Platýs s čekankovým rizotem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 5
      ks šalotka
    • 400
      g žampiony
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks platýs 8 filetů
    • 2
      stroužek česnek
    • 500
      g rýže arborino
    • 2
      ks čekanka
    • 200
      ml červené víno
    • 600
      ml kuřecí vývar
    • 80
      g parmezán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na grilovacím tálu na 2 lžících oleje orestujte 2 nasekané šalotky. Přidejte nakrájené žampiony, osolte, opepřete a ogrilujte.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Mezitím na pánvi orestujte na zbylém oleji 2 stroužky česneku a další nasekané šalotky. Přidejte rýži a česnek vyjměte. Vmíchejte nakrájené čekanky.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

3
Zalijte vínem, nechte odpařit alkohol a za stálého míchání duste asi 20 minut. Podlévejte vývarem, na poslední 2 minuty přidejte parmazán, osolte, opepřete a zamíchejte.
4
Na grilu ogrilujte osolené a opepřené filety platýse. Rizoto podávejte s orestovanými žampiony a rybami.

RADA: Jak se zbavit zápachu rybiny po vaření?

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: