Pivní chléb (aneb jak upéct chleba bez kvasnic :-) )

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: momokiwi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g celozrnná mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžička sůl
    • 330
      ml pivo světlé, 10°
    • 1
      lžička med tekutý
    • máslo na vymazání formy
    • mouka na vzmázání formy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme si předehřát troubu na 180 °C a nachystáme všechny ingredience, protože se to musí udělat relativně rychle.
2
Smícháme všechny suché ingredience, potom přidáme med a postupně i pivo. Hněteme těsto cca 10 minut, aby bylo hutné. Potom dáme do formy (velikost formy na "cake").
3
No a pak pečeme cca 45 minut, nám třeba peče trouba hodně, tak to bylo i míň…
4
No a pak, až je dozlatova upečený, vyndáme a vyklopíme.

Komentáře k receptu

  • Štěpánka F.R.
    Štěpánka F.R. |

    4. 11. 2016 11:38

    Přidala jsem trochu kefíru, od oka...asi 1-2dcl, kmín, dýň.semínka, která jsem dala do i na těsto (ve formě). Už peču, tak uvidíme, jak se povede:-). ;-) O:-)

  • Štěpánka F.R.
    Štěpánka F.R. |

    4. 11. 2016 11:38

    Přidala jsem trochu kefíru, od oka...asi 1-2dcl, kmín, dýň.semínka, která jsem dala do i na těsto (ve formě). Už peču, tak uvidíme, jak se povede:-). ;-) O:-)