Cizrna na italský způsob III.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g cizrna v suchem stavu
    • 200
      g rajčata
    • 3
      ks ančovičky (sardelky)
    • rozmarýn cerstvy,vetvicka
    • 2
      stroužek česnek
    • 100
      ml bílé víno
    • tymián crstvy,snitka(pokud nemame,muze byt spetka suseneho)
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cizrnu namočíme den předem. Vodu, ve které jsme ji namáčeli, slijeme a cizrnu dáme vařit s čerstvou vodou do měkka (nesolíme). Všechen vývar nesléváme, bude stačit takové množství, aby cizrna byla ponořená na půl. V pánvičce rozehřejeme dostatečné množství oleje a osmažíme oloupaný česnek v celku společne s větvičkou rozmarýnu a ančovičkami (ty se nám rozpustí). Podlejeme vínem, přidáme rajčata nakrájená na kousky, tymián nakrájený na drobno a za občasného míchání necháme odpařit víno. Odstraníme česnek a rozmarýn a tuto směs přidáme k cizrně. Přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut, ke konci dosolíme. Podáváme s opečenými plátky chleba, můžeme dochutit pálivou paprikou, čerstvou petrželkou a panenským olivovým olejem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.