Pokud máte rádi rychlé, jednoduché a zároveň nápadité dezerty, tak jsou pro vás tyto koláčky jako stvořené! Listové těsto můžete koupit již rozválené a tím si práci ještě více ulehčit. A ovoce můžete dle sezóny upravovat - skvělé jsou třešně, jahody, maliny, borůvky nebo ostružiny.
Listové těsto vyválejte na tenkou obdélníkovou placku a rozdělte ji na 8 stejně velkých obdélníků. Nožem poté nařízněte na každém obdélníku jeden menší vnitřní obdélník - řez musí být docela hluboký, těsto ale neprořízněte úplně skrz. Je to kvůli tomu, abyste po upečení mohli tento menší vnitřní obdélník protlačit dovnitř a vznikl tak prostor na krém, který díky tomu nevyteče ven.
Připravené obdélníky dejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete je rozšlehaným vejcem, dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte dozlatova asi 15 minut. Po upečení nechte koláčky zcela vychladnout a poté nožem opatrně protlačte nařezané středy dovnitř.
3
Než upečené koláčky vychladnou, připravte krém. Pudink uvařte podle návodu na obalu a zatím ho neslaďte. Když je hotový, nechte ho za občasného zamíchání vychladit. To je důležité, aby se krém nesrazil a nebyl tekutý. Poté do něj zašlehejte tvaroh, cukr, citronovou šťávu a vanilku.
Krém nechte v lednici chvíli ztuhnout, pak ho naplňte do cukrářského sáčku a nastříkejte do připravených koláčků. Nakonec je ozdobte čerstvým ovocem a posypte moučkovým cukrem.