Pita s cizrnovým salátem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička římský kmín
    • 1
      plechovka cizrna sterilovaná
    • 5
      hrst baby špenát
    • 200
      g bílý jogurt
    • 1
      lžička kari
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      ks avokádo
    • 1
      ks salát hlávkový
    • 8
      ks pita chléb
    • 1
      hrst koriandr nasekaný, čerstvý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šalotku pokrájejte na kolečka a zpěňte na pánvi na troše oleje. Přidejte římský kmín a nechte ho rozvonět. Cizrnu slijte a vsypte do pánve, asi 3 minuty restujte. Přidejte špenát a nechte listy zavadnout. Dochuťte solí.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků, jen z nálevu z cizrny

2
Jogurt smíchejte s kari. Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenké klínky. Avokádo rozkrojte, zbavte pecky, dužninu vykrojte ze slupky lžící a pokrájejte ji na plátky. Salát operte a dobře osušte. Pity rozkrojte a otevřete jako kapsu.
3
Pity vymažte ochuceným jogurtem, vyložte listy salátu, naplňte cizrnovou směsí, přidejte kousky cibule a plátky avokáda. Každou porci ještě zasypte lístky koriandru. Během jídla si ještě přidejte jogurtový dip.

RADA: VIDEO, jak připravit avokádovou pomázánku s lučinou

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: