Česnekové filety v těstíčku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • filety - treska, pangasius, štika, kapr...
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • rozšlehané vejce
    • solamyl (bramborový škrob)
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Množství dle počtu strávníků:
2
Filety z ryb dle vlastního výběru očistíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem se solí. Necháme alespoň půl hodiny odpočinout. V osolených rozšlehaných vejcích se solamylem a česnekem filety namáčíme a ihned vkládáme do rozpáleného oleje a z obou stran smažíme dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou.
3
***Na jedno rozšlehané vajíčko dáváme zhruba jednu lžíci solamylu a jeden větší rozetřený stroužek česneku, sůl dle chuti. Sůl a pepř můžeme nahradit kořením na ryby.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Pavlína
    Pavlína |

    5. 4. 2015 13:01

    Se šťouchanými bramborami s petrželkou to byl bezvadný oběd.

  • Lenka
    Lenka |

    13. 12. 2012 12:35

    To bylo mňam :-* těstíčko je na rybě moc dobré, recept nedá skoro žádnou práci a je hotový cobydup <:-) , děkuji za inspiraci :-) .