• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Hybridní sushi
    Napište svůj komentář k receptu

    Hybridní sushi

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: 45 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Hybridní sushi
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    2 porce
      • 2
        balíček dlouhozrnná rýže
      • 6
        lžička křen
      • 70
        g uzená šunka
      • nori

    Postup přípravy receptu

    1
    Tento recept jsem si vymyslela, když jsem měla ohromnou chuť na japonské mlsky a málo financí. Využívá ingredience, které jsou běžně k dostání v českých obchodech za studentské ceny, chutná skoro stejně (aspoň mně:), je jednoduché a navíc zdravé. (A přátelské i pro ty, kdo nemusí ryby. ;)
    2
    **Verze 1. hybridní onigiri**
    3
    Onigiri jsou japonské rýžové koule. Používá se při nich široká škála surovin, já jsem si to upravila na rýži, křen popř. sojovou omáčku a nějaké maso.
    4
    Uvaříme rýži tak, aby byla lepkavá. Během vaření se nesolí. Když je hotová, rozprostřeme ji na mělkou mísu a podle chuti dochutíme solí, kořením nebo trochou slazené octové zálivky, kterou se ochucuje sushi rýže. Nemusíme ale přidávat nic.
    5
    Ruce si namočíme do vody, vezmeme hrst rýže, doprostřed uděláme důlek a naplníme ho lžičkou křenu (omáčkou, zeleninou, tuňákem z konzervy...). Rýži pak rukama zpracujeme do oválného tvaru tak, aby náplň zůstala uprostřed.
    6
    Vzniklou kouli obalíme plátkem šunky, aby držela, nebo plátkem řasy Nori.
    7
    Podáváme.
    8
    **Verze 2. hybridní sushi**
    9
    Vyrábí se podobně jako klasické sushi s tím rozdílem, že nepoužíváme originální japonské suroviny. Rýži (já používám sáčkovou) rozvaříme, aby lepila. Během vaření se o5 nesolí. Mezitím si připravíme plátky řasy Nori (mořské řasy, k dostání v obchodech se zdravou výživou a možná už i ve větších -marketech), uzenou šunku (v případě, že chcete víc autentické jídlo, uzené plátky lososa), křen a misku se slanou vodou.
    10
    Řasu Nori rozřízneme na poloviny, aby vznikly obdélníkové plátky. Rýži (podle chuti ochucenou stejně jako rýži na onigiri) rovnoměrně rozprostřeme podél delší strany řasy. Myslete na to, že musíte nechat prostor pro slepení obou stran, až budete váleček rolovat, zkrátka aby se vám vše dovnitř vešlo. Náplň by neměla tvořit silnou vrstvu, jinak se vám řasa nespojí dohromady a vše se bude rozpadat.
    11
    Vrstvu rýže potřeme uprostřed rovnoměrně křenem. Na křen položíme úzké proužky šunky. Srolujeme. (Řasa Nori se lépe přilepí k sobě, když její konce trochu potřete vodou.) Váleček nakrájíme na notoricky známé kousky, namáčíme v sojové omáčce nebo jíme jen tak. A když už jsme u těch hybridů, pro lepší estetický i gurmánský zážitek můžu doporučit servírovat kousky sushi na plátcích chipsů Senza s příchutí Wasabi. ;)
    12
    Většinou tyto dva recepty kombinuji, protože řasa Nori sice vydrží dlouho, ale je celkem drahá. Z dvou sáčků rýže vytvořím čtyři onigiri a celý talíř sushi, na které padne jeden a půl plátků Nori. Je to jídlo, které mi vydrží na celý den, a dá se obměňovat podle toho, co mám zrovna v lednici.
    13
    Osobně mi toto šunkové sushi chutná víc, než jiné počeštělé sushi, které využívá zmražených krevetích tyčinek, ale je to věc chuti každého člověka.
    14
    Itadakimasu! :-)
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Sushi cupcakes (Candy sushi)

    Sushi cupcakes (Candy sushi)

    Domácí sushi

    Domácí sushi

    Sushi burger

    Sushi burger

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • miky
      miky | 7. 1. 2014 17:27

      to je spíš onigiri než sushi :-\

    • Asuna
      Asuna | 29. 12. 2013 12:13

      No, jak jen to nazvat. Sushi ala Babica. I když na druhou stranu mi přijde, že pro leckterého Čecha je to nejspíš mnohem přijatelnější verze, než japonský originál. A jak už slečna (paní) kuchařka podotkla, jedná se o studentskou levnou verzi. Kdo ví? Třeba to je dobrý :-) Takže vážení rejpalové, sklidníme hormon, uděláme si normální sushi nebo onigiri a těm, co toto nevadí popřejeme dobrou chuť a Itadakimasu.

    • Anonymous
      Anonymous | 26. 12. 2013 15:19

      pardón rýže

    • Anonymous
      Anonymous | 26. 12. 2013 15:18

      3.Každému chutná něco jiného,ale já bych to asi nejedla(když je to z rozvařené sáčkové ryžr)

    • Anonymous
      Anonymous | 26. 12. 2013 15:17

      2.houpe snad hloupé

    • Anonymous
      Anonymous | 26. 12. 2013 15:17

      1.Podle mě je to kazení surovin a samotného jídla sushi.

    • ja
      ja | 3. 9. 2013 00:02

      Kdyz se ti to nezda, tak to nevar a odpust si houpe komentare.

    • Flaini
      Flaini | 1. 11. 2011 23:05

      Náhodou, dostala sem chuť :)

    • Aneta
      Aneta | 28. 9. 2011 18:04

      To není hybrid, to je zvěrstvo. Ale hlavně, že se to obalí řasou a honosně nazve

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Sushi Rýže
    Pokrmy Z rýže Červenec Oběd Svačina Vaření Dietní Děti Oslava Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Dlouhozrnná rýže Křen Nori Uzená šunka
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Sekaná se sýrovou kůrčičkou

    Sekaná se sýrovou kůrčičkou

    Kuřecí čtvrtky po pražsku

    Kuřecí čtvrtky po pražsku

    Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

    Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

    Svratecký guláš

    Svratecký guláš

    Čínské rizoto

    Čínské rizoto

    Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

    Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

    Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

    Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

    Bramboráky pro děti

    Bramboráky pro děti

    Gratinovaná brokolice

    Gratinovaná brokolice

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    39
    Palačinky
    Palačinky
    25
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    25
    Výborné hrníčkové knedle
    Výborné hrníčkové knedle
    24
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    23
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…

    Sledujte nás

    AHA.cz TRAPAS jako hrom! Tohle si Zemanův Ovčáček za rámeček nedá

    TRAPAS jako hrom! Tohle si Zemanův Ovčáček za rámeček nedá

    AHA.cz Dominika Gottová (47): Drsné urážky v supermarketu!

    Dominika Gottová (47): Drsné urážky v supermarketu!

    AHA.cz Deník Aha! 17.4.2021

    Deník Aha! 17.4.2021

    Dáma.cz Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Dáma.cz 5 největších hvězd první republiky, které zničily alkohol a deprese

    5 největších hvězd první republiky, které zničily alkohol a deprese

    Ženy.cz Nejlepší outfity slavných z 90. let: Které z nich byste klidně nosili i dnes?

    Nejlepší outfity slavných z 90. let: Které z nich byste klidně nosili i dnes?

    Maminka.cz Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?

    Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?

    Reflex.cz Rozhovor s René Levínským o uzavřeném školství a jedné špatné predikci

    Rozhovor s René Levínským o uzavřeném školství a jedné špatné predikci

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Další doporučené recepty:

    Hustá květáková polévka
    Hustá květáková polévka
    Hustá zeleninová polévka s cizrnou
    Hustá zeleninová polévka s cizrnou
    Hvězdičkové kuličky
    Hvězdičkové kuličky
    Cha-Zu-Rha (kuřecí rolka)
    Cha-Zu-Rha (kuřecí rolka)
    Chai chia s ovocným přelivem
    Chai chia s ovocným přelivem
    Chaloupka z perníku
    Chaloupka z perníku
    • Recepty.cz
    • Hybridní sushi
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí