• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Cizrna na italský způsob
    Napište svůj komentář k receptu

    Cizrna na italský způsob

    autor: pippiva
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 35
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Cizrna na italský způsob
    Cizrna na italský způsob
    Cizrna na italský způsob
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 150
        g cizrna
      • 1
        ks mrkev
      • řapíkatý celer 1 nozka,listy odrezeme
      • 1
        ks cibule
      • 2
        ks rajčata
      • olivový olej
      • 1
        špetka pálivá paprika
      • 1
        lžička petržel

    Postup přípravy receptu

    1
    Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody muzeme přidt jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme, cizrnu propláchneme a v nove vode uvarime domekka (zhruba 120 minut v tlakovém hrnci 35 minut), nesolime. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, na čtvrtky nakrájená rajčata, přidáme uvarenou cizrnu a vse vaříme 15-20 minut, dokud nezmekne zelenina. Po uvaření osolíme a můžeme okořenit pálivou paprikou a posypat nakrájenou petrželí. Můžeme podávat samostatně anebo smícháme s těstovinami.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Cizrna na italský způsob III.

    Cizrna na italský způsob III.

    Cizrna na italský způsob II.

    Cizrna na italský způsob II.

    Houby na italský způsob

    Houby na italský způsob

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • PetaMaci | 15. 8. 2018 22:07

      Je to dobré :-) Akorát jsem do toho přidala ještě cuketu a krůtí kousky... masíčko by mi chybělo ;-) ( pro nemasaře doporučuji úzené tofu)

    • Monika
      Monika | 12. 1. 2017 12:08

      výborné, děkuji!!

    • monika
      monika | 12. 1. 2017 12:07

      Právě jsem uvařila přesně podle receptu. Jsem mile překvapená, je to vynikající. Jídlo budu vařit pravidelně. Děkuji moc za recept. :-)

    • Erdbeere01 | 26. 11. 2015 14:15

      No výborné! Přidala jsem ještě čerstvý závor :)

    • sandycz | 29. 10. 2015 12:07

      Podle mého se musíš řídit tím co je napsané na obalu, určitě to tam bude :)

    • erdela
      erdela | 5. 10. 2015 16:28

      Cizrnu přes noc , nebo tak 6 hodin namočím a vařím hodinu a je ok :)

    • Andrea Dalecká
      Andrea Dalecká | 6. 9. 2015 15:31

      Vynikající.

    • Karin
      Karin | 6. 6. 2015 17:54

      Fakt se to musí vařit 120 minut?? :-(

    • ksvetluska | 18. 4. 2015 11:57

      Cizrnu jsem dělala poprvé a musím se přiznat,že mě tento recept mile překvapil. Moc jsem si pochutnala :)

    • Svíťa
      Svíťa | 18. 4. 2015 11:55

      Cizrnu jsem dělala poprvé a musím se přiznat, že mě tento recept mile překvapil :) Výborné :-)

    • SOUSAN | 2. 3. 2014 17:51

      Vyborne. Nemela jsem celer, ale nechybel mi tam. Rajcata jsem dala az uplne na konec, aby zustaly vitaminky a mne tyo tak i vic chutna. Ke konci jsem pridala dva strouzky cesneku a bylo to vyborne. Zkuste :-)

    • pippiva
      pippiva | 24. 1. 2014 10:54

      Trochu vody ve ktere se cizrna varila pridejte, at se ma v cem uvarit zelenina.

    • Barča
      Barča | 22. 1. 2014 07:43

      Chtěla jsem se zeptat, jestli se cizrna potom přidává i s tou uvařenou vodou.

    • Eve
      Eve | 3. 1. 2014 22:46

      Úžasný! Děkujeme za recept.

    • JTereza
      JTereza | 28. 6. 2013 18:40

      Cícer treba skutočne tak dlho namáčať, nie ako fazuľu. Potom jej stačí 20 min . Čím dlhšie ju máčate, tým má lepšiu chuť, ostatne všetky strukoviny. Vláknina potrebuje čas na nasiaknutie. :-)

    • pippiva
      pippiva | 27. 6. 2013 23:42

      predpokladam, ze cizrnu varite v tlakovem hrnci pokud vam staci 20 minut. me by 20 minut opravdu nestacilo, ale faktem je ze takdlouho jsem ji namocenou nikdy nemela... Vzdycky si vzpomenu na posledni chvili. :-)

    • RauM
      RauM | 25. 6. 2013 12:13

      já se receptem pouze inspirovala k jinému jídlu, ale přijde mi zbytečné vařit cizrnu 2 hodiny!!! namočené jsem měla přes noc asi 14-15 hodin a po 20 minutách vaření mám cizrnu tak akorát, jak jí potřebuji - měkkou, ale na skus, aby se mi při další úpravě nerozpadala

    • lada
      lada | 18. 9. 2012 19:52

      tak toto byla moje cizrnova premiera. nez jsem sla do prace, namocila jsem ji a vecer jsem se lekla, ptz z te misky pretekala a takove velke boby z toho :D sice mi pak sezrala spoustu elektriky nez se uvarila domeka, ale je vyborna. cele se mi to do panve nevlezlo, tak ji tu jim samotnou s mrkvi. a vazne lahudecka :D <3

    • K.K.
      K.K. | 17. 7. 2012 15:23

      super <:-)

    • Jan
      Jan | 11. 6. 2012 20:32

      Myslim, že Martin možná reagoval na příspěvek z 08.11.2010 - "Tenhle způsob úpravy cizrny my rádi, je moc dobrý i s klobásou." ... on vlastně recept pochválil a pak dodal, že klobásu by tam nedával :) Ale kdoví ;)

    • 1136 | 25. 4. 2012 14:39

      ...ty tam vidíš nějakou uzeninu ? Zkus syrouvou mrkev, zbystří ti zrak....;-)))

    • Martin
      Martin | 28. 12. 2011 13:26

      Super! Jak cesi ze zdraveho jidla udelaji vlastni uzenarsky humus... Fuj.

    • Tereza T
      Tereza T | 4. 10. 2011 16:15

      Je to v řešení, víme o tom. Díky

    • pippiva
      pippiva | 4. 10. 2011 16:04

      Prosim o opravu autora fotky u receptu, autorem fotky nejsem ja, ale Tereza J. Uz jsem na to jednou upozornovala. Diky.

    • aliena
      aliena | 4. 7. 2011 15:46

      Díky za inspiraci, trošku jsem recept obměnila. Cizrnu jsem uvařila dopředu, ale bez sody. Zeleninu jsem udusila na olivovém oleji a navíc jsem dala cuketu, červenou čerstvou papriku, kořenovou petržel, česnek, pálivé papriky celou lžíci, zeleninový bujón a ještě pepř a tymián a čerstvou zelenou petrželku a trochu kečupu. Hotovou cizrnu bez vody jsem přidala do zeleniny. Dostatečně dlouho namočená cizrna se uvaří do měkka i bez tlakového hrnce. Taky je škoda vařit zeleninu v papiňáku - rozvaří se a není už tak dobrá. K tomu bagetka s česnekem, maso tomu opravdu nechybí.

    • Janaso | 8. 11. 2010 14:44

      Tenhle způsob úpravy cizrny my rádi, je moc dobrý i s klobásou.

    • Jana Sochová
      Jana Sochová | 3. 3. 2010 16:51

      Moc dobrá obměna cizrny, děkuji za recept.

    • Terka Pokorná
      Terka Pokorná | 18. 3. 2009 17:59

      jinak recept mc chválím!!

    • Terka Pokorná
      Terka Pokorná | 18. 3. 2009 17:58

      cizrna sice sodou změkne a nenadýmá, ale prý ztratí dost živin. tak dělejte jak myslíte :-)

    • jana martanovicova
      jana martanovicova | 15. 1. 2009 07:29

      Veľmi chutné jedlo.Teraz po sviatkoch padne veľmi dobre.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 27. 4. 2008 07:57

      Cícer bol veľmi chutný, aj keď ja mrkvu vyberám :))) ďakujem za novú obmenu cíceru, je to za 1:)))

    • Tereza J.
      Tereza J. | 27. 4. 2008 07:53

      Bolo to veľmi chutné, aj keď ja som mrkvu vyberala von :))) Len som uvarila cícer dopredu samostatne, zvyšok podľa receptu. Ďakujem za ďalšiu obmenu cíceru. Za 1.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 24. 4. 2008 17:44

      Strukoviny od sódy zmäknú rýchlejšie, lenže zároveň sa v nich zničia vitamíny skupiny B. A to by bola škoda. Radšej dlhšie namáčať. Ale to je na každom, ja nepoužívam sódu, cícer je namočený, zajtra varím, pretože máme cícer radi a toto sa mi páči:))) Potom pribudne aj foto.

    • MartinV
      MartinV | 18. 11. 2007 11:27

      Proti nadýmání u luštěnin slouží kurkuma (součást karí), která je i krásně obarví a výborně dochutí.

    • Lusinda
      Lusinda | 15. 11. 2007 12:57

      Já jsem četla,že díky sodě luštěnina nejen změkne,ale je to dobré i proti nadýmání.

    • Anonym
      Anonym | 15. 11. 2007 07:04

      Nejsem autor,ale slyšela jsem,že soda pomůže uvařit cizrnu dříve.PS

    • iva nemcova
      iva nemcova | 14. 11. 2007 19:49

      Ano,pridanim sody cizrna lepe zmekne a je jemnejsi,ale pokud ji nepridate,tak se nic nestane.Zmekne i tak.Tchyne rika,ze se cizrna sodou "otevre". :-)

    • Gábina H
      Gábina H | 14. 11. 2007 15:46

      Jakou funkci má ta soda při namáčení cizrny? Lépe změkne?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Cizrna
    Zdravě i chutně Zelenina Luštěniny Oběd Večeře Vaření Restování Vegetariáni Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cizrna Mrkev Olivový olej Pálivá paprika Petržel Rajčata Řapíkatý celer
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Domácí vánočka

    Domácí vánočka

    Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

    Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

    Slavnostní špenátová roláda s lososem

    Slavnostní špenátová roláda s lososem

    Pečený kapr

    Pečený kapr

    Hrnečkové knedlíky

    Hrnečkové knedlíky

    Čokoládový koláč s třešněmi

    Čokoládový koláč s třešněmi

    Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

    Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

    Peříčkový řez

    Peříčkový řez

    Proužky  portobello ve strouhance

    Proužky portobello ve strouhance

    Doporučujeme

    50 minut
    Kulajda

    Kulajda

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    26
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    25
    Palačinky
    Palačinky
    25
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    23
    České buchty
    České buchty
    23
    Bramborové knedlíky
    Bramborové knedlíky

    Zajímavé články

    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…

    Sledujte nás

    AHA.cz Veronika Gajerová (57) z Ordinace: Záchrana před novými dluhy!

    Veronika Gajerová (57) z Ordinace: Záchrana před novými dluhy!

    AHA.cz Tolik brala Jurinová na Nově! O tom může Borhyová jen snít

    Tolik brala Jurinová na Nově! O tom může Borhyová jen snít

    AHA.cz Deník Aha! 16.1.2021

    Deník Aha! 16.1.2021

    Dáma.cz Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Dáma.cz Chcete vypadat mladší? Není to těžké, stačí jen změnit tyto drobnosti!

    Chcete vypadat mladší? Není to těžké, stačí jen změnit tyto drobnosti!

    Ženy.cz 3 největší trendy v manikúře pro rok 2021! Inspirujte se

    3 největší trendy v manikúře pro rok 2021! Inspirujte se

    Maminka.cz Císař není hanba, vzkazuje všem mámám tahle žena. A hrdě ukázala jizvu!

    Císař není hanba, vzkazuje všem mámám tahle žena. A hrdě ukázala jizvu!

    Reflex.cz To nejhorší na rezervačním systému a čachrech s vakcínou: Nikoho už to nepřekvapuje!

    To nejhorší na rezervačním systému a čachrech s vakcínou: Nikoho už to nepřekvapuje!

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Další doporučené recepty:

    Citrusový kuskus salát
    Citrusový kuskus salát
    Citrusový salát s brusinkami
    Citrusový salát s brusinkami
    Citrusový salát s physalis
    Citrusový salát s physalis
    Cizrna na italský způsob II.
    Cizrna na italský způsob II.
    Cizrna na italský způsob III.
    Cizrna na italský způsob III.
    Cizrna na paprice se smetanou
    Cizrna na paprice se smetanou
    • Recepty.cz
    • Cizrna na italský způsob
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí