Velikonoční nádivka

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks česnek
    • 10
      ks žloutek
    • 10
      ks rohlík
    • 10
      ks bílek
    • tuk a strouhanka
    • 500
      g uzené maso - vařené
    • 500
      g vepřová plec
    • 2
      lžíce majonéza
    • 1
      hrst kopřiva Nebo petrželka
    • vepřový vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na kostičky nakrájené rohlíky namočíme do masového vývaru, přidáme žloutky, sekané kopřivy nebo petrželku, majonézu utřený česnek, na kostičky nakrájené plecko a uzené maso.
2
Z bílků ušleháme sníh a lehce promícháme se směsí. Nalijeme na vymaštěný a strouhankou vysypaný pekáč a ve vyhřáté troubě pečeme pomalu do zlatova.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mirek
    Mirek |

    14. 4. 2017 17:10

    Já jsem udělal dnes nádivku, dal jsem vývar do vývaru kostku hovězího aby to dostalo chuť pak už jsem nesolil. Přidal jsem muškátový květ, petržel, majoránku a další bylinky, cibulku zlehka. Na konec sníh z bílků. Dal na pekáček. Upekl :-)

  • Dana
    Dana |

    14. 4. 2017 12:23

    recept je super, :-) fotka na ............ O:-)

  • tara21
    tara21 |

    13. 4. 2017 21:45

    namočím nakrájené rohlíky a vymačkám. S vývarem to bude stejné. Ušlehaný sníh přidaný nakonec nádivku krásně zjemní a nadýchá .-)

  • tara21
    tara21 |

    13. 4. 2017 21:42

    nakrájené rohlíky máčím do mléka a vymačkám. U vývaru to bude stejné. Sníh z bílků směs nakonec krásně zjemní a nadýchá :-)

  • eva
    eva |

    11. 4. 2017 21:06

    Kolik vývaru, tj. jaká hustota, asi jako na karbanátky? Prosím.

  • Miluš
    Miluš |

    11. 4. 2017 12:19

    Já dávám na rohlíky smetanu na vaření anebo hodně zredukovaný uzený vývar.Majoneza mi tu přijde navíc,stejnak dvě lžíce nemůžou být v nádivce ani znát a muškátový květ určitě taky doporučuji.Co bych určitě vytkla je fotografie,ze které by mi přešla chuť.

  • tara21
    tara21 |

    10. 4. 2017 10:14

    dělám stejně, jen rohlíky máčím do mléka, přidávám špetku muškátového oříšku nebo květu. A nedávám majonézu. Utřu máslo se žloutky Je vynikající ;-)

  • tara21
    tara21 |

    10. 4. 2017 10:14

    dělám stejně, jen rohlíky máčím do mléka, přidávám špetku muškátového oříšku nebo květu. A nedávám majonézu. Utřu máslo se žloutky Je vynikající ;-)

  • Iveta
    Iveta |

    6. 7. 2015 09:29

    Vynikající :-)

  • Standa
    Standa |

    10. 4. 2015 13:18

    To je fakt @&

  • KaRa
    KaRa |

    10. 4. 2015 13:01

    vařené

  • mirek
    mirek |

    4. 4. 2015 14:27

    hody hody doprovody :-*

  • bublinka13
    bublinka13 |

    20. 4. 2014 22:55

    Vyborná, jen jsem jí také dělala bez majolky, ale určitě doporučuju :-)

  • iva kratka
    iva kratka |

    1. 4. 2013 12:19

    delam ji stejne, jen majolku nedavam a pred pecenim ji pokapu rozpustenym maslem

  • Petr
    Petr |

    31. 3. 2013 20:19

    http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=24757914 kouknete a vyberte vážne super slevy.. 8-) ;-)

  • Ivca
    Ivca |

    31. 3. 2013 16:13

    Je výborná, ze všech nejlepší, ale fotka spíš odradí :-\ .

  • Kateřina
    Kateřina |

    31. 3. 2013 11:20

    Plec nejdřív uvařte, třeba s tím uzeným a použijte vývar na namočení nakrájených housek.

  • dája
    dája |

    30. 3. 2013 19:21

    plecko se dává syrové nebo vařené?

  • kisáček
    kisáček |

    4. 4. 2012 15:18

    Už se na ní moc těším <3 <3 <3

  • Clarice
    Clarice |

    26. 2. 2012 18:27

    Co to povídáte? Odjakživa ji jíme k řízku :-P

  • recepty73
    recepty73 |

    21. 4. 2011 20:24

    ...zkoušel jsem jak s kváskem, tam i s práškem do pečiva... . S prdopečem byla lepší, ale potřeba není ani jednoho ;-)

  • Anna
    Anna |

    15. 4. 2011 12:01

    Dělám stejnou: na1 rohlík 1 vejce a 10 dkg masa. Jen jsem se naučila přidat kvásek. Nádivka je víc nadýchaná

  • Aliska.K
    Aliska.K |

    15. 4. 2011 10:31

    Velmi chutné

  • Tereza T
    Tereza T |

    14. 4. 2011 16:01

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    14. 4. 2011 15:41

    Velikonoční nádivka není příloha.

  • andre lovkova
    andre lovkova |

    16. 4. 2006 17:13

    super

  • Radka
    Radka |

    12. 4. 2006 15:33

    Výborný a jednoduchý recept.

  • lenka žilková
    lenka žilková |

    20. 3. 2006 22:49

    na kolik stupnˇů péct?

  • Eva
    Eva |

    20. 3. 2006 09:10

    omlouvám se, nejsem autor, ale myslím, že se nic zlého nestane. Na druhou stranu je majonéza vlastně vejce,olej a koření, tak bych se jí nebála.

  • Martina Mikešová
    Martina Mikešová |

    18. 3. 2006 08:19

    Nějak mi nesedí ta majonéza.Stane se něco pokud jí vynechám?

  • Jana Kabelova
    Jana Kabelova |

    15. 2. 2006 22:29

    Vynikajici a jednoduchy recept