Chai chia s ovocným přelivem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 5 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      lžíce chia semínka
    • 200
      ml mandlové mléko můžete i normální ;-)
    • 4
      lžička javorový sirup nebo světlejší med
    • skořice mletá - půl lžičky
    • zázvor - mletý čtvrt lžičky
    • kardamom mletý malá špetka
    • hřebíček mletý malá špetka
    • vanilka půl lžičky vanilkové pasty, extraktu nebo semínka z půlky lusku
  • Přeliv
    • 2
      lžíce granátové jablko semínka
    • 3
      lžíce maliny nebo i ostřužiny
    • pomerančová kůra půl lžičky
    • naložený růžový pepř čerstvý je lepší - půl lžičky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chia jsou černá semínka šalvěje hispánské, která na sebe vážou vodu a tím pomáhají udržovat tělo hydratované. Obsahují spoustu vlákniny, zinek, hořčík atd.
2
Chai je směs koření přidávaná v Indii do čaje.
3
Smíchejte všechny ingredience, pořádně promíchejte kvůli koření a nechte alespoň hodinu odstát. Pokud nepromícháte pořádně, mohlo by se stát, že chia vytvoří takové hrudečky. Chia potřebují čas, aby nasákla tekutinu. Můžete dát i na noc do lednice a budete mít připraveno ráno na snídani.
4
Až se chia nasáknou, připravte si přeliv. Maliny, červený pepř a semínka granátového jablka dejte do malého hrnce a krátce povařte.
5
Do misky/skleničky dejte část chia směsi, na to trochu přelivu, přidejte další vrstvu chia a další přelivu. Můžete i promíchat.
6
2 porce jako dezert nebo 1 porce na snídani.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    23. 4. 2016 14:15

    Naprosto vynikající recept. Velmi chválím autorku, protože už mě dlouho nic tak nenadchlo, jako právě toto. Kardamom je v tom naprosto geniální. Ubrala jsem množství medu a o víkendu jsem připravila vynikající snídaně na celý týden. Jediné, co mi v receptu chybí, je množství porcí, velmi špatně se mi odhadovalo, jak moc se chia semínka nasáknou a kolik toho vlastně bude.