Tortilly s čočkou, pečeným květákem a kuřetem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g čočka beluga
    • olivový olej
    • 1
      lžíce uzená paprika - koření
    • 0,5
      ks květák
    • 2
      ks kuřecí prsa
    • 0,5
      ks limetková šťáva
    • 1
      hrst kopr
    • 200
      g řecký jogurt - pravý
    • 6
      ks tortilla
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čočku dobře propláchněte, nasypte do hrnce a zalijte vodou tak, aby hladina sahala alespoň 2 cm nad čočku, vařte asi 25 minut doměkka.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

2
Ve velké míse připravte marinádu ze tří lžic olivového oleje a uzené papriky, osolte, opepřete a dobře promíchejte.
3
Květák rozeberte na malé růžičky, důkladně je obalte v marinádě a rovnoměrně rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Ve zbylé marinádě obalte kuřecí prsa a přidejte je na plech. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 20–25 minut.
4
Uvařenou čočku přeceďte a v cedníku prolijte studenou vodou. V míse čočku smíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, lžící limetové šťávy, hrstí nasekaného kopru, osolte ji a opepřete.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu

5
Jogurt ochuťte solí, pepřem a lžičkou limetové šťávy. Pečené kuřecí maso natrhejte na kousky. Na každou tortillu rozetřete dvě lžíce jogurtu, doprostřed naneste čočkový salát, natrhané kuřecí maso a pečený květák. Spodní okraj tortilly zahněte a placky zaviňte.
6
Líná varianta: Pečené maso a květák přidejte do ochucené čočky a jídlo podávejte v misce jako vlažný salát. Na každou porci přidejte pořádný kopeček jogurtu.
7
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.