Pečený čaj - hruškový

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek voda
    • 1
      ks skořice
    • 1
      hrst hřebíček (může být i mletý)
    • 1
      ks citron (pouze šťávu)
    • 1
      ks pomeranč
    • 2
      ks hrušky
    • 1
      hrst cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ovoce opláchneme a zbavíme slupek (a jádřinců u jablek a hrušek), pomeranč zbavíme i tenké bílé slupky.
2
Ovoce nakrájíme na malé kostičky cca1,5 cm (velikost záleží na vás), vše dáme do pekáčku a pokapeme citrónem, přidáme cukr, vodu, rum, skořici a hřebíček.
3
Troubu předehřejeme na 180 °C - horkovzduch.

RADA: Jak na domácí zavařování?

4
Pečeme 60 minut (během pečení ovoce promícháváme).
5
Mezitím si horkou vodou (bez saponátu) vymyjeme sklenice, do kterých poté budeme čaj dávat.
6
Sklenice naplníme a dobře uzavřeme, naplněné sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme alespoň 8 hodin takto v pokojové teplotě odpočívat.

RADA: Zkuste také višňový kompot!

7
Do hrnečku dáme 2 lžíce čaje a zalijeme vodou, necháme alespoň 6 minut louhovat.
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hřebíček Hrušky Pomeranč Skořice Voda

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: