan skončil. Vláda by měla obyvatelům nalít čistého vína a oznámit jim brzký růst daní

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Další doporučené recepty:

    Piškotové řezy s angreštem
    Piškotové řezy s angreštem
    Piškotové řezy s marmeládou a krémem
    Piškotové řezy s marmeládou a krémem
    Piškotové řezy s třešněmi
    Piškotové řezy s třešněmi
    Piškotoví medvídci
    Piškotoví medvídci
    Piškotovo-kávové řezy
    Piškotovo-kávové řezy
    Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
    Piškotovo-vanilková bublanina s…
    • Recepty.cz
    • Piškotové těsto
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí