Dort Harlekýn

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme žloutky s cukrem (nešlehat), pak přidáme kakao, mouku a z bílků sníh. Pečeme v dortové formě.
2
Kaše: mouku s máslem rozpustíme - uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a uvaříme kaši. Necháme ji vychladit.
3
Krém: máslo s cukrem a kakaem vyšleháme a přidáme vychlazenou kaši. Rozetřeme na studené upečené těsto a dáme vychladit (min. 1/2 dne). Podáváme ozdobené šlehačkou.
4
Dort je výborný, rychlý a velice jednoduchý - zvládne i začátečník.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ačraj
    Ačraj |

    11. 11. 2017 11:17

    Toto je dort "DORT Z MARUŠČINA KRÁLOVSTVÍ", je vynikající. na krám se dává ještě šlehačka a sype strouh. čokoládou..

  • Eva
    Eva |

    14. 9. 2015 10:58

    Vynikající všichni z něho byli hotoví a to byla moje premiéra :-) ...ten PRDOPEČ trochu jsem tam dala :-) super je :-)

  • JanaJ
    JanaJ |

    29. 8. 2015 07:51

    Dort je výborný, jen do těsta doporučuji přidat malou lžičku prášku do pečiva. :-)

  • katekorny
    katekorny |

    12. 5. 2014 13:29

    Harlekýn, Neharlekýn, je vynikající!!!! Děkujem za recept a určitě jsme ho nedělali naposledy :) <3

  • Daniela
    Daniela |

    21. 2. 2014 09:54

    Chci se jen zeptat jakou velikost formy na tento dort použít,Děkuji za odpově'd. :-\

  • Já
    |

    7. 4. 2013 14:07

    V žádném případě, je to náhražka, která razantně srazí kvalitu dortu.

  • Míša
    Míša |

    11. 2. 2013 12:46

    Lze máslo nahradit Herou?

  • Miluška
    Miluška |

    4. 2. 2013 20:23

    Promiňte, ale tohle NENÍ dort Harlekýn. Ten se plní Lehkou pařížskou šlehačkou! A ne máslovým krémem! :-(

  • casino
    casino |

    18. 11. 2012 00:44

    No, ten krém z receptu rád používám jako náplň do dortů, ale s HARLEKÝNEM nemá nic společného, stejně jako ten obrázek v záhlaví... Na HARLEKÝNA se používá pařížská (lehká) šlehačka a šlehačka (bílá), které se nanášejí na korpus řezanou špičkou v soustředných kruzích na střídačku... a bývá adjustován strouhanou čokoládou.

  • Marcat
    Marcat |

    11. 11. 2012 16:28

    úžasný! :-) pekla jsem příteli k 30tinám, ať si s chlapama v práci pošmáknou. prý se olizovali až za ušima. mezi dort a krém jsem naskládala banány a nahoru šlehačku + nastrouhanou čokoládu. vypadal hezky, jen mě mrzí že jsem ani neochutnala, takže budu péct ještě jednou ať si taky pochutnám 8-)

  • MartinaS
    MartinaS |

    28. 9. 2012 18:16

    Upekla jsem doma jako slušná dcerka :-D Po hodině po upečení jsme už nevydrželi a ochutnali a z dortu nezbyla už ani půlka. Je opravdu móóc dobrý a lehký. :-)

  • Verča
    Verča |

    19. 8. 2012 19:43

    Můžu poprosit alespoň orientačně jak dlouho a při jakých stupních se peče ten korpus? :-)

  • nany2
    nany2 |

    9. 7. 2012 10:12

    Míšo, tu kaši zašleháte do toho krému, tím se krém nastaví a pak i lépe zatuhne <:-)

  • Míša
    Míša |

    28. 6. 2012 11:03

    Na piškot dáváme prvně krém nebo kaši?

  • Petra53012
    Petra53012 |

    20. 6. 2012 16:46

    Vypadá skvěle i jednoduše, je možné ho polít ještě čokoládou nebo čokoládu nastrouhat, co doporučujete?

  • Ačraj
    Ačraj |

    2. 6. 2012 20:04

    Dobrý den, já mám tento dort pod názvem - Dort z Maruščina království, recept mám stejný, akorát do těsta jen 10 dkg cukru, je výborný, navrch šlehačku. :-D

  • babsy
    babsy |

    19. 5. 2012 14:10

    Moc dortu jsem zatim nepekla, vzdy si vybiram snadne recepty a tenhle je super. Hlavne ten krem je skvostny, takze diky za tento recept. :-)

  • Petra B.
    Petra B. |

    20. 4. 2012 11:55

    Recept sice není můj, ale dělala jsem ho již několikrát a vždy se perfektně povedl, takže mám vyzkoušeno. Je to opravdu jak je uvedeno v receptu. :-) Ať se Vám povede, je opravdu výborný. Na vrch dávám ještě 3. vrstvu, šlehačku ušlehanou se ztužovačem a navrh čokoládové hoblinky <:-)

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    14. 4. 2012 17:00

    Dobrý den,prosím vás kaše je opravdu z 30 g mouky a 70g másla a nebo je to naopak? =-O

  • Angelinka
    Angelinka |

    26. 3. 2012 16:04

    Moc dobrý dort, hlavně kaše je opravdu výborná :D!!! Jen jsem pro spestření vysklásala banány, ale i bez nich supeer :). Dávám 1!

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    26. 3. 2012 14:33

    Mám dotaz,prášek do pečiva se nedává?

  • N
    N |

    15. 3. 2012 20:35

    Na můj vkus moc kakaa, ale hned prvně se mi povedl. Doporučuji. <3

  • maki600
    maki600 |

    22. 2. 2012 18:52

    :-)) :-)) :-)) No uplně užasnej dortík dělala sem poprvý dort a uplně sem se zamilovala:D všem chutnal dekuji za dobrej recept:-)

  • Zdenka
    Zdenka |

    10. 1. 2012 21:31

    Výborný a jednoduchý dort. Během půl roku jsem ho už dělala potřetí a vždycky se po něm jen zapráší! :-)

  • Lucka
    Lucka |

    6. 9. 2011 08:33

    Můžu říct, že dort je vynikající, jednoduchý a chutnal celé rodině, za jeden týden jsem ho musela udělat hnedka 2krát :-)

  • thellma
    thellma |

    2. 9. 2011 12:09

    Moc nám chutnal.

  • Lucka
    Lucka |

    14. 7. 2011 13:37

    Dortík doporučuji každému, není těžký na přípravu a u rodiny jsem sklidila úspěch a rodinné oslavy už se bez něho neobejdou:-))

  • Petule B.
    Petule B. |

    8. 5. 2011 21:07

    Tenhle receptík jsem dělala už několikrát, pokaždé se mi povedl a je opravdu skvělý!!! <:-) Navrch dávám ještě 3 vrstvu - šlehačku (šlehám se ztužovačem) a na tu pak nastrouhám čokoládu. Opravdu nemá chybu a přitom je i celkem jednoduchý. ;-)

  • Terrad
    Terrad |

    8. 5. 2011 07:20

    Tenhle recept se mi od pohledu strašně líbíl, i když komentáře mě docela odrazovaly. Trošku jsem se bála krému, doma totiž nemusíme těžké krémy, ale tenhle je super. Jediné co mě trochu zklamalo byl korpus. Jsem zvyklá na trošku jiné, takže krém si zapamatuju a korpus budu dělat jiný. Fakt chválím, že je vcelku rychlý a jednoduchý. Doma jsme pod krém dali banány a na vrch nastrouhali čokoládu. Byl mňam.

  • Slevopoly.cz
    Slevopoly.cz |

    23. 2. 2011 15:10

    Rádi bychom Vás informovali o výhodné nabídce dortu Harlekýn o průměru 26 cm a váze 1,3 kg se 40 % slevou. Najdete ji na http://www.slevopoly.cz

  • Jana
    Jana |

    22. 2. 2011 09:27

    Právě jsem narazila na dvojitý harlekýn skoro za polovinu na www.slevopoly.cz

  • SonaK.
    SonaK. |

    5. 2. 2011 18:37

    dobrý dort, během chvilky byl pryč..

  • Dáša
    Dáša |

    20. 12. 2010 14:34

    Dort je opravdu vyborny! A navic je vcelku rychly a jednoduchy, coz je dalsi plus! Delam dorty detem k narozeninam, naposledy jsem zkousela potazeny marcipanem se vsemi temi zviratky a blbinkami, to byla neskutecna piplacka a dort byl velmi tezky a preslazeny - hlavne diky marcipanu. Tento dort vsem velmi doporucuji, korpus i krem mely barvu cokolady a ozdobeny slehackou vypadal jako snehova vlocka, velmi priodne pro tento cas! :-)

  • zdeňka s.
    zdeňka s. |

    9. 11. 2010 19:32

    Na kaši opravdu 1 LITR mléka? To snad ne :-D

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    9. 11. 2010 11:31

    Chválím, rychlé, jednoduché a moc dobré, za 1

  • Jarka
    Jarka |

    21. 10. 2010 12:11

    Začnu asi legračně, ale teta mojí teta mojí tety byla cukrářka a recept je od ní. Zaručuji, že si pochutnáte, je to opravdu velmi dobrý moučník, vhodný i pro návštěvy a nenáročný na udělání. 5 vajec (mírně přisolím) pořádně rozšlehám a postupně přidám 15 dkg cukru krupice. Dále přidám 4 vrchovaté polévkové lžíce (asi 5 dkg - ty PL jsou vyzkoušené) polohrubé mouky. Kupuji balíček lískových ořechů, nedávám ho celý, pár jich ujím, ale v receptu jsou 2 dkg mletých .., já dávám ale více. V receptu jsou oříšky vlašské, obojí je dobré. Do mouky přidám malé množství prdop a nakonec na obarvení, záleží na vás jakou barvu chcete mít, kakao. Já dávám tak, aby byl dort pěkně hnědý. Peču asi na 160 do upečení, až se nelepí na špejli a přidám 5 min. , pak nechám v dortové formě vychladnout. Nazdobím, bílou šlehačkou, na kolečka 3 banány nebo v sezóně jahody a nahoru hnědou šlehačku. Dám do lednice a je to opravdu výborné. Šlehačky šlehám sama a používám ztužovač.

  • fox
    fox |

    17. 10. 2010 21:01

    Neviem, kde som urobila chybu, ale vobec mi nevysla kasa ani krem. Kasu som robila prvykrat, vobec mi to nezhustlo, varila som to niekolko minut a potom som do toho nasypala dalsiu muku... Ked som isla slahat krem, tak sa mi pokazil slahac, takze priatel slahal rucne. Ked som to vytiahla asi po 12 hodinach z chladnicky, krem vobec nestuhol a cele sa mi to roztieklo... takze skusat uz urcite nebudem, aj ked chutovo je dortik dobry.

  • Aneta Baková
    Aneta Baková |

    24. 1. 2010 18:56

    Musí moc pochválit,děkuju za skvělý recept.Všichni moc chválili a to jsem kuchařka začátečník:)

  • michaela dzurojurkova
    michaela dzurojurkova |

    27. 11. 2009 11:37

    Dobré poledne :-) ač vyučená kuchařka,vždy se rada priučím novým věcem.A vcera večer jsem byla opravdu zoufala a dosly mi všechny napady,no proste byla jsem bez fantazie.Dnes mě totiž čeka představeni u rodičů meho přitele,no chapete ,že tam přeci nemužu prijít s prazdnou,nebo snad s jinak oblíbeným štrůdlem v ruce.Proste chtělo to neco speciálního.Pravě jsem dodělala pole vašeho receptu,dort Harlekýn-vypada a voní nadherne ,tak snad krom mého prirozeneho" šarmu" zapůsobim i dortem.Díky

  • Eva Santova
    Eva Santova |

    18. 10. 2009 21:58

    Pekny vecer preji.Tak jsem dort delala na vikend a povedl se,moc vsem chutnal.Dekuji za typ,vyborny a davam za 1.

  • Eva Santova
    Eva Santova |

    15. 10. 2009 12:19

    Dobry den,chtela bych pred tim nez tento dort vyzkousim vedet jake rozmery by mela mit dortova forma nebo zda je to jedno.Urcite ho chci udelat,protoze vypada opravdu pekne a i jednoduse,dekuji.

  • maru hlinková
    maru hlinková |

    6. 8. 2009 06:33

    Nemějte strach z malého množství mouky, jakmile to málo hmoty pomalu smícháte s ušlehaným sněhem, do formy je to akorát. Je vynikající,nenáročný a určitě zachutná všem!

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    3. 2. 2009 12:07

    tak jsem dort upekla a byl opravdu moc dobrý a vůbec nebyl suchý, což je dobře :o) dala jsem tam i trochu prášku do pečiva, ale stejně zůstal dost nízký...příště zkusím ze 2 dávek...

  • Di -
    Di - |

    26. 1. 2009 16:20

    To asi záleží na chuti. Já jsem si léta přála ochutnat pravý vídeňský Sachertorte a nakonec mě originál dost zklamal. Také mi připadal hodně suchý. Tohle je Katko piškotové těsto s kakaem. Když nechci mít dort z piškotového těsta suchý, pořádně pláty pokapu rumem, likérem nebo kávou.

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    26. 1. 2009 16:02

    Katko, ve svém komentáři píšete, že sachr je "suchý" dort. Nevím, jestli jste ho zkoušela nebo to víte z doslechu, ale v žádném případě není suchý!! Já ho dělala mnohokrát a je vynikající. Ještě když se potře meruňkovým džemem a poleje čokoládovou polevou, nemá chybu. Jestli myslíte, že je suchý, tak ho ten, kdo ho pekl, pekl moc dlouho a tak se vysušil....

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    26. 1. 2009 12:55

    Naše známá cukrářka dělá výborný dort...nevim, jestli je to Harlekýn, ale podle všecho asi jo :o) Samozřejmě mi recept neprozradí...ten dort je obrovský - korpus je vláčný (ne suchý, jako např. u sachru) rozřízlý na 3 pláty, které jsou tak 1 cm vysoké a každý je potřený šlehačkou, taky tak 1 cm vysokou vrstvou. Nahoře je ozdobený spoustou šlehačky a pokapaný čokoládovou polevou. Používá jak bílou, tak hnědou šlehačku. Chtěla bych se zeptat, jestli je tohle těsto taky vláčné nebo spíš tužší a sušší jako sachr. Jestli jste někdo nezkoušel, jak bude vysoký, když ho udělám z dvojité dávky a jestli se propeče. Nebo jestli stačí do této jedné dávky přidat trochu prášku do pečiva. prostě potřebuju ho rozříznout na 3 pláty, každý o síle 1 cm :o) Do jak velké formy ho dát? Mám průměr 24 cm

  • Bahar Karaer
    Bahar Karaer |

    30. 11. 2008 19:02

    Dort jsem rano upekla - ted nas ceka ochutnavani. Stejne jako pani Sevcikova, i ja jsem pouzila banany. Priblizne 10 let ziji v Turecku, ale moucniky peceme vzdy ceske. vsem moc chutnaji. Dekuji za recept.

  • Eva Sevcikova
    Eva Sevcikova |

    6. 10. 2008 16:55

    Ahoj,dort je skvelý.Ja som vynechala šlahačku a namiesto toho som dala medzi krém a cesto banány.Pefektna kombinácia,pre toho kto miluje banany.Cela torta nimi bola citit.

  • Martina Večerková
    Martina Večerková |

    2. 6. 2008 14:28

    udělala jsem ten dort mamce k narozeninám a celá rodina si opravdu pochutnala. jednoduché a rychlé. bez problémů

  • Alex
    Alex |

    20. 3. 2008 15:19

    No.. jako nevim co sem delala spatne ale teda fujky.. ta kase.. co to bylo? korpus.. zadna slava.. predelavala jsem.. a krem s tou kasi no to nebylo nic.. musim to tedka nejak predelat... asi se nebudu poustet do veci ktere neznam.... treba nekdy se to pokusim znova vyzkouset...

  • Alex
    Alex |

    19. 3. 2008 15:27

    Chtela bych se zeptat, jak je to velke... jako prumer toho korpusu... jako kolik cm to ma? Jestli mala dortova forma nebo vetsi atd... dekuji moc :)

  • Alex
    Alex |

    19. 3. 2008 15:27

    Chtela bych se zeptat, jak je to velke... jako prumer toho korpusu... jako kolik cm to ma? Jestli mala dortova forma nebo vetsi atd... dekuji moc :)

  • Eva H.
    Eva H. |

    13. 3. 2008 12:09

    Dobrý den, chystám se upéct tento dort, ale zaskočilo mě, že na korpus je psáno JEN 50 g pol. mouky a 140 g ! cukru... Zdá se mi to jako nepoměr, hlavně té mouky je málo.. Prosím o radu, předem děkuji.

  • Markéta
    Markéta |

    22. 11. 2007 21:16

    Tak jsem před chvílí dopela tento dort a vypadá to, že s epovedl, děkuji za prima recept:)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    14. 10. 2007 17:03

    Výborný dort!

  • mery
    mery |

    25. 9. 2007 10:59

    Dort je bezvadný i pro začátečníky. Pekla jsem ho i z kachních vajec, to jsou potom výsledky!!

  • caribou Honey
    caribou Honey |

    29. 8. 2007 13:18

    myslíte, že na ten krém můžu dát ještě marcipánvé velké kolečko, abych mohla zdobit na něm dalším marcipánem?

  • Lenka
    Lenka |

    27. 8. 2007 15:13

    Dekuji pani Jano. Napadlo me samotnou, ze problem je v tom masle tak jsem to udelala presne jak ste napsala a povedl se!! Pritel mel velkou radost a ja taky protoze se mi povedl! Nejsem moc zkusena pekarka tak ted aspn vim. Jeste jednou diky moc.

  • Jana V.
    Jana V. |

    22. 8. 2007 00:45

    Leni,máslo na krém nemůžete rozvářet!Stačí ho nechat změknout při pokojové teplotě-vyndáte celý balíček másla z ledničky,položíte na příhodné místo v kuchyni a necháte ho tam třeba 20 min.Po této době už určitě můžete máslo použít.Postupujte podle receptu,je dobře napsaný.Určitě to už zvládnete.

  • Lenka
    Lenka |

    19. 8. 2007 22:36

    Chtela bych se zeptat jak teple ma byt maslo na krem. Kdyz ho rozvarim tak se mi krem nepovede a je strasne tekuty takze ho musim byhodit. Dneska sem pekla dort po 4 a dvakrat se mi krem povedl tak jak na obrazku a dvakrat byl tekutej. Co delam spatne? Pekla sem pritelovi a ted jsem smutna, protoze mam korpus ale ne krem:(( prosim poradte diky Lenka

  • mina kubikova
    mina kubikova |

    7. 8. 2007 14:31

    ....nabuduce musim urobit krem z 1 a pol davky....zdalo sa mi ho malo.....inak celkom ujde.

  • Laďka
    Laďka |

    5. 8. 2007 22:48

    Tento recept mám už leta letoucí pod názvem "Pohádka".Je výborný, krém , i když máslový, vůbec není takový ten klasický těžký máslový. Jenom mouku do krému dávám hrubou, pak je nadýchanější.

  • Lida
    Lida |

    5. 8. 2007 09:36

    Je to moc dobrý,nemá chybu.Ten krém je lehký a výborný.

  • Lida
    Lida |

    5. 8. 2007 09:35

    Je to moc dobrý,nemá chybu.Ten krém je lehký a výborný.

  • martin
    martin |

    4. 6. 2007 20:51

    Děkuji Vám za výborný recept, koláč jsem jako amatér dělal již dvakrát. V sobotu a dnes, protože jsme ho sprostě sežrali skoro hned. :-) Poprvé jsem zapomněl míchat kaši a byla trochu víc hustá než dnes... Skoro bych řekl, že po třetí ji zase trochu víc povařím nebo přidám víc mouky, protože dneska byla kaše opravdu řídká a musel jsem přidat kokos aby to bylo hustší.

  • Martina
    Martina |

    26. 5. 2007 10:59

    Pekla jsem dort pri 180 stupnich asi 20 min a pak na 200 stupnu dalsich 10 min. Take mam elektrickou troubu... Jinak jestli muzu doporucit, urcite dort vyzkousejte! Upekla jsem ho kamaradum a malem ho snedli i s krabici :)

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    6. 5. 2007 21:26

    Rory, ja ho pekla dnes uz po treti, ale zase jsem se zapomnela kouknout na hodiny. Pekla jsem ho na 175 stupnu a poprve na nej koukla asi po 20 minutach a pak uz jsem to odhadla podle povrchu. Ale mam pocit, ze byl v troube asi 30-35 minut (mam elektrickou troubu). Protoze ale kazda trouba pece jinak, tak nevim, zda vam to pomuze.

  • Rory
    Rory |

    24. 4. 2007 17:53

    Já bych taky ráda dort upekla ale newím na kolik stupnňů a jak dlouho ho mám péct .Poradíte mi, pls?

  • Katka
    Katka |

    7. 4. 2007 12:54

    Dort je jedna báseň.Doporučuji!!!

  • Romana Koscelníková
    Romana Koscelníková |

    8. 3. 2007 19:07

    No řekni vám nic moc jsem v druhém ročníku cukrařuny a umnšla bych to i líp ale jinak to jde

  • Jitka
    Jitka |

    8. 3. 2007 16:43

    Tento dort znám jako řezy už několik let jen vejce se tam dávají jen tři a po natření a vychlazení se celé polévají čokoládou a podávají s kopečkem šlehačky. Do těsta se také mohou přidat nasekané ořechy. Opravdu moc výborné.

  • Jara Jara
    Jara Jara |

    3. 3. 2007 23:43

    Opravdu moc dobrý,rychlý dort.Hlavně krém - ten nemá chybu.

  • Jitka H.
    Jitka H. |

    3. 3. 2007 14:07

    Dort je moc dobrý,dala jsem malou lžičku prášku do pečiva,krém nahoře posypala čokoládovýma hoblinkama,vypadá to hezky.

  • Praksinová
    Praksinová |

    24. 2. 2007 18:28

    Právě odešla návštěva a recept na dort si odnesla sebou!Moc dobrý,rychlý nemá chybu!

  • inka machackova
    inka machackova |

    10. 2. 2007 19:25

    Fakt dobrý dort,všem chutnal.

  • čert
    čert |

    8. 2. 2007 13:52

    tento dort je moc výborný.

  • stella
    stella |

    7. 2. 2007 18:01

    zdravím,jelikož jsem ještě nikdy dort nepekla (a ani jiných moučníků nemám na svém kontě mnoho), poraďte mi prosím, jak dlouho a při kolika stupních se dort peče (mám horkovzdušnou troubu). Také by mne zajímalo, jakým způsobem se krájí dorty, pokud je chceme mezi pláty ještě namazat marmeládou. Jelikož má otevírací dortová forma špatně těsní,budu muset použít novou silikonovou, se kterou nemám zkušenost. Je nějaký fígl, jak korpus pak dostat z formy, aniž by se mu něco stalo? Moc děkuji za radu. Hezký den. Stella

  • Ester S.
    Ester S. |

    2. 2. 2007 16:57

    Robila som tohto "Harlekýna" a je vskutku vynikajúci! Vrele doporučujem všetkým gurmánom či gourmetom :) A je pravda, ze príprava je jednoduchá a rýchla.

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    12. 1. 2007 19:50

    Tak se ozývám, jak jsem dopadla. Dort byl výtečný. Manžel na sladké moc není, ale ptal se, proč jsem udělala jen jeden. Už nezbyl ani kousek. Jen jsem měla holandské kakao, které je hodně tmavé. Dávala jsem ho méně, než bylo v receptu, přesto byl dort černý jak bota....ale chuťově mňam. Dávám jedničku ;-)

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    11. 1. 2007 18:28

    Zítra má syn výročí...1 měsíc. Chci tento dort upéct pro manžela a dceru. Snad se povede. Pokud ne, mám za měsíc další příležitost, že?....Než bude mít syn rok, budu mít natrénováno :-)

  • as
    as |

    8. 1. 2007 13:49

    Přečtěte si, prosím, recept i komentáře. Šlehačka se dává nahoru na ozdobení.

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    8. 1. 2007 10:34

    a nedělá se krém na Harlekýn náhodou ze šlehačky?

  • as
    as |

    8. 1. 2007 08:04

    Déle, jak hodinu příprava určitě netrvá:nejdříve si uvařím kaši na krém a dám ji vychladit. Mezitím upeču korpus. Ten vychladím také - teď v zimě je to hned. Během chladnutí korpusu ušlehám krém a natřu na vychlazený korpus. Opravdu si troufám říci, že teď v chladném období je doba přípravy okolo hodiny - max. hodinu a půl.

  • Kiara
    Kiara |

    7. 1. 2007 18:46

    Dort vypadá moc hezky, chtěla bych ho upéci mamce k narozeninám, a proto bych se chtěla zeptat, jak dlouho přibližně trvá příprava dortu. Píšete, že je rychlý, ale ráda bych věděla nějaký přesnější časový údaj. Předem díky z odpověď.

  • Petra K.
    Petra K. |

    4. 1. 2007 12:00

    Fantastický. Dělala jsem ho pro partnera k třicátinám a chudák měl jen 2 kousky. Zbytek snědlo příbuzenstvo.Krému jsem udělala jen dvě třetiny, aby to nebylo tak máslové.Děkuji za recept.

  • as
    as |

    8. 11. 2006 10:09

    Já zdobím také až na talíři. Jednotlivý kousek položím na bok a udělám vlnky šlehačkou a pokapu čokoládovým topingem. Na fotce ukázka chybí, protože jsem celý dort vezla na zahradní párty a podávala až tam.

  • Zuzka
    Zuzka |

    8. 11. 2006 09:16

    Je výborný! Doporučuju. Rychlý a dobrý. Doporučuju ozdobit šlehačkou a na to strouhanou čokoládu! Vyzkoušejte!

  • as
    as |

    1. 11. 2006 08:11

    Děkuji za vložení obrázku.autorka

  • as
    as |

    5. 9. 2006 10:26

    Kaši za stálého míchání povaříme cca 1/2 - 1 minutu. Nedokáži to přesně odhadnout, ale je to, jako když vaříme pudink.

  • Monika
    Monika |

    4. 9. 2006 18:47

    Jak dlouho mám asi vařit kaši?Nemůžu tím nic zkazit,když ji budu vařit krátce nebo naopak dlouho?Předem děkuji za odpověď

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    22. 8. 2006 19:04

    Tento dort jsem pekla o víkendu,ale protože mám velkou formu,dala jsem 11/2 dávky.Žloutky jsem ušlehala zvlášť a do těsta jsem přidala trochu oleje.Krém jsem udělala z 1 dávky a stačilo to.Piškot byl vysoký akorát a celý dort byl moc dobrý.

  • Mery
    Mery |

    22. 8. 2006 17:26

    Není nic lepšího, než péct dorty a pod. např. po pizze, sekané atd. Trouba byla skvěle vyhřátá a takový piškot se mi v životě nepovedl!

  • Lenka
    Lenka |

    21. 8. 2006 20:34

    Dort jsem vyzkoušela poprvné a asi i naposledy, žloudky s cukrem jsem vyšlehala a při pečení se mi prostředek korpusu úplně propadl takže z toho byl jenom velký kráter, přesto jsem ho naplnila krémem a polila čokoládou a nakonec docela dobrý.

  • autorka
    autorka |

    21. 8. 2006 08:45

    Přečtěte si komentáře a podle nich zjistíte, že jste jedna z mála, který se dort nepovedl. Já osobně už jsem ho dělala nespočetněkrát a pokaždé se mi povedl. Jen jednou jsem zvlášť šlehala žloutky a přidala sníh z bílků a to byl piškot vyšší, ale drobivý - a to nám moc nechutnalo.Myslím, že není na místě svádět neúspěch na recept!!

  • rassty xxx
    rassty xxx |

    18. 8. 2006 15:55

    Nevím co jsem udělala špatně, ale dělala jsem všechno podle receptu... a to do nejmenší hodetailu. Přesto mi vzniklo asi 2cm tlusté přeslazené těsto.. Takže jsem ho pouze seškrábala z formy (nešlo to ani vyklepnou) a vyhodila. Pěkně děkuju měl to být dort k narozeninám, bohužel už nestíhám upéct něco jiného. Takže mě to dost naštvalo

  • Daniela
    Daniela |

    13. 8. 2006 21:25

    Dort jsem vyzkoušela a je opravdu vynikající!!

  • Divid
    Divid |

    22. 5. 2006 12:46

    Takže jsem ho udělala k těm narozkám. Udělala jsem dva korpusy s tím, že jsem dala 70 g mouky, rozřízla jsem oba korpusy a pomazala marmeládou, mezi ty dva korpusy, nahoru a kolem jsem udělala čokoládový krém s kousky čokolády. Ten dort byl nejenom neuvěřitelně dobrej, ale i obrovskej - pro 20 lidí v klidu:-)

  • Divid
    Divid |

    15. 5. 2006 09:11

    Taky jsem ho zkusila a je opravdu výborný! Bude zanedlouho k narozkám. Mouky jsem ale dala 70 g a dort byl vyšší, cca 4 cm, čímž teda netvrdím, že to bylo navýšením mouky:)

  • Anonym
    Anonym |

    10. 5. 2006 11:17

    Davide nic ve zlým,ale zkus dát do 4 vajec kde už není žádná tekutina půl kila mouky, to teda nevím, co by ti vyšlo. Je to opravdu 5 dkg.Pekla jsem to a bylo to moc dobré.

  • Divid
    Divid |

    10. 5. 2006 09:47

    Určitě je to 50 g a ne 500?

  • Daniela
    Daniela |

    27. 4. 2006 16:32

    Dort jsem upekla, a měl veliký úspěch. Ještě jsem korpus rozřízla a namazala rybízovou marmeládou.

  • Romana
    Romana |

    27. 3. 2006 13:53

    Pokud nechcete mít dort hodně nízký, jak zde píše paní Iveta, doporučuji, z vlastní zkušenosti, žloutky s cukrem šlehat.

  • autorka
    autorka |

    27. 3. 2006 10:42

    Žloutky se pouze zamíchají.Jednou jsem žloutky s cukrem ušlehala a korpus při pečení moc vyskočil a byl suchý a drobivý. Opravdu mám vyzkoušené, že je lepší žloutky pouze zamíchat, ale nešlehat do pěny šlehačem.

  • Maja
    Maja |

    26. 3. 2006 16:08

    A ako sa má cesto urobiť, keď sa nemá šľahať, to sa len žĺtky s cukrom premiešajú a nevymiešajúsa do bleda, alebo ako?

  • Blanka Pirnerová
    Blanka Pirnerová |

    14. 3. 2006 14:11

    Taky nám moc chutnal. Jen korpus byl trochu kližkovatý, asi jsem to měla péct víc zprudka. Ještě jsme dort vylepšily pokrájenými banány.

  • Magdina
    Magdina |

    13. 3. 2006 08:58

    Dort byl vynikající.

  • as
    as |

    7. 3. 2006 10:54

    Těší mě, že Vám chutná. U nás se dělá k svátkům a když mají dospělí narozeniny. Dětem většinou jeden kousek nestačí....

  • monika honzíková
    monika honzíková |

    7. 3. 2006 09:12

    je nejlepší 1

  • monika honzíková
    monika honzíková |

    7. 3. 2006 09:10

    Dort je vynikající udělali jsme ho mému dítěti k svátku a moc mu chutnal je nejlepší

  • Romana Šímová
    Romana Šímová |

    28. 2. 2006 12:43

    Dort je super a krém je vynikající.Dávám 1.

  • Alena
    Alena |

    16. 1. 2006 14:25

    Pro Ivetu: Dost dobře jsem nepochopila, jestli byla nízká jen ta spodní vrstva nebo celý dort. Já mám tu spodní vrstvu tak max. 3cm. Nahoru se dává krém, kterého je hodně a ztuhne.Celková výška dortu je tak 2/3 výšky dortové formy.

  • iveta kuželáková
    iveta kuželáková |

    13. 1. 2006 19:03

    je moc dobrý ale hodně nízký 2cm tak nevim jestli to je správně nebo jsem udělala něco špatně

  • as
    as |

    29. 11. 2005 11:40

    Děkuji za pochvalu.

  • japon
    japon |

    27. 11. 2005 18:46

    Opravdu skvely a jednoduchy recept, moc vsem chutnal :)

  • as
    as |

    16. 8. 2005 09:23

    Pro J. D.: Dort se nijak nerozkrajuje ani nepromazává. Pokud se dodrží návod a NEŠLEHÁ se těsto, tak upečený korpus je dost nízký. Na něj se natře krém - je to větší vrstva, ale nebojte se, vše ztuhne.Tento dort dělám často - nejvíce chutná dětem. Určitě zkuste, stojí to za to!!

  • J.D.
    J.D. |

    8. 8. 2005 14:21

    Chci se zeptat tento dort se nerozkrajuje a nemaže uprostřed?

  • Marta Petrovcová
    Marta Petrovcová |

    9. 6. 2005 11:42

    Tenhle dort byl fakt výborný, synátor mlaskal až se mu dělaly boule za ušima. Pekla jsem ho na l70.

  • as
    as |

    30. 5. 2005 10:43

    Já mám plynový sporák, proto vám nemohu napsat přesně, na kolik stupňů se korpus peče. Já ho peču v mírně rozehřáté troubě. Ale určitě se pečení nebojte.

  • Olda Mikaračapa
    Olda Mikaračapa |

    28. 5. 2005 17:02

    Na kolik stupňů to mám dát do trouby?

Abecední seznam: