Velikonoční muffiny z podmáslí

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 24 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 2,8
      hrnek hladká mouka
    • 0,5
      lžička sůl
    • 0,5
      lžička jedlá soda
    • 225
      g máslo
    • 2
      hrnek cukr
    • 2
      lžička vanilkový extrakt
    • 4
      ks vejce použijte velká vejce pokojové teploty
    • 1
      hrnek podmáslí
  • Krém
    • 450
      g smetanový sýr pokojové teploty
    • 225
      g máslo pokojové teploty
    • 1,8
      lžička vanilkový extrakt
    • 1
      špetka sůl
    • 6
      hrnek moučkový cukr
  • Zdobení
    • marcipán bílé a růžové barvy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte troubu na 180°C. Vyskládejte si formu na muffiny papírovými košíčky a vršek formy vymažte máslem, aby se vám vršky košíčků nepřichytily. Ve středně velké misce smíchejte mouku, sůl a jedlou sodu a dejte stranou.
2
V jiné středně velké míse vyšlehejte máslo s cukrem, přidejte vanilku a vejce a šlehejte dokud nebude směs lehká a nadýchaná. Postupně přimíchávejte střídavě směs mouky a podmáslí. Míchejte dokud se těsto hezky nespojí.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
Lžící naplňte formu na muffiny téměř po okraj. Pečte zhruba 20 – 25 minut, dokud nejsou cupcakes dozlatova upečené. Můžete vyzkoušet špejlí, zda jsou již hotové. Nechte vystydnout ve formě asi 15 minut.
4
Než cupcakes vychladnou, připravte si krém na ozdobu. V míse smíchejte krémový sýr, máslo, vanilku a sůl. Šlehejte, dokud směs není úplně spojená. a pak přidejte prosátý moučkový cukr. Pokračujte ve šlehání, dokud nebude směs nadýchaná.

RADA: Jak vyšlehat veganský sníh

5
Když jsou cupcakes vychladlé, ozdobte je krémem, použijte mazací nůž nebo špachtli. Na vršek krému si vytvarujte z marcipánu ouška a nos a cupcakes jimi dozdobte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: