• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Mořský dort z marcipánu
    Napište svůj komentář k receptu

    Mořský dort z marcipánu

    autor: dl
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 6
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Mořský dort z marcipánu
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Piškotové těsto
      • 6
        ks vejce
      • 150
        g cukr krystal
      • 180
        g polohrubá mouka
    • Náplň
      • 2
        ks tvaroh
      • 1
        ks šlehačka
      • 1
        ks vanilkový cukr
      • 60
        g moučkový cukr Podle chuti přidáme víc
    • Falešný marcipán
      • 100
        g sušené mléko
      • 200
        g moučkový cukr
      • med
      • rostlinný olej
      • maizena

    Postup přípravy receptu

    1
    Piškotové těsto: bílky vyšleháme, přidáme krystalový cukr a došleháme. Do sněhu zamícháme žloutky a polohrubou mouku. Vlejeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme.
    2
    Mezitím připravíme náplň: tvaroh vymícháme s vanilkovým cukrem a práškovým cukrem podle sladkosti náplně přidáme dodatečně ještě cukr. Vyšleháme šlehačku a přimícháme ji k tvarohu. Těsto necháme vychladnout a naplníme tvarohovou náplní, přidáme navrch nakrájené zavařené broskve nebo jiné vhodné ovoce.
    3
    Marcipán: sušené mléko a práškový cukr přesijeme přes síto a přidáme med. Podle požadované hustoty jsem přidávala: když jsem potahovala dort - olej, když jsem tvarovala - maizenu (tak od oka). Na barvení mořských plodů jsem použila štětec namáčený do potravinářských barev.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Plněný mořský vlk

    Plněný mořský vlk

    Okouník mořský s hermelínem

    Okouník mořský s hermelínem

    Mořský okoun podle tchýně

    Mořský okoun podle tchýně

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Ondrasek
      Ondrasek | 10. 8. 2012 09:27

      při pohledu na tu odpornou hromadu marcipánu se mi zvedá žaludek. Tchýně kdysi něco podobného donesla a potom se cítila uraženě že ho nikdo nechce jíst

    • marek20011999
      marek20011999 | 4. 8. 2011 14:48

      ;-)

    • Z21
      Z21 | 21. 4. 2011 11:35

      :-P nic moc

    • danka Lehocká
      danka Lehocká | 26. 1. 2007 14:17

      Dakujem.Formu som zohnala v Da Vinci alebo skús v inom modelárskom obchode.Daju sa používať aj na marcipán či na výrobu mydla alebo odliatok sádry ma mnoho využiti.Farbu som zohnala normalne v obchode a v drogerii.čiernu farbu som ešte neskúšala takže to ozaj neviem ale ked to zistíš tak napíš.

    • martina
      martina | 5. 1. 2007 14:24

      Viděla jsem už hodně dortů, ale ta je opravdu super. Prosím o radu jak skombinovat bavy na marcipán aby vznikla černá barva.

    • Barbora Polakova
      Barbora Polakova | 4. 1. 2007 23:54

      Tak to je krasna torta, dani a kde si zohnala tie formicky na ten marcipan? A ze su take krasne farebne tak si tam dala farbivo?, ja som videla farbiva iba zakladne farby

    • danka lehocka
      danka lehocka | 11. 7. 2006 20:18

      Maizena je GUSTIN od Dr.Oetkera,je ho bežne zohnať v obchode.

    • Radka
      Radka | 11. 7. 2006 19:46

      Co je to maizena, prosím?

    • Romana
      Romana | 10. 7. 2006 21:40

      Airan, děkuji za dobré nápady.

    • Airan
      Airan | 10. 7. 2006 16:47

      Romana, nikdy jsem marcipan nemrazila, ale kdyby od ostatnich prisla odpoved ze ne, tak mam pro vas par napadu jak rychle to susene mleko spotrebovat: ja davam susene mleko do testa perniku, rezu a babovek (2 lzice sus.mleka misto 1 lzice mouky) a chut je o mnohem lepsi. Nebo muzete udelat kulicky Raffaelo, ty se zarucene sni hned:-)))

    • danka lehocka
      danka lehocka | 10. 7. 2006 16:46

      Tiež som sa pítala na menšie balenie ,teraz sa mi hodilo večšie lebo táto torta bola pôvodne trojposchodová a tam som v pohode minula celé balenie.Poobzerám sa po menšom a dám vedieť.čo sa tíka otvorenia mlieka asi to treba spotrebovať do dvoch týždnov ako píšu.Zamraziť by sa asi dali skôr hotové ozdoby z marcipánu ako samotný,skúste ho dať zamraziť na par dní a potom vybrať.Ale určite dajte vedieť ako to dopadlo,pre budúcnosť sa to zíde.

    • Romana
      Romana | 10. 7. 2006 15:44

      Koupila jsem sušené mléko 400g, menší balení jsem nikde neviděla a píše se tam, že se po otevření má do dvou týdnů spotřebovat, tak jsem si myslela, že bych si marcipán udělala do zásoby, nechce se mi zbytek vyhazovat. Nebo vydrží i déle?

    • danka lehocka
      danka lehocka | 10. 7. 2006 13:26

      Ešte som do mrazáku neskúšala,ale dá sa urobiť aj marcipán z menšej dávky a potom nič neostane.V chladničke vydrží dlhšie ked tam nie je bielko a je dobre zabalený do potravinárskej folie ale potom ho treba dobre prehnietiť lebo ked je dlhšie v chlade tak ztvrdne.

    • Romana
      Romana | 10. 7. 2006 12:10

      Nevíte někdo, jestli se marcipán může dát do mrazáku? Děkuji

    • Marsí
      Marsí | 10. 7. 2006 11:33

      Teda pěkná piplačka..ale paní Danko povedlo se Vám to..moc hezké...marcipánovou hmotu dělám podobně akorát cukru dávám jen 10 dkg a toho medu a oleje po 1 polévkové lžíci a místo mazeiny přidávám jeden syrový bílek...

    • danka lehocka
      danka lehocka | 10. 7. 2006 08:12

      pracný bol ale stál za to,sladký ani velmi nebol pretože plnka bola tvarohová a akurát ten marcipán bol sladký ale spolu to bolo primerane.Na morské ozdoby som použila formy,ale tie sa dajú urobiť vopred kedže v marcipáne neni bielko.

    • Aninka
      Aninka | 8. 7. 2006 13:22

      Vypadá krásně, musí být hodně pracný, ale věřím,že dětem chutná a líbí se , bude i hodně sladký.

    • danka lehocka
      danka lehocka | 7. 7. 2006 15:01

      Ide to len zo sušeného mlieka polotučného nie čo je do kávy ani zo sojoveho...čo sa tíka medu som tam dala asi 1 1/2 lyžice ale je to hlavne od lepivosti a formovania ,maizeny a oleja tak po lyžici.

    • danka lehocka
      danka lehocka | 7. 7. 2006 07:23

      Pani Mila toho Amaretta kolko dávate?Ja som dala mandlovu aromu tak po kvapkách ,tak toho Amaretta tiež tak?

    • danka lehocka
      danka lehocka | 6. 7. 2006 20:57

      Na túto dávku marcipánu som použila asi 1 1/2 lyžice medu a olej a maizenu podla toho na čo som to potrebovala ale tiež tak po lyžice.po prvý krát som robila marcipan ako taký a dá sa to rozoznať podla lepivosti a hustoty,takže som pridávala ako som potrebovala..Sušené mlieko nie do kávy ale klasické,je ho bežne dostať.

    • Anonym
      Anonym | 6. 7. 2006 19:37

      Paní Ivo-to se použít nedá,nedržel by pohromadě.

    • Anonym
      Anonym | 5. 7. 2006 08:08

      Jsem jen zvědavá,paní Danko.Já už sice receptík na super marcipán mám,ale chtěla bych aby jste mi přiblížila co znamená to" trochu"medu,oleje a maizeny?Je to lžička,nebo se to pozná podle lepivosti nebo drolivosti těsta?Děkuji.:o)

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 5. 7. 2006 00:31

      Paní Danko, dá se použít sušené mléko které se dává do kávy?

    • Mila Veselá
      Mila Veselá | 4. 7. 2006 17:07

      Také používám tento "marcipán",ale přidávám do toho trochu Amaretta (uberu medu, aby nebyl řídký). Iluze je dokonalá. Lze požít také mandlovou tresť, ale Amaretto vítězí.

    • danka lehocka
      danka lehocka | 4. 7. 2006 15:51

      Dakujem,z marcipánu sa dajú robiť divy a hlavne z tohoto pretože nepúšta cukrový sirup ked je v chladničke ako z iných.

    • Zdeňka
      Zdeňka | 4. 7. 2006 13:57

      Tak to je opravdu nádhera,paní Danko,klobouk dolů.

    • danka lehocka
      danka lehocka | 4. 7. 2006 13:49

      Ešte som zabudla dodať že celú tortu po bokoch a z vrchu potrieme džemom aby sa nám lepšie marcipán prilepil k torte.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
    Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Maizena Med Moučkový cukr Polohrubá mouka Rostlinný olej Šlehačka Sušené mléko Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Špagety se sojovým masem

    Špagety se sojovým masem

    Mramorová bábovka vláčná

    Mramorová bábovka vláčná

    Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

    Pikantní masová směs na topinky -…

    Jahodové řezy s bílou čokoládou

    Jahodové řezy s bílou čokoládou

    Zdravá tortilla

    Zdravá tortilla

    Mangové smoothie

    Mangové smoothie

    Muffiny na více způsobů

    Muffiny na více způsobů

    Hlíva s přírodním masem - minutka

    Hlíva s přírodním masem - minutka

    Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

    Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

    Doporučujeme

    40 minut
    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem

    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým…

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    218
    Domácí krtkův dort na plechu
    Domácí krtkův dort na…
    209
    Květákový salát nebo pomazánka
    Květákový salát nebo…
    88
    Galetka s batáty a kozím sýrem
    Galetka s batáty a kozím…
    39
    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem
    Mrkvovo-mandlové…
    33
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Na Bohdalovou prasklo tajemství! Patří do rodiny známého zpěváka

    Na Bohdalovou prasklo tajemství! Patří do rodiny známého zpěváka

    AHA.cz Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    AHA.cz Deník Aha! 19.1.2021

    Deník Aha! 19.1.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Ženy.cz Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Maminka.cz Dokáže si hrát bez vaší pozornosti? Ne? Možná si za to můžete sami!

    Dokáže si hrát bez vaší pozornosti? Ne? Možná si za to můžete sami!

    Reflex.cz Rakušan: S Piráty máme na vítězství, lidé z ANO nemyslí samostatně, za našeho poslance Pávka se omlouvám

    Rakušan: S Piráty máme na vítězství, lidé z ANO nemyslí samostatně, za našeho poslance Pávka se omlouvám

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Další doporučené recepty:

    Moravský vrabec
    Moravský vrabec
    Mořská štika v alobalu
    Mořská štika v alobalu
    Mořské rizoto
    Mořské rizoto
    Mořský okoun podle tchýně
    Mořský okoun podle tchýně
    Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou
    Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou
    Motaný makový / ořechový závin
    Motaný makový / ořechový závin
    • Recepty.cz
    • Mořský dort z marcipánu
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí