Pivní bůček

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: drazdíková

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g vepřový bůček 600-700
    • 250
      ml pivo desetistupňové
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 3
      ks cibule
    • 1
      lžíce pepř mletý
    • česnek dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůček nakrájíme na kostky,dáme do kastrolu (i v remosce je to dobré), přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, česnek také nakrájený, pepřové koření, osolíme, přidáme 3 lžíce kečupu (lepší je jemný) a vše nakonec zalijeme 250 ml piva (světlého, tmavé by bylo moc výrazné). Promícháme a dáme péc do středně vyhřáté trouby. Je lepší použít vyšší nádobu, pivo ze začátku pění. Pečeme zhruba 25-30 minut, pak odkryjeme a lehce dopečeme.
2
Výsledek je výborný a rychlý. Dobré s bramborovým knedlíkem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zidane
    Zidane |

    26. 3. 2017 00:09

    Tak jsem tam vrznul půllitr a nějak se to nevypéká a furt je tam šťávy hafo. No co, aspoň bude co vytírat chlebem, pokud se brknedlík (či možná houskáč, uvidíme zítra, dnes brknedlík, zítra možná houskáč) nenapije :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 2. 2011 15:34

    ...dělal jsem s brknedlíkem ;-) ,použil jsem libový bůček a musím říct,že i s chlebem by to bylo OK ;-)

  • knoma
    knoma |

    11. 2. 2011 07:53

    Tak jsme to vyzkoušeli, ale prostě včera naše vaření nemělo dobrý den, nastavili jsme špatně troubu a když jsme to zjistili po půl hodině, maso bylo syrové, byla otrava. :'( Každopádně, když jsme se pak s troubou dohodli, že bude pect, tak to dopadlo fajn. Omáčka byla moc dobrá a maso hodně tučné, asi příště z něčeho trochu míň tučného. Každopádně je to nová příprava masa, která se nám líbí.

  • Peggy
    Peggy |

    19. 3. 2007 15:18

    Vařila jsem toto dnes k obědu a je to chutné. Akorát toho piva je asi potřeba dát víc (klidně celý půllitr), ke konci pečení se ta šťáva vypekla ....