Moučník s broskvemi a pudinkem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: tom19xx

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 10
      lžíce olej
    • 10
      lžíce vlažná voda
    • 4
      ks vejce
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1,5
      ks vanilkový pudink
    • 1
      plechovka broskve

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
PIŠKOT: smícháme 4 žloutky a 25 dkg cukru moučka. Postupně přidáváme 10 lžic oleje a 10 lžic vlažné vody, dále 25 dkg polohrubé mouky s 1 práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh ze 4 bílků. Pečeme asi 20 min na 180°C.
2
KRÉM: 1 ušlehaná šlehačka smíchaná s cukrem a zakysanou smetanou. Krém natřeme na vychladlý piškot.
3
Nakrájíme broskve na tenké plátky a klademe na krém
4
PUDINK: Slitou šťávu z broskví dolejeme volou na množství 1/2 litru, trochu dosladíme a použijeme asi 1 a 1/2 vanilkoveho pudingu. Uvařený puding necháme trošičku vychladnout a teplý lejeme na broskve. Nechame v lednici vychladit a můžeme servírovat. Druhý den je vláčnější, mě chutná více.
Kategorie: Nejlepší dezerty

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    3. 5. 2011 08:34

    ... no toto :-S

Další doporučené recepty: