Barevné hrnkové knedlíky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 120
      g cuketa mladá, hrubě nastrouhaná i se slupkou
    • 60
      g mrkev na jemno
    • 2
      lžíce bylinky čerstvé, nasekané, dle chuti (petrželka, pažitka, libeček....)
    • 150
      g hrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička sůl
    • pepř mletý dle chuti
    • 3
      ks vejce
    • 2
      ks rohlík starší, pokrájené na kostičky
    • 150
      ml mléko
    • máslo nebo olej na vymazání 4 hrnků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy nastrouháme cuketu nahrubo, mrkev najemno, přilijeme mléko, přidáme žloutky, bylinky, sůl. Přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme, vmícháme i pokrájené rohlíky a nakonec tuhý sníh z bílků.
2
Směs nandáme do vymazaných hrnků maximálně do 3/4 a hrnky vložíme do hrnce s vařící vodou. Voda by měla sahat cca do poloviny hrnků, aby při vaření necákala do hrnků. Vaříme od bodu varu 30-35 minut. Poté hrnky vyndáme, necháme minutku stát, pak vyklepneme a nakrájíme na plátky.
3
Cuketu lze nahradit dýní. Ochutit můžeme i nastrouhaným česnekem, muškátovým oříškem, kari, kurkumou... Podle toho, k jakému jídlu je budeme servírovat.
4
Do směsi můžeme přidat i hrst nasekaných mandlí nebo semínek (dýňová, lněná...). Pokud budeme připravovat velikonoční menu, můžeme přidat do knedlíků spařenou nasekanou kopřivu.
5
Množství je pro 3-4 osoby.

Komentáře k receptu

  • Ája
    Ája |

    15. 7. 2014 11:27

    Dělala jsem je včera a přítel z nich byl hotovej a já taky. Prej lepší než od mámy :D

  • Týna
    Týna |

    20. 4. 2014 16:51

    Se zelím a kačkou byly výborný a na talířích i pěkný. Děkuji za další dobrý recept na hrnkové knedlíky, já je dělám nejradši.