Celerovo-sýrové placičky s Lučinou

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g celer oloupaný
    • 100
      g tvrdý sýr dle chuti: Pernštějn, Gouda, Čedar...
    • 50
      g šunka nebo slanina
    • 90
      g lučina nebo žervé či Palouček
    • česnek sušený nebo bylinky dle chuti
    • 2
      ks vejce nebo jedno velké
    • sůl dle chuti, pozor na slanost uzeniny a sýru
    • olej na smažení
    • hrubá mouka nebo strouhanka na obalení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celer nastrouháme se sýrem na jemném struhadle do mísy. Přidáme na drobno pokrájenou šunku nebo slaninu, Lučinu, vejce, trošku sušeného česneku (je jemnější než čerstvý) nebo bylinky dle chuti. Vše řádně promícháme a dle chuti případně dosolíme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Z vytvořené středně husté hmoty tvarujeme mokrou nebo mastnou rukou kuličky velké zhruba jako pingpongový míček, který obalíme v hrubé mouce nebo strouhance, kde je zploštíme na placičku a vkládáme smažit do pánve s roztopeným olejem.
3
Smažíme z obou stran dozlatova, odkládáme okapat na ubrousek a podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem, dipem...

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

4
Dobré jsou i za studena.
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Česnek sušený Hrubá mouka Lučina Olej Sůl Šunka Tvrdý sýr Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.