Koláčky s jablky a slaninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 55 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • 6
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • strouhanka a máslo do formičky
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka čerstvě nasekaná
    • tymián
    • 100
      g anglická slanina
    • 12
      ks toastový chléb
    • řapíkatý celer 3 stonky
    • červená cibule 1,5 šálku na hrubo nasekaná
    • 3
      ks jablka
    • 250
      ml kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky, přidejte na másle orestovanou nakrájenou slaninu, cibuli a řapíkatý celer. Vše promíchejte a přidejte na drobné kostičky nakrájená jablka, žloutky, petrželku, tymián, česnek. Zalijte vývarem a dochuťte solí a pepřem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Z bílků ušlehejte sníh a postupně ho vmíchejte do nádivky.

RADA: Jak vyšlehat sníh bez bílků

3
Troubu rozehřejte na 180 °C, formičky vymažte a vysypejte. Naplňte je směsí a pečte dozlatova, asi 30 minut.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: