• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Blesková třešňová bublanina
    Napište svůj komentář k receptu

    Blesková třešňová bublanina

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 35
    doba přípravy: 20 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Blesková třešňová bublanina
    Blesková třešňová bublanina
    Blesková třešňová bublanina
    Blesková třešňová bublanina
    Blesková třešňová bublanina
    Blesková třešňová bublanina
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    12 porce
      • 4
        lžíce voda
      • 4
        ks vejce
      • 200
        g moučkový cukr
      • 200
        g polohrubá mouka
      • tuk
      • třešně
      • 1
        lžíce kakao

    Postup přípravy receptu

    1
    Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem a postupně přidáváme také vodu. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč (nebo menší plech), poklademe vypeckovanými třešněmi a dáme péct do předehřáté trouby. Upečený moučník pocukrujeme.

    RADA: Nejlepší recepty na bublaninu, které využijete celé léto

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Třešňový závin

    Třešňový závin

    Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

    Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

    Třešňové rizoto

    Třešňové rizoto

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Káťa 1 | 9. 3. 2014 12:24

      Je to super díky moc ;)

    • Nikola
      Nikola | 17. 7. 2013 11:29

      vynikající!!:33 :-*

    • pepibubu | 13. 8. 2012 14:03

      Zrovna nadšení jsme nebyli, jako snědlo se, ale opakovat asi nebudu, máme lepší recepty.

    • Mimiska1 | 12. 8. 2012 21:22

      Výborné vláčné těstíčko. Jen nezapomenout osladit to ovoce :-)

    • misulekr | 11. 7. 2012 07:37

      Těsto je vláčné, ale na bublaninu se nehodí, spíš na nějaký dort, nechutná jako typická bublanina

    • hankahof | 9. 6. 2012 20:32

      Výborná, jednoduchá, rychlá :-) Pekla jsem v horkovzdušné troubě na 175C a za 20 minut byla hotová. A plech už je skoro prázdný :-D Dávám 1*

    • susann | 8. 6. 2012 18:39

      naprosto uzasna bublanina, rozpliva se na jazyku. Zvolila jsem nadrobno nakrajene jahody a je fantasticka!!!

    • susann | 8. 6. 2012 18:39

      naprosto uzasna bublanina, rozpliva se na jazyku. Zvolila jsem nadrobno nakrajene jahody a je fantasticka!!!

    • JarkaKr | 14. 1. 2012 20:10

      Skvělý recept, dala jsem na těsto švestky a maliny a ještě ani nevychladla, půl plechu je pryč. Pekla jsem v plynové troubě na 4 35 minut, sice nezhnědla, ale na chuti to neubírá.

    • luckalisicka
      luckalisicka | 16. 9. 2011 15:56

      to je dobrutka mnnnnnaaaammmmm :-X

    • klara
      klara | 21. 8. 2011 19:37

      toi je pravda ja to budu skouset po prvi a nevym jak dlouho to mam nechat porat te mi pls <:-)

    • klara
      klara | 21. 8. 2011 19:37

      toi je pravda ja to budu skouset po prvi a nevym jak dlouho to mam nechat porat te mi pls <:-)

    • katka
      katka | 13. 8. 2011 14:50

      jak dlouho a na kolik stupňů se to peče??

    • Jana
      Jana | 28. 6. 2011 21:06

      nepsala jste tu prosím o bezlepkové verzi? O:-)

    • Mirka
      Mirka | 25. 6. 2011 17:26

      Výborný recept, jsem mile překvapena. Vynikajíí <3

    • Zizu
      Zizu | 25. 6. 2011 17:24

      Ježíši to je mňamka!!! Před chvílí jsem dopekla, ani to pořádně nestačilo vychladnout a půl pekáče v tahu. Rodina se na to seběhla jako sarančata :-[ Fakt výborné...jen jsem nahoru dala drobenku, tu my moc rádi. Díky za vynikající recept :-*

    • Jeremy
      Jeremy | 21. 6. 2011 13:56

      po srovnání s bublaninou od maminky mi přišla tahle trochu suchá, ale dobrá

    • jaja.jerry | 20. 6. 2011 15:13

      Výborná

    • anitra | 19. 6. 2011 11:26

      Bublanina je naprosto perfektní, dávám za 1*

    • klára
      klára | 19. 6. 2011 11:24

      včera jsem pekla a vásledek mě mile překvapil. opravdu snadné,rychlé a velmi chutné. :-)

    • mirekriox | 18. 6. 2011 13:34

      teď jsem ji dal do trouby z dvojité dáíky-těším se na výsledek :-\

    • Martina
      Martina | 17. 6. 2011 18:06

      néé nechybí už mě neserte vole furt něco komentujete!!!!! radši drž klapku a koukej se na recept!!!! jak je tam napsanej!!!

    • marcela
      marcela | 17. 6. 2011 13:11

      Tak jsem ji taky zkusila, ale je to takový průměr. Je docela i dost sladká, tak bych příště dala do těsta méně cukru. A možná bych dala i posypku:-) Ale je to fakt rychlý recept, což oceňuji! ;-)

    • Lucka
      Lucka | 14. 6. 2011 12:08

      udělala jsem práve tedka tuto bublaninu, ale vše jsem smíchala na začátku dohromady (žádně přimíchávání) , vynechala jsem kakao, a dala jsem k těštu pul sáčku kypř.prášku - aby byla pěkně nadýchana. Bublanina je vynikající... pekla jsem jí 24min

    • žaneta
      žaneta | 12. 6. 2011 18:03

      Zrovna jsem dala do trouby tu buchtu vypadá to krásně a jsem zvědavá jak bude chutnat :-)

    • EvaPelclova | 7. 6. 2011 15:47

      Mám vyzkoušenou bublaninku, je vynikající, mně doopravdy chutná...

    • EvaPelclova | 7. 6. 2011 15:46

      tahle ta bublaninka je doopravdy rychlá a vynikající, jen jsem asi neodhadla to kakao, mám ji hnědší, ale to nevadí, i tak je vynikající, mňam, mňam, snad bude manželovi chutnat, bere ji na noční do prácičky... :-D

    • Katka
      Katka | 4. 4. 2011 18:24

      Právě jsem ji strčila do trouby, tak uvidíme jak to dopadne, nahoru jsem dala švěstičky, tak jsem zvědavá :-)

    • Radim
      Radim | 26. 2. 2011 09:33

      Zrovna jsem to dal do trouby. Vypadá to pěkně, ale těsta je na plechu zhruba centimetr. Asi by se nic nestalo, kdyby se to udělalo z dvojitý dávky.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 8. 7. 2008 12:20

      Jo, dělala jsem a ještě jsem to "vylepšila" trochou drobenky. Máme ji moc rádi, takže bublaninu bez drobenky si nějak naumím představit.... A prášek se nedává - nakypří se to právě tím vydatným šleháním.

    • Kryštof Tvrdík
      Kryštof Tvrdík | 12. 4. 2008 20:57

      já uý jsem jí dělal dvakrát a myslím že na plechu tomu stačí 30 min na 170 °C

    • Jaroslav
      Jaroslav | 18. 6. 2007 08:10

      Ty vaše rady jsou sice dobré, ale pak už je to úplně jiná bublanina, než když se dělá přesně podle uvedeného receptu. Bublanin je spousta druhů a jedině vyzkoušením receptu můžete ochutnat jednotlivé druhy. Originální recept snad existuje jen na tradiční vepřový řízek v trojobalu... :-)))

    • Jana Satinská
      Jana Satinská | 13. 6. 2007 19:05

      Ne, prášek do pečiva se tam nedává. Je to velice rychlý a chutný recept. Vpodstatě jde o to, že na jedno vejce se dává 5 dkg cukru, 5 dkg mouky a jedna lžíce vody, takže můžete udělat piškot i bez kakaa s libovolným ovocem do různě velkých forem (koláčové, na plech apod.). Taky je možné udělat dortový korpus, rozkrojit, plnit marmeládou apod. Já šlehám právě celá vejce s cukrem dohromady - je to rychlé a vůbec to kvalitu nemění.

    • Eva
      Eva | 13. 6. 2007 17:10

      Jo, jo. Lepší je nemíchat celá vejce, ale oddělit žloutek od bílku a našlehaný bílek přidat až poslední. Těsto je potom nadýchanější a jemnější...

    • Máří
      Máří | 13. 6. 2007 11:11

      Recept znám - prášek se nedává. Já nejdřív vyšlehám bílky s trochou cukru do husté pěny, postupně zašlehám žloutky s vodou a zbytkem cukru, nakonec jen zamíchám mouku. Kakao nedávám. Když mám velká vejce, dávám až 250 g cukru i mouky.

    • Daniela Kočová
      Daniela Kočová | 13. 6. 2007 10:00

      A co prášek do pečiva,nechybí v receptu?Díky Nila

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Buchty Květen Červen Červenec Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Česko Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Moučkový cukr Polohrubá mouka Třešně Tuk Vejce Voda

    Jak udělat piškot na dort

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Párky v listovém těstě

    Párky v listovém těstě

    Pečené obložené řízky

    Pečené obložené řízky

    Pikantní pečené kuře

    Pikantní pečené kuře

    Pikantní pečené kuře na rajčatech

    Pikantní pečené kuře na rajčatech

    Coleslaw salat

    Coleslaw salat

    Jablečné (mini) palačinky

    Jablečné (mini) palačinky

    Drobenkový koláč s rebarborou

    Drobenkový koláč s rebarborou

    Kuskus s tuňákem a zeleninou

    Kuskus s tuňákem a zeleninou

    Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

    Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

    Doporučujeme

    40 minut
    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem

    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým…

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Jak udělat piškot na dort

    Poslední sledované recepty

    36
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    31
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    28
    Plněná sekaná - která nepraskne ! :)
    Plněná sekaná - která…
    23
    Skvělý domácí kváskový chleba
    Skvělý domácí kváskový…
    21
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    AHA.cz Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    AHA.cz Deník Aha! 19.1.2021

    Deník Aha! 19.1.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Ženy.cz Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Maminka.cz Dokáže si hrát bez vaší pozornosti? Ne? Možná si za to můžete sami!

    Dokáže si hrát bez vaší pozornosti? Ne? Možná si za to můžete sami!

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Další doporučené recepty:

    Blesková rýže kari podle Lidušky
    Blesková rýže kari podle Lidušky
    Blesková smaženka
    Blesková smaženka
    Blesková treska pro začátečníky
    Blesková treska pro začátečníky
    Blesková vajíčková polévka
    Blesková vajíčková polévka
    Bleskové kuřecí kari s brokolicí
    Bleskové kuřecí kari s brokolicí
    Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny
    Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny
    • Recepty.cz
    • Blesková třešňová bublanina
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí