Piškotové těsto: bílky vyšleháme, přidáme krystalový cukr a došleháme. Do sněhu zamícháme žloutky a polohrubou mouku. Vlejeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme.
2
Mezitím připravíme náplň: tvaroh vymícháme s vanilkovým cukrem a práškovým cukrem podle sladkosti náplně přidáme dodatečně ještě cukr. Vyšleháme šlehačku a přimícháme ji k tvarohu. Těsto necháme vychladnout a naplníme tvarohovou náplní, přidáme navrch nakrájené zavařené broskve nebo jiné vhodné ovoce.
3
Marcipán: sušené mléko a práškový cukr přesijeme přes síto a přidáme med. Podle požadované hustoty jsem přidávala: když jsem potahovala dort - olej, když jsem tvarovala - maizenu (tak od oka). Na barvení mořských plodů jsem použila štětec namáčený do potravinářských barev.
při pohledu na tu odpornou hromadu marcipánu se mi zvedá žaludek. Tchýně kdysi něco podobného donesla a potom se cítila uraženě že ho nikdo nechce jíst
Dakujem.Formu som zohnala v Da Vinci alebo skús v inom modelárskom obchode.Daju sa používať aj na marcipán či na výrobu mydla alebo odliatok sádry ma mnoho využiti.Farbu som zohnala normalne v obchode a v drogerii.čiernu farbu som ešte neskúšala takže to ozaj neviem ale ked to zistíš tak napíš.
martina
|
5. 1. 2007 14:24
Viděla jsem už hodně dortů, ale ta je opravdu super. Prosím o radu jak skombinovat bavy na marcipán aby vznikla černá barva.
Barbora Polakova
|
4. 1. 2007 23:54
Tak to je krasna torta, dani a kde si zohnala tie formicky na ten marcipan? A ze su take krasne farebne tak si tam dala farbivo?, ja som videla farbiva iba zakladne farby
danka lehocka
|
11. 7. 2006 20:18
Maizena je GUSTIN od Dr.Oetkera,je ho bežne zohnať v obchode.
Radka
|
11. 7. 2006 19:46
Co je to maizena, prosím?
Romana
|
10. 7. 2006 21:40
Airan, děkuji za dobré nápady.
Airan
|
10. 7. 2006 16:47
Romana, nikdy jsem marcipan nemrazila, ale kdyby od ostatnich prisla odpoved ze ne, tak mam pro vas par napadu jak rychle to susene mleko spotrebovat: ja davam susene mleko do testa perniku, rezu a babovek (2 lzice sus.mleka misto 1 lzice mouky) a chut je o mnohem lepsi. Nebo muzete udelat kulicky Raffaelo, ty se zarucene sni hned:-)))
danka lehocka
|
10. 7. 2006 16:46
Tiež som sa pítala na menšie balenie ,teraz sa mi hodilo večšie lebo táto torta bola pôvodne trojposchodová a tam som v pohode minula celé balenie.Poobzerám sa po menšom a dám vedieť.čo sa tíka otvorenia mlieka asi to treba spotrebovať do dvoch týždnov ako píšu.Zamraziť by sa asi dali skôr hotové ozdoby z marcipánu ako samotný,skúste ho dať zamraziť na par dní a potom vybrať.Ale určite dajte vedieť ako to dopadlo,pre budúcnosť sa to zíde.
Romana
|
10. 7. 2006 15:44
Koupila jsem sušené mléko 400g, menší balení jsem nikde neviděla a píše se tam, že se po otevření má do dvou týdnů spotřebovat, tak jsem si myslela, že bych si marcipán udělala do zásoby, nechce se mi zbytek vyhazovat. Nebo vydrží i déle?
danka lehocka
|
10. 7. 2006 13:26
Ešte som do mrazáku neskúšala,ale dá sa urobiť aj marcipán z menšej dávky a potom nič neostane.V chladničke vydrží dlhšie ked tam nie je bielko a je dobre zabalený do potravinárskej folie ale potom ho treba dobre prehnietiť lebo ked je dlhšie v chlade tak ztvrdne.
Romana
|
10. 7. 2006 12:10
Nevíte někdo, jestli se marcipán může dát do mrazáku? Děkuji
Marsí
|
10. 7. 2006 11:33
Teda pěkná piplačka..ale paní Danko povedlo se Vám to..moc hezké...marcipánovou hmotu dělám podobně akorát cukru dávám jen 10 dkg a toho medu a oleje po 1 polévkové lžíci a místo mazeiny přidávám jeden syrový bílek...
danka lehocka
|
10. 7. 2006 08:12
pracný bol ale stál za to,sladký ani velmi nebol pretože plnka bola tvarohová a akurát ten marcipán bol sladký ale spolu to bolo primerane.Na morské ozdoby som použila formy,ale tie sa dajú urobiť vopred kedže v marcipáne neni bielko.
Aninka
|
8. 7. 2006 13:22
Vypadá krásně, musí být hodně pracný, ale věřím,že dětem chutná a líbí se , bude i hodně sladký.
danka lehocka
|
7. 7. 2006 15:01
Ide to len zo sušeného mlieka polotučného nie čo je do kávy ani zo sojoveho...čo sa tíka medu som tam dala asi 1 1/2 lyžice ale je to hlavne od lepivosti a formovania ,maizeny a oleja tak po lyžici.
danka lehocka
|
7. 7. 2006 07:23
Pani Mila toho Amaretta kolko dávate?Ja som dala mandlovu aromu tak po kvapkách ,tak toho Amaretta tiež tak?
danka lehocka
|
6. 7. 2006 20:57
Na túto dávku marcipánu som použila asi 1 1/2 lyžice medu a olej a maizenu podla toho na čo som to potrebovala ale tiež tak po lyžice.po prvý krát som robila marcipan ako taký a dá sa to rozoznať podla lepivosti a hustoty,takže som pridávala ako som potrebovala..Sušené mlieko nie do kávy ale klasické,je ho bežne dostať.
Anonym
|
6. 7. 2006 19:37
Paní Ivo-to se použít nedá,nedržel by pohromadě.
Anonym
|
5. 7. 2006 08:08
Jsem jen zvědavá,paní Danko.Já už sice receptík na super marcipán mám,ale chtěla bych aby jste mi přiblížila co znamená to" trochu"medu,oleje a maizeny?Je to lžička,nebo se to pozná podle lepivosti nebo drolivosti těsta?Děkuji.:o)
Ivana Přikrylová
|
5. 7. 2006 00:31
Paní Danko, dá se použít sušené mléko které se dává do kávy?
Mila Veselá
|
4. 7. 2006 17:07
Také používám tento "marcipán",ale přidávám do toho trochu Amaretta (uberu medu, aby nebyl řídký). Iluze je dokonalá. Lze požít také mandlovou tresť, ale Amaretto vítězí.
danka lehocka
|
4. 7. 2006 15:51
Dakujem,z marcipánu sa dajú robiť divy a hlavne z tohoto pretože nepúšta cukrový sirup ked je v chladničke ako z iných.
Zdeňka
|
4. 7. 2006 13:57
Tak to je opravdu nádhera,paní Danko,klobouk dolů.
danka lehocka
|
4. 7. 2006 13:49
Ešte som zabudla dodať že celú tortu po bokoch a z vrchu potrieme džemom aby sa nám lepšie marcipán prilepil k torte.