Piškotové řezy s marmeládou a krémem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • TĚSTO
    • 5
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce olej
    • 3
      lžíce horká voda
    • prášek do pečiva na špičku nože
    • 2
      lžíce kakao -jen pokud chceme mít těsto tmavé
  • KRÉM
    • 200
      g máslo změklé
    • 100
      g moučkový cukr dle chuti, cca
    • 30
      g kakao
  • DOHOTOVENÍ
    • hnědý rum nebo likér na pokapání korpusu
    • marmeláda dle chuti
    • strouhaný kokos nebo mleté ořechy na posypání řezů

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Vmícháme vodu, olej, mouku s kypřidlem a případně i kakao. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme a rozetřeme na plech pečícím papírem, dáme péct do předehřáté trouby dorůžova.
2
Hotový korpus necháme vychladnout, pak rozkrojíme podélně na tři díly a pokapeme rumem nebo likérem(není nutné).
3
Prostřední díl potřeme krémem, krajní díly podkrojíme nožem(odlepíme je tak od papíru) a pomažeme marmeládou. Střídavě na sebe skládáme(viz obrázkový postup), pak celé potřeme zbylým krémem. Prostřední díl neodlepujeme nožem od papíru dříve, než posypeme řezy kokosem nebo ořechy. Pomůže nám totiž v lepší manipulaci s řezy - při naklonění do boků(i s papírem) nám nesjedou a lépe se posypou. Podřízneme až po dozdobení.
4
Krém: změklé máslo vyšleháme s cukrem a kakaem do hladkého krému.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Žáčková
    Žáčková |

    28. 4. 2017 15:55

    Skvělý moučník.Děkuji.

  • Romča
    Romča |

    17. 4. 2015 10:58

    Já jsem těsto pekla na 200 a čas už přesně nevím ale nebylo to dlouho, tak deset minut?? Dnes se na ně chystám znova.

  • Bára
    Bára |

    3. 3. 2015 10:46

    Jsem začátečník, jak dlouho a na kolik stupňů znamená péct dorůžova? :-\ :-S =-O :-))

  • Romča
    Romča |

    25. 2. 2015 12:35

    Na to jak mi to přišlo z obrázku složité je to rychlé a snadné a moc dobré. :-P :-*

  • bobule
    bobule |

    14. 10. 2014 13:54

    Dnes jsem pekla, ačkoliv je to jednoduché, trochu časově náročné a stráááááášně sladké :-\ takže pokud uberete cukru, nic se nestane a naopak vynikne i jiná chuť než cukr

  • adelaprb
    adelaprb |

    5. 1. 2013 20:11

    velmi jednoduché a moc dobré :-)

  • gelnarka
    gelnarka |

    17. 11. 2012 22:04

    Místo kokosu jsem posypala plátky blanšírovaných mandlí... Krém je hustší, ale velmi "žravý"!

  • neznámý
    neznámý |

    5. 2. 2012 12:54

    kolk se dává mouky a jaký