Tvarohová bublanina

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 80
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hera
    • 200
      g moučkový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 4
      ks sníh z bílku
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • ovoce
    • tuk
    • skořicový cukr
    • strouhanka
    • 250
      g měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr, Heru, tvaroh a žloutky utřeme ve šlehači, potom přidáme mouku s práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků. Lehce promícháme. Pekáč vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a nalijeme do něho těsto. Posypeme ovocem a zvolna upečeme. Hotové sypeme skořicovým cukrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alexandra
    Alexandra |

    22. 1. 2013 14:11

    Dnes jsem dělala poprvé, je to moc dobré. S malinami. Dávám 1

  • Lulje
    Lulje |

    12. 9. 2012 11:40

    Vynikající. Nadýchaná a přitom vláčná. Dělala jsem s borůvkami. Dávám 1.

  • Ivana S.
    Ivana S. |

    15. 7. 2011 11:07

    Moc dobré, dávám 1.

  • mamča market
    mamča market |

    10. 1. 2010 18:03

    Výborná, přidala jsem trochu mléka a místo pečivového prášku, který zrovna dneska doma nebyl, jsem dala sodu a nic jsem nepokazila. Dávám 1.

  • Pavlína Borovcová
    Pavlína Borovcová |

    11. 8. 2009 17:47

    Do klasického těsta na bublaninu se místo másla dává olej, máslo se spíše hodí na bábovku a třená těsta. Aby těsto nebylo tak husté je dobré použít tvaroh ve vaničce, je řidší.

  • Ala Pugačová
    Ala Pugačová |

    10. 7. 2009 09:31

    Souhlasím s paní Evou - tohle není žádná bublanina, chutná prostě jinak

  • Eva Touškova
    Eva Touškova |

    9. 7. 2009 19:47

    Těsto dobré-používáme na bábovku, ale bublanina se tomu teda říkat nedá, neni nad klasiku :) zkusila jsem a nevypadá to vábně a hlavně mi přijde, že se to ani tak nevychutná,to výborné těsto :)

  • miruna p.
    miruna p. |

    1. 4. 2009 14:47

    Teda měla jsem strach, aby se nezdrcla, páč byl jen mokrý tvaroh z vaničky, tak jsem tam přidala trochu sody, místo hery máslo a fakt výborná. Jenom tam pořád cítím ten prdopeč, ale to cítím z většiny buchet.

  • Anonym
    Anonym |

    16. 3. 2009 16:36

    Skvělá, krásně se dělá a výsledek je super. Není vůbec suchá jako všechny bublaniny. Děkuji za recept. Máte velkou 1.

  • Markéta Slachová
    Markéta Slachová |

    13. 8. 2008 15:06

    Fakt nemá chybu. Trošku jsem se lekla toho " nelijeme těsto" protože jsem ho musela po pekáči rozetřít, ale výsledek je super. Myslím že ho sním dřív než příjde návštěva :-)

  • Karolina Čtrnáctá
    Karolina Čtrnáctá |

    28. 7. 2008 09:10

    Tuto buchtu dělám už dlouho a doma se na ni vždycky těší, je výborná :) doporučuji zkusit upéct. Nejvíc mi chutná s meruňkama :)

  • Anita
    Anita |

    8. 4. 2008 13:05

    Polovině rodině to mooc chutnalo, druhá už nebyla tak nadešená - prý nic zvláštního. Já jsem si ovšem pochutnala. Dělala jsem s mraženými jahodami a bylo to vynikající.

  • Hildegarda
    Hildegarda |

    22. 8. 2007 20:14

    výborná bublanina, dělala jsem s černým rybízem, nebyla vůbec suchá, je super

  • Alena Prokopcová
    Alena Prokopcová |

    22. 8. 2007 14:14

    Může mi někdo poradit, jestli přidáním mléka těsto alespoň trochu zjemním....??? Pekla jsem již poněkolikáté, je moc dobrá, ale vždycky do těsta přidám trochu mléka, protože se mi zdá dost husté...a také jím nahrazuji vejce, dávám totiž jen 2 (kvůli cholesterolu je musím omezovat). Díky.

  • Alena Babičová
    Alena Babičová |

    23. 7. 2007 09:19

    Tak bohužel v naší rodině neměla úspěch,ale každý máme jinou chuť,takže nepochybuji,že ostatním tady chutnala, nám bohužel ne :o(

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    14. 7. 2007 14:35

    Vyzkouseno, temer snezeno. Vyborna bublanina, diky tvarohu vlacna. Pekla jsem ji s cerstvymi merunkami a urcite ji vyzkousim i s jinym ovocem. Mate ode me 1.

  • Anonym
    Anonym |

    21. 6. 2007 21:50

    Dneska jsem ji upekla a byla fakticky moc dobra,,,,!!

  • adela
    adela |

    16. 6. 2007 17:16

    vyborna fakt vyborna a je ji hodne to se v naši rodine ceni

  • Marta Horakova
    Marta Horakova |

    3. 6. 2007 21:38

    Pekla jsem to se zavař.meruňkami,okapanou šťávu vlila do těsta,dala 1,5 pr.do peč. a posypala posypkou.Po upečení jsem ještě potřela okraje bublaniny zbytkem meruňk.šťávy.Fakt to nemá chybu!

  • Anonym
    Anonym |

    30. 5. 2007 23:38

    Cindy asi jste měla hodně vlhký prostě takový řídký tvaroh a ten to těsto někdy prošku přisrazí a tolik nevyběhne. Tento recept dělám pravidelně a když vidím, že je tvaroh takový těžký mokrý přidám více prášku do pečiva a je to dobré - dám ho třeba 1 a půl balíčku nebo přidám trošku jedlé sody. nejlepší je tato bublanina z tvarohu, který není ve vaničce, ale v kostce nebo vážený, který je však málo

  • Cindy M
    Cindy M |

    30. 5. 2007 21:20

    Výborné, fakt super, akorát mi to taky moc nevyběhlo a to jsem měla malý pekác, neví někdo proč?Cindy

  • Chichi
    Chichi |

    29. 1. 2007 09:32

    Dobrá,ale žádnej zázrak!

  • Šárka Škapová
    Šárka Škapová |

    12. 1. 2007 11:11

    Ochutnávači se o bublaninu málem poprali.takže dneska jí budu dělat znovu a příště raději na dva plechy.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 1. 2007 09:32

    Šárko, uvidíte, že ochutnávači Vás budou zbožňovat...

  • Šárka Škapová
    Šárka Škapová |

    11. 1. 2007 08:42

    Tak tohle musím jít okamžitě vyzkoušet,protože už teď mám boule za ušima a to jen o receptu čtu.Až se ochutnávaáči vrátí ze školky a práce napíšu jak chutnal.

  • Blanka Kočeová
    Blanka Kočeová |

    22. 11. 2006 18:21

    mám spoustu receptů na bublaninu, ale tenhle je zaručeně nejlepší, ostatní vyhazuji

  • Naďa
    Naďa |

    19. 10. 2006 16:36

    Vážně moc výborná bublanina, jen se po ní doma zaprášilo. Dala jsem do ní švestky a nasrouhala čokoládu na vaření. Perfektní...

  • Ludmila Chromá
    Ludmila Chromá |

    21. 8. 2006 08:05

    Pekla jsem ji s meruňkami a rybízem, posypala posypkou a dokonce moje máti (79) na ni chtěla recept!

  • Anonym
    Anonym |

    15. 8. 2006 14:56

    Dobry den. Chci se zeptat na kolik a jak dlouho se tato bublanina, peče?

  • irena
    irena |

    12. 8. 2006 12:57

    Tak jsem včera upekla tuhle tvarohovou bublaninu a výsledek?Během hodiny byla buchta v čudu.Děti i chlap si mlaskali,mě nechali tři kousky.Použila jsem jahody a příště zkusím borůvky.Sice jsem myslela,že více vykyne,ale i tak byla super!Dávám za 1.

  • Katka Altmanová
    Katka Altmanová |

    11. 8. 2006 20:39

    koláč byl dobrý, akorát mám velké plechy do trouby, tak byl nízký. To je můj opakovaný problém-příště musím zvolit pekáč-mám takový po prababičce jak se v něm pekly takové ty velké buchty jako z pohádky, já je teda nepamatuju ale táta jo a vzpomíná na ně. Určitě si někdo pamatujete. Jinak dávám 1

  • LovelyLovely
    LovelyLovely |

    9. 8. 2006 09:46

    Je to úžasný koláč, protože má velmi vláčné vzdušné chutné těsto Určitě si ho udělám znovu.

  • Lída
    Lída |

    9. 8. 2006 08:03

    Velmi chutná vláčná buchta. Dělala jsem s broskví, kompotovanou dýní a borůvkami. Díky za recept.

  • Petra Š.
    Petra Š. |

    6. 8. 2006 20:25

    Taky jsem zkusila, bylo to dobré. Ovoce sice propadlo dovnitř, ale na chuti to nic nezměnilo. Dala jsem mražené ovoce - třešně, rybíz, borůvky.

  • kačí
    kačí |

    6. 8. 2006 16:10

    dnes ji dělám po druhé a jsem zvědavá protože ta první byla tak rychle pryč že jsem se nestačila ani otočit a kdo jí ochutnal tak měl jen boule za ušima

  • Lubiorek
    Lubiorek |

    25. 7. 2006 17:57

    Opravdu výborná s jakýmkoliv ovoce, hlavně že je vláčná

  • Anonym
    Anonym |

    25. 7. 2006 07:28

    Moučník na jedničku s hvězdičkou.Delikatesa

  • Jana
    Jana |

    24. 7. 2006 17:03

    Děkuji za skvělý recept. Pekla jsem 2x, jednou z jednoduché dávky s jahodami a broskvemi na velký plech a bylo to jentaktak na udržení, podruhé s rybízem z dvojité..paráda a mňam.

  • Ludmila Chromá
    Ludmila Chromá |

    24. 7. 2006 15:05

    Pekla jsem ji s míchaným lesním ovocem a posypala drobenkou. Byla výborná!

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    15. 7. 2006 08:24

    Jačo, dělala jsem ji s červeným a černým rybízem, s borůvkami, s jahodami a s malinami.Kdybyste se zeptala, která byla nejlepší, tak opravdu těžko říct(po delším přemýšlení jsem dospěla k závěru, že je to šumafuk, i když mým favoritem byly asi maliny a jahody).

  • Martina Veselá
    Martina Veselá |

    14. 7. 2006 15:57

    Dobrá bublanina, ale také mi spadla. Asi někde soudruzi z NDR udělali chybu.

  • JAČA
    JAČA |

    14. 7. 2006 12:38

    Výborná -s borůvkami to asi taky půjde že

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    12. 7. 2006 10:51

    Dělala jsem s meruňkami, výborné!

  • raaduza
    raaduza |

    11. 7. 2006 19:44

    Musím jen poděkovat za recept,prostě VÝBORNÁ.Nerada peču,ale v rámci rodinného štěstí občas musím,ale k tomuto receptu se ráda vrátím.Velikej úspěch!!!

  • Martina S.
    Martina S. |

    9. 7. 2006 17:27

    Moc nám chutnala. A vůbec není špatná posypaná na kostky nakrájenými banány a jahodami.

  • Míla Kořínková
    Míla Kořínková |

    6. 7. 2006 21:39

    Výborná !! Dělala jsem s jahodami a posledními meruňkami z mrazáku. Pekla jsem na menším plechu, takže byla hezky vysoká, vláčná, místo skořicového cukru jsem dala klasiku - vanilkový cukr. Jen se po ní zaprášilo,díky za výborný recept.

  • alena
    alena |

    5. 7. 2006 10:46

    ted jsem ji pekla.dala jsem maliny a jahody ze zahrady a plech jsem vysypala hrubou moukou.je rychla, jednoducha a vyborna.rodina ulizovala uz i testo.do odpoledne asi nevydrzi.dik za dobry recept

  • Eva Mrázková
    Eva Mrázková |

    4. 7. 2006 11:17

    dělala jsem zatím 2x. Záleží na tvarohu, poprvé jsem přidala trochu mléka (tvaroh tučný vanička), byla nižší a jahody na dně, ale zmizela hned. Podruhé z tvarohu měkkého v kostce, nebylo třeba ředit, s borůvkami, které jsem obalila v cukru, aby nepropadly ke dnu. Byla lepší a vyšší..posílám dál

  • Alena
    Alena |

    4. 7. 2006 09:06

    Veľmi ďakujem za tento skvelý recept. Piekli sme ju už 3x, vždy inak, ale vždy s veľkým úspechom. Výborná bola s višňami, ríbezľami a fantastická s jahodami a ríbezľami. A menila som aj formy, zdá sa mi, že je lepšia, keď je cesto vyššie, takže uvedená dávka je super do veľkej okrúhlej formy (na veľkú pizzu) alebo 1 a 1/2 dávky na plech.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    4. 7. 2006 07:02

    Lenčo, dělám tvarohovou bábovku, která je tady pod názvem "Tvarohová bábovka" (je jich tady víc) s tím rozdílem, že dávám pouze 20 dkg cukru. Přidávám citronovou kůru a zlaté rozinky, namočené na pár hodin v rumu. V létě dělávám s rybízem, je to výborné, ne moc sladké, moc nám chutná. Taky někdy místo ovoce dám dvě lžíce kakaa, je to změna a i tak nám to moc chutná. Vyzkoušejte! Toto těsto je podle mě lepší v bábovkové podobě, protože jako bublanina tak nevynikne, je toho moc tenká vrstva. Zdravím !

  • Lenča
    Lenča |

    3. 7. 2006 20:26

    Tak jsem neodolala,a taky tuto bublaninu upekla.Vrzla jsem do ní celou Heru,tzn.250g.Těsto se skutečně nelilo,ale nebyla to taková hrůza.Nepoužila jsem pekáč,ale normální velký plech s okrajem.Souhlasím s Aninou,formy se skutečně vysypávají hrub.m.,nebo d.krup.a taky strouh.Jano z VM.zašli recept na tvaroh.bábovku.

  • berča
    berča |

    3. 7. 2006 15:22

    Tak jsem také vyzkoušela, těsto moc dobré, příště dám asi méně tuku. Těsto bylo dost husté, musela jsem přilít trochu mléka, chuťově moc dobré. Akorát těsto nenaskočilo, asi jsem udělala něco špatně, ale nevím co. Sníh jsem opatrně vmíchala, nebouchala dvířky od trouby ani plechem ...

  • katka p.
    katka p. |

    2. 7. 2006 21:27

    chutove dobra, ale testo bylo moooc huste a vubec nenaskocila

  • Bubulína
    Bubulína |

    1. 7. 2006 18:44

    Těsto se mi zdálo fakt dost husté a tak jsem přidala mléko.Jenže pak mi ovoce pěkně zajeo dolů a nebylo vidět.Ale jinak - dobrota.

  • Pavel
    Pavel |

    1. 7. 2006 17:37

    Velice se nám povedla. Jenom to množství Hery je asi do piškotového těsta trochu dost (je předepsáno 200 g, ovšem jedna kostka Hery je 250 g, tak jsme tam vrzli celou. Myslím, že i těch 200 g by bylo hodně). V jiných předpisech na bublaninu jsou skoupější.Pavel Sm.

  • Miluše
    Miluše |

    30. 6. 2006 14:21

    taky jsem upekla, moc nám chutnala, ani jsem ji nestačila uklidi ale, problém: když vypla troubu, bezmocně jsem koukala jak padá dolů a tak byla zespoda jakoby sražená. Byla málo upečená. V receptech chybí jak dlou a při kolika cca stupníc. Píchala jsem ji špejlí a nezsálose že by nebyxla upečená. I tak byla dobrá

  • beba
    beba |

    29. 6. 2006 22:18

    Výborná! Robila som do práce na meniny s čerešňami a všetci si pochutnali.Aj na druhý deň bola vláčna.

  • Drahuš Vimrová
    Drahuš Vimrová |

    29. 6. 2006 15:27

    ráno jsem upekla bublaninu je moc dobrá všichni jí pochválilichutnala všem,díky

  • Uljana
    Uljana |

    27. 6. 2006 17:15

    Včera jsem tuto bublaninu take zkoušela. Vylit na plech mi síce nesla, ale i tak se povedla.Dělala jsem s merunkami, a moc nam všem chutnala.Dekuji za recept.

  • Jana U.
    Jana U. |

    21. 6. 2006 10:07

    Mě také chutnala, dávám 1.

  • Aninka
    Aninka |

    20. 6. 2006 23:02

    Mě se nezdá, že by nebyl rozdíl v druhu mouky, při obalování ovoce . Aspon to ve většině receptech co mám doma, píšou obalujte v hrubé mouce. Jestli to příště zkazím...tak bude mít pes svátek.

  • Adéla Najmanová
    Adéla Najmanová |

    20. 6. 2006 21:05

    Tuto bublaninu jsem již taky zkoušela, celé rodině moc chutnala, ale ještě více nám chutná "majonézová buchta". Určitě vyzkoušejte a pak napište, jak vám zachutnala... Přidala jsem do ní šťávu a kůru z 1 citronu.

  • Anonym
    Anonym |

    20. 6. 2006 18:33

    To je pochopitelné každému chutná něco jiného, tak proč to nenapsat, co bychom byli za lidi kdybysme měli stejné chutě ne?

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    20. 6. 2006 15:56

    Po přečtení komentářů jsem neodolala a šla si kousek bublaniny ukrojit,abych mohla taky napsat svůj názor.Pekla jsem ji ráno s čerstvými jahodami,dala jsem ji na menší plech,takže je dost vysoká a mně teda chutná moc.Dávám 1.A myslím,že je zbytečné mít strach napsat,že někomu nechutná,od toho ty komentáře jsou a potom každému chutná něco jiného.

  • as
    as |

    20. 6. 2006 10:07

    Neměla jsem odvahu napsat něco o této bublanině, ale Jana z VM mi mluví z duše. Dělala jsem s borůvkami a musím se přiznat, že jsem také nebyla tak nadšená.

  • Zapletalka
    Zapletalka |

    19. 6. 2006 20:51

    Bublanina mám moc chutná, je fakt, že ji na plech dávám špíš stěrkou než aby těsto teklo, záleží na druhu tvarohu, ale nám moc chutná s borůvkami nebo jahodami, je vláčná a tím tvarohem není tak sladká

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    19. 6. 2006 14:31

    V sobotu jsem tuto bublaninu taky vyzkoušela a musím říct, že dobrá byla, to ano, ale trošku mě zklamala. Když ji porovnám s "Pravou třešňovou bublaninou", tak u nás v rodině vyhrála právě tato, kterou znám už rok a dělám ji. Opravdu lepší je tvarohová bábovka, která je téměř stejná, jako tato bublanina - já do bábovky v létě dávám ovoce, hlavně rybíz a nemá chybu. Je krásně vláčná, voňavá. A ještě něco - v komentářích i v receptu se mluví o "....vylití na plech". Nevím, jak se to komu podařilo, ale určitě nešlo o vylití,protože těsto je tužší a vylít by nešlo. Nebo, že bych někde udělala chybu ?!

  • Olga Lešáková
    Olga Lešáková |

    19. 6. 2006 13:36

    V sobotu jsem pekla s meruňkami, celý plech byl za víkend pryč, a to jsme na to byli jen dva. Je výborná.

  • Dahiba
    Dahiba |

    19. 6. 2006 07:14

    Excelentní, není dusivá, ale naopak pěkně vláčná, pekla jsem s třešněmi a nebylo potřeba obalovat v mouce, těsto jsem nalila na pečicí papír, tudíž žádné vymazávání a vysypávání plechu. Díky za vynikající recept. 1************

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    19. 6. 2006 06:49

    Aninka, budem oponovať, je to jedno aká múka, tej múky stačí za lyžicu, len aby sa zľahka ovocie obalilo. Výsledok je rovnaký, či použijem hladkú alebo hrubú múku. Len v tej hrubej to na pohľad snáď lepšie vyzerá pred nasypaním na koláč, ale ovocie nespadne dolu tak či tak.

  • Anina
    Anina |

    18. 6. 2006 14:28

    Není jedno v jaké mouce se ovoce obaluje! Nejlepší na obalování ovoce a i rozinek do koláču je HRubá mouka. Na pečení se používá plech s vyšším okrajem, těsto vyskočí při pečení. Plechy a formy vysypáváme se bud hrubou moukou,nebo dětskou krupičkou,a taky strouhankou.

  • Janinka
    Janinka |

    17. 6. 2006 22:05

    Jano, cukr určitě NE. Opravdu tuhle službičku udělá jen ta mouka :-))

  • Soňa
    Soňa |

    17. 6. 2006 14:09

    Jednoduchá,vláčná a hlavně rychlá. Dávám za 1

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    15. 6. 2006 19:51

    Paní Terezo, děkuji za radu, takže příště vyzkouším s moukou.Nebo myslíte, že by stejnou službu udělal i cukr?V tom případě bych už necukrovala po upečení.

  • XY
    XY |

    15. 6. 2006 16:25

    souhlasím s Hospodyňkou, jinou bublaninu už nedělám, vyzkoušela jsem jí už s různým ovocem, naposledy s černým rybízem z mrazáku a i tak byla výborná

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    15. 6. 2006 15:22

    Tato bublaninka je prostě vynikající. Už jsem jí pekla 2x nebo 3x, s různým ovocem a vždy byla výborná, návštěvy chválily. No prostě recept paní Vencové, no...

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    15. 6. 2006 14:42

    Janka, každé ovocie do koláča premiešajte najprv s troškou múky, jedno akej, a potom dajte na koláč,. Nespadne vám dolu : )))

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    15. 6. 2006 14:30

    Včera jsem bublaninu pekla, dávám za jedna, je moc dobrá, vláčná a voňavá.Jenom mi ovoce propadlo až dolů(jahody, rybíz i borůvky), stejně jako p. Martině.Ale to je jenom detail, takže 1!

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    14. 6. 2006 14:25

    Pro Anonyma: dělala jsem na plechu od Tescomy, má vyšší okraje a je asi 35x25cm.

  • Anonym
    Anonym |

    14. 6. 2006 11:14

    Dobrý den,mohu se zeptat na jak velký plech je popsaná dávka? Děkuji.

  • Pavla Piskořová
    Pavla Piskořová |

    9. 6. 2006 20:37

    Naše rodina není moc na buchty,většinou máme jeden plech na celý víkend.Ale upekla jsem dnes tuhle bublaninu a před chvílí jsem urvala poslední kousek!Je fakt vynikající!!!

  • Karlina
    Karlina |

    9. 6. 2006 20:33

    Také chválím jako ostatní, zařazuji do svých oblíbených receptů

  • Anonym
    Anonym |

    8. 6. 2006 22:34

    je moc dobrá, vláčná a s jahodami mňam

  • Lenča
    Lenča |

    8. 6. 2006 19:58

    Tak jsem to taky upekla.Až na ten skořicový cukr,byla bublanina dobrá,ikdyž jsem od tvarohu čekala trochu víc.

  • Věra
    Věra |

    6. 6. 2006 12:28

    Zkoušela jsem s meruňkou - Opravdu moc dobrá a vláčná.

  • aluska jurnova
    aluska jurnova |

    5. 6. 2006 13:27

    Opravu výborná!!! Dala jsem mražené borůvky s čerstvými jahodami a SUPER!

  • Slavic
    Slavic |

    3. 6. 2006 15:51

    cool,chuti celej rodinke davam jedna

  • Daniela
    Daniela |

    2. 6. 2006 00:51

    Tvarohová bábovka má poněkud jiný rozpis. Tato bublanina je výborná s čerstvými meruňkami, vždy peču na velký plech z dvojité dávky, sypu skořicovým cukrem. Nemá to chybu! Ale to už jsem psala před dvěma lety jako první komentář k tomuto receptu.

  • Martina Horklová
    Martina Horklová |

    1. 6. 2006 19:02

    Právě jsem dopekla a ochutnala - perfektní, vláčná, sladká tak akorát.... Dělala jsem s mraženými borůvkami, které mi bohužel propadly ke dnu....ale na chuti to nic nemění, image je na nic, hlavní je chuť :-))

  • Jarmila Butulová
    Jarmila Butulová |

    31. 5. 2006 14:33

    Bylo to rychle udělané i rychle snězené.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    24. 5. 2006 14:57

    Je to výborný recept, ale úplně stejný, jako na tvarohovou bábovku, která je taky ve několika podobných verzí několikrát.

  • EVA
    EVA |

    24. 5. 2006 14:19

    Moc chválím tento recept.Včera jsem ji dělala s borůvkama a vážně super.Určitě budu opakovat.Eva

  • Petra Kaválková
    Petra Kaválková |

    23. 5. 2006 17:43

    Takhle dobrou bublaninu už jsem dlouho nejedla, krásně vláčná, moc dobrá. Prostě super.

  • Petra HUdcová
    Petra HUdcová |

    22. 5. 2006 19:29

    Výborné!Jelikož jsem se před pár týdny nastěhovala k příteli,tak zkouším všemožné recepty.Vždy dostanu pochvalu a hlavně prázdný talíř je toho příkladem.Takže super recept!!

  • Markéta Krajákova
    Markéta Krajákova |

    21. 5. 2006 08:40

    Opravdu vynikající, pekla jsem 2x, jednou s vypeckovanými třešněmi, podruhé s černým rybízem. Doporučuji všem.

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    19. 5. 2006 15:39

    Výborné a žravé jak napsala Terka, tvaroh jsem měla poměrně mokrý tak jsem se držela přesně receptu. Nahoru mražené jahody jsem zkombinovala s meruňkami, vynikající. Dávám 1

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    18. 5. 2006 08:54

    Výborná. Dala jsem meruňkový tvaroh a zavařené višně a meruňky. Recepty paní Vencové nemají chybu, jsou přesně popsané a vždy se perfektně povedou, nemusí se nijak upravovat. Díky moc, dávám za 1.

  • Natalie Holá
    Natalie Holá |

    17. 5. 2006 19:15

    S borůvkami a nasekanými ořechy do těsta, balada

  • Květoslava Borovičková
    Květoslava Borovičková |

    16. 5. 2006 19:02

    Vynikající, dávám 1.Vyzkoušela jsem s mraženýma jahodama, za tepla se to sypalo, ale po vychladnutí šťáva vsákla do těsta a nemělo to chybu.

  • Nilda
    Nilda |

    16. 5. 2006 18:28

    Opravdu dobrá, někdy také přidávám mléko, záleží na tom jaký se dá tvaroh některý je sušší některý je dost řídký

  • Terka
    Terka |

    16. 5. 2006 12:30

    Výborné a žravé:)))Akorát jsem do těsta přidala trošku mléka, protože se mi zdálo moc husté...na vylití na plech určitě nebylo:) Moc jsme si pochutnali, děkuji za skvělý recept!!!

  • Martina N
    Martina N |

    14. 5. 2006 12:03

    Je to mňamka, dala dom tam čerstvé jahody , mrazenú lesnú zmes a mrazené maliny. Trošku som to balila v kryštáľovom cukre aby to nebolo také kyslé.Do cesta som pridala šľahačkovú smotanu,čo sme nezjedli s jahodami:)Dávam 1 a pridávam do obľúbených receptov.

  • Jitulka
    Jitulka |

    13. 5. 2006 13:47

    Těsto je chuťově úžasné a navíc rychlé a snadné na přípravu. Povrch jsem ozdobila mraženými borůvkami, kompotovanými meruňkami a čerstvým jablíčkem. Všechny varianty jsou výborné, jen u části s mraženými borůvkami je trošku problém v tom, že pustily moc vody a proto těsto tolik nevyběhlo a je mazlavější, ale chybami se člověk učí :o) pro přístě - buď ubrat na množství borůvek nebo počkat na čerstvé ovoce, to je stejně nejlepší :o) Děkuji za recept, jednoznačně skvělý.

  • honza chmelar
    honza chmelar |

    13. 5. 2006 13:10

    tak to sem rad hned ji du delat!!!!!!!!!!!

  • Eva
    Eva |

    13. 5. 2006 08:59

    výborné ,vláčné ještě doporučuji trochu mléka,nemá chybu

  • Anonym
    Anonym |

    12. 5. 2006 20:34

    Vláčná, výborná, vůbec neosychá

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    12. 5. 2006 06:28

    Vynikající,dávám 1.

  • Petra
    Petra |

    11. 5. 2006 19:09

    Tak takhle dobrou bublaninu už jsem dlouho nejedla, chutnala celé rodině. Dík za recept.

  • Martina N
    Martina N |

    11. 5. 2006 09:05

    Ono asi treba použiť radšej plnotučný tvaroh.Tie odtučnené drží pokope len želatína. V sobotu skúšam potom budem chváliť, vyzerá to veľmi chutne:)

  • anonym
    anonym |

    9. 5. 2006 10:56

    Budu černá ovce ale taky jsem ji včera pekla s borůvkami ale bohužel mi to připadalo jako špatny kynuty táč. Přitom téměř stejné těsto používam na bábovku a je skvěla. Určitě jsem na vině ja ale nevim proč.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 5. 2006 10:31

    Senzační, vláčné, né moc sladké fajn

  • adkaO
    adkaO |

    8. 5. 2006 18:08

    V piatok som piekla tuto bublaninu. Nato, ze som zaciatocnik a vsetko som robila rucne bez mixera sa po nej len tak zaprasilo. Dala som zavarane slivky a piekla v elek.rure na 160-170st.C asi 30 min. ako tu niekto odporucal. Davam za 1*.

  • Tom
    Tom |

    6. 5. 2006 14:28

    prosm jak dlouho se tato bublanina peče a kolik stupňůC děkuji

  • Eva M.
    Eva M. |

    10. 4. 2006 08:32

    Naprosto jedinečná záležitost. během víkendu jsem musel péct 2 plechy, protože 1. zmizel okamžitě po vychladnutí. Na druhý jsem už neměla ovoce, ale i skořicový cukr a kokos udělal dobrou službu.

  • Magda
    Magda |

    5. 4. 2006 11:21

    Dobrá, jen se hůř dávalo na plech.Sypyla jsem mraženým rybízem.

  • Alu§ka Alu§ka
    Alu§ka Alu§ka |

    21. 3. 2006 19:01

    Musím potvrdit. Je opravdu moc dobrá a vláčná. Těsto se opravdu moc "nalévat" nedá, ale jeho hustota za syrova je právě výborná, protože ovoce nepropadá ke dnu jako u většiny bublanin

  • Jana K.
    Jana K. |

    21. 3. 2006 08:47

    Ajo! Moc děkuji, mám plný mrazák borůvek, tak je krásně spotřebujeme! Díky moc!

  • Aja
    Aja |

    20. 3. 2006 18:36

    Jano K. dělala jsem s mraženým ovocem bez předchozího rozmrazenéí(maliny a borůvky) a bylo dobré, jak již jsem psala, není to moc sladké a je to vláčné

  • Aja
    Aja |

    20. 3. 2006 18:26

    S mraženými borůvkami výborná

  • Jana K.
    Jana K. |

    20. 3. 2006 01:43

    Vypadá to krásně! Můžu dát i mražené ovoce? Mám použít přímo mražené nebo ho nejdříve rozmrazit....díky!

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    19. 3. 2006 15:31

    Je to výborná bublanina. Udělala jsem ji s meruňkami. Upečenou jsem posypala skořicovým cukrem - podle receptu. Prostě nemá chybu.

  • Martin Kindl
    Martin Kindl |

    7. 3. 2006 10:23

    Jó, bylo to moc dobré!!!Děkuji!!!

  • Alisia Z.
    Alisia Z. |

    13. 2. 2006 19:16

    Nesypu ovocem, ale do těsta přidávám sekané sušené nebo kandované ovoce a ořechy, takže je z tohoto těsta dobrý i biskupský chlebíček

  • Dagmar Bubeníčková
    Dagmar Bubeníčková |

    13. 2. 2006 18:29

    Dnes jsem bublaninu vyzkoušela a byla opravdu výborná. Dělala jsem ji s borůvkama a jen se po ní zaprášilo.

  • Rena
    Rena |

    15. 1. 2006 13:06

    Bublanina je opravdu dobrá, ale pekla jsem ji téměř hodinu na 180°C. Jen mne trochu vylekalo to ...."nalijeme těsto", musela jsem ho totiž do pekáče stěhovat špachtličkou, ale výsledek je OK :-)

  • Anonym
    Anonym |

    11. 10. 2005 20:04

    Pečte cca při 160 - 170 stupních asi 1/2 hodiny

  • Dana
    Dana |

    11. 10. 2005 10:50

    Poraďte prosím, jak dlouho péci a při jaké teplotě. Je mi jasné, že přibližně.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 8. 2005 19:27

    Výborně vláčná

  • Anonym
    Anonym |

    13. 8. 2005 23:35

    Výborné, nemá chybu a se švestkami moc chutné

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    12. 8. 2005 14:58

    Bezvadny recept, rychly, delala to vcera sousedka a nabidla mi. Jsem nadsena - testo lehounke a vlacne, zaradim do oblibenich:-)

  • Lubor
    Lubor |

    2. 8. 2005 21:30

    Můj další zkušební recept na pečení, povedlo se

  • Aja
    Aja |

    27. 7. 2005 17:33

    Vláčná, rychlá, co bychom chtěli více, letní jablíčka na ni a je to fajn

  • SunnyD
    SunnyD |

    25. 7. 2005 21:40

    Velmi, velmi dobré!!!Udělal jsem ji s rybízem a jen se zaprášilo!Opravdu mohu vřele doporučit!!!!

  • Michal Malík
    Michal Malík |

    23. 7. 2005 14:58

    Ještě jsem nezkoušel ale je to paráda. Bezvadny recept. Jenom to zvolna péci je zbytecne rychlé.

  • Janinka
    Janinka |

    17. 7. 2005 10:19

    Tak je mi zase z někoho hodně smutno. Včera jsem hodnotila tento skvělý recept, celkové hodnocení bylo 3x 1. Tím se dostal (zaslouženě) na 1.místo v TOP receptech. Dnes má hodnocení 4x a průměr 1,5 bez jakéhokoli vysvětlení ... nejde mi o pozici, ale o to, že spousta hospodyněk si mohla receptu všimnout a potěšit jím svoji rodinu. To sii ten "chytrák" asi vůbec neuvědomuje. Zasahuje do hodnocení, které nám ostatním dávají určitou jistotu, že to bude dobrý recept - předáváme si tuto informaci vzájemně a rády. Nestálo by za to v případě pravidelných "pětkařů bez důvodu" nějak omezit jejich možnost hodnocení? Nenechme si to už líbit!!!

  • Janinka
    Janinka |

    16. 7. 2005 15:03

    Tak zrovna dnes jsem pátrala, co bych tak ... nějak se mi nahromadily meruňky. Po přečtení předchozích komentářů jsem to "riskla" (u receptů p.Vencové nemusím mít strach). Je to opravdu SUPER!!! Nejen chuťově ale i na přípravu - než rozpálíte troubu, máte vše připravené. Bublanina je skvělá, vláčná a ... už skoro není! Takže dávám opět jedničku.

  • Petka
    Petka |

    1. 5. 2005 15:56

    výborná, ůžasná, nemá chybu.

  • Maroš
    Maroš |

    16. 7. 2004 14:00

    SUPER!!!

  • Daniela
    Daniela |

    12. 7. 2004 10:47

    Skvělé, nemá to chybu.