Medvědí tlapky II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 240
      g hladká mouka
    • 190
      g máslo
    • 120
      g moučkový cukr
    • skořice trochu
    • citronová kůra Z půl citronu
    • amonium (salajka, jelení sůl)
    • 90
      g ořechy
    • 10
      g kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše zpracujeme na jednolitou hmotu a v chladničce necháme půl hodinu ztuhnout. Potom odebíráme kousky těsta, obalíme v mouce a vtláčíme do suchých formiček. Upečeme, vyklopíme z formiček a teplé obalíme ve směsi práškového a vanilkového cukru.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nerusa
    nerusa |

    6. 12. 2012 17:15

    Loni se mi tlapky nepovedla, tak jsem hledala jiný recept a našla tento. Musím říct, že tlapky paní Terezky jsou skvělé. Množství mi vyšlo tak na jeden plech, příště budu muset dávat o trošku míň těsta do formiček, protože mi při pečení vyběhlo až moc a to jsem amonia dala opravdu jen špetku.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    27. 11. 2008 08:51

    Anička, to závisí od toho, kde bývaš. Ak v paneláku, kde je suchší vzduch. tak nechávam odležať tak 3 týždne, ak v rodinnom dome, tam je vlhkejšie, stačí tak týždeň až 10 dní.

  • Anna R.
    Anna R. |

    26. 11. 2008 22:15

    Terezko, chtěla bych se zeptat, kdy je tak péct,aby byly tlapy na Vánoce správně uleželé.Děkuji za odpověď.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    23. 11. 2008 22:00

    Terezka, Ladka,ďakujem. Dúfam, že sa mi podaria. Dám vedieť.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    23. 11. 2008 19:23

    Přesně tak a děkuju. :-)))

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 11. 2008 19:00

    Áno, súhlasím:))) Cesto dávam po okraj formičiek, už to mám v oku, na ktorú formičku akú guličku :))) Ak dáš Klárika menej, tak jednoducho trocha pridáš.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    23. 11. 2008 18:16

    Klárko, dovolím si odpovědět dřív než Terezka - snad se nebude zlobit :-))). U nás tyhle tlapky taky patří ke stálicím velice oblíbeným. Já je plním tak, že je přesně zarovnám s okrajem formiščy. Ony nabudou a kdyby toho těsta tam bylo moc, bylo by to nafouklé a nehezké.Určitě ne zase poloprázdné - prostě srovnejte třeba nožem těsto a okraj formičky. Takto to dělám já a vždy se povedou. Terezka používá ty samé ingredience, tak snad bude souhlasit :-))Jak je to, Terezko? :-))

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    23. 11. 2008 16:30

    Terezka, tie formičky plníme celkom,alebo necháme preliačinu, ktorá sa pečením vyplní. Chcem ich vyskúšať. Medvedie labky sa mi málokedy vydaria a všetci ich majú radi.Ďakujem. Prajem krásny zasnežený koniec výkendu. Klára