• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Dort Harlekýn
    Napište svůj komentář k receptu

    Dort Harlekýn

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.2
    hodnotilo: 48
    doba přípravy: neuvedeno
    obtížnost: střední
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Dort Harlekýn
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 4
        ks vejce
      • 140
        g cukr krupice
      • 50
        g polohrubá mouka
      • 20
        g kakao
    • Kaše
      • 30
        g hladká mouka
      • 70
        g máslo
      • 2
        dl mléko
    • Krém
      • 100
        g máslo
      • 100
        g moučkový cukr
      • 30
        g kakao

    Postup přípravy receptu

    1
    Smícháme žloutky s cukrem (nešlehat), pak přidáme kakao, mouku a z bílků sníh. Pečeme v dortové formě.
    2
    Kaše: mouku s máslem rozpustíme - uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a uvaříme kaši. Necháme ji vychladit.
    3
    Krém: máslo s cukrem a kakaem vyšleháme a přidáme vychlazenou kaši. Rozetřeme na studené upečené těsto a dáme vychladit (min. 1/2 dne). Podáváme ozdobené šlehačkou.
    4
    Dort je výborný, rychlý a velice jednoduchý - zvládne i začátečník.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Pařížský dort - Harlekýn

    Pařížský dort - Harlekýn

    Harlekýn

    Harlekýn

    Valentýnský dort

    Valentýnský dort

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Ačraj
      Ačraj | 11. 11. 2017 11:17

      Toto je dort "DORT Z MARUŠČINA KRÁLOVSTVÍ", je vynikající. na krám se dává ještě šlehačka a sype strouh. čokoládou..

    • Eva
      Eva | 14. 9. 2015 10:58

      Vynikající všichni z něho byli hotoví a to byla moje premiéra :-) ...ten PRDOPEČ trochu jsem tam dala :-) super je :-)

    • JanaJ
      JanaJ | 29. 8. 2015 07:51

      Dort je výborný, jen do těsta doporučuji přidat malou lžičku prášku do pečiva. :-)

    • katekorny
      katekorny | 12. 5. 2014 13:29

      Harlekýn, Neharlekýn, je vynikající!!!! Děkujem za recept a určitě jsme ho nedělali naposledy :) <3

    • Daniela
      Daniela | 21. 2. 2014 09:54

      Chci se jen zeptat jakou velikost formy na tento dort použít,Děkuji za odpově'd. :-\

    • Já
      Já | 7. 4. 2013 14:07

      V žádném případě, je to náhražka, která razantně srazí kvalitu dortu.

    • Míša
      Míša | 11. 2. 2013 12:46

      Lze máslo nahradit Herou?

    • Miluška
      Miluška | 4. 2. 2013 20:23

      Promiňte, ale tohle NENÍ dort Harlekýn. Ten se plní Lehkou pařížskou šlehačkou! A ne máslovým krémem! :-(

    • casino
      casino | 18. 11. 2012 00:44

      No, ten krém z receptu rád používám jako náplň do dortů, ale s HARLEKÝNEM nemá nic společného, stejně jako ten obrázek v záhlaví... Na HARLEKÝNA se používá pařížská (lehká) šlehačka a šlehačka (bílá), které se nanášejí na korpus řezanou špičkou v soustředných kruzích na střídačku... a bývá adjustován strouhanou čokoládou.

    • Marcat | 11. 11. 2012 16:28

      úžasný! :-) pekla jsem příteli k 30tinám, ať si s chlapama v práci pošmáknou. prý se olizovali až za ušima. mezi dort a krém jsem naskládala banány a nahoru šlehačku + nastrouhanou čokoládu. vypadal hezky, jen mě mrzí že jsem ani neochutnala, takže budu péct ještě jednou ať si taky pochutnám 8-)

    • MartinaS
      MartinaS | 28. 9. 2012 18:16

      Upekla jsem doma jako slušná dcerka :-D Po hodině po upečení jsme už nevydrželi a ochutnali a z dortu nezbyla už ani půlka. Je opravdu móóc dobrý a lehký. :-)

    • Verča
      Verča | 19. 8. 2012 19:43

      Můžu poprosit alespoň orientačně jak dlouho a při jakých stupních se peče ten korpus? :-)

    • nany2
      nany2 | 9. 7. 2012 10:12

      Míšo, tu kaši zašleháte do toho krému, tím se krém nastaví a pak i lépe zatuhne <:-)

    • Míša
      Míša | 28. 6. 2012 11:03

      Na piškot dáváme prvně krém nebo kaši?

    • Petra53012
      Petra53012 | 20. 6. 2012 16:46

      Vypadá skvěle i jednoduše, je možné ho polít ještě čokoládou nebo čokoládu nastrouhat, co doporučujete?

    • Ačraj
      Ačraj | 2. 6. 2012 20:04

      Dobrý den, já mám tento dort pod názvem - Dort z Maruščina království, recept mám stejný, akorát do těsta jen 10 dkg cukru, je výborný, navrch šlehačku. :-D

    • babsy
      babsy | 19. 5. 2012 14:10

      Moc dortu jsem zatim nepekla, vzdy si vybiram snadne recepty a tenhle je super. Hlavne ten krem je skvostny, takze diky za tento recept. :-)

    • Petra B.
      Petra B. | 20. 4. 2012 11:55

      Recept sice není můj, ale dělala jsem ho již několikrát a vždy se perfektně povedl, takže mám vyzkoušeno. Je to opravdu jak je uvedeno v receptu. :-) Ať se Vám povede, je opravdu výborný. Na vrch dávám ještě 3. vrstvu, šlehačku ušlehanou se ztužovačem a navrh čokoládové hoblinky <:-)

    • ŠKORNÍKOVÁ | 14. 4. 2012 17:00

      Dobrý den,prosím vás kaše je opravdu z 30 g mouky a 70g másla a nebo je to naopak? =-O

    • Angelinka | 26. 3. 2012 16:04

      Moc dobrý dort, hlavně kaše je opravdu výborná :D!!! Jen jsem pro spestření vysklásala banány, ale i bez nich supeer :). Dávám 1!

    • ŠKORNÍKOVÁ | 26. 3. 2012 14:33

      Mám dotaz,prášek do pečiva se nedává?

    • N
      N | 15. 3. 2012 20:35

      Na můj vkus moc kakaa, ale hned prvně se mi povedl. Doporučuji. <3

    • maki600 | 22. 2. 2012 18:52

      :-)) :-)) :-)) No uplně užasnej dortík dělala sem poprvý dort a uplně sem se zamilovala:D všem chutnal dekuji za dobrej recept:-)

    • Zdenka
      Zdenka | 10. 1. 2012 21:31

      Výborný a jednoduchý dort. Během půl roku jsem ho už dělala potřetí a vždycky se po něm jen zapráší! :-)

    • Lucka
      Lucka | 6. 9. 2011 08:33

      Můžu říct, že dort je vynikající, jednoduchý a chutnal celé rodině, za jeden týden jsem ho musela udělat hnedka 2krát :-)

    • thellma | 2. 9. 2011 12:09

      Moc nám chutnal.

    • Lucka
      Lucka | 14. 7. 2011 13:37

      Dortík doporučuji každému, není těžký na přípravu a u rodiny jsem sklidila úspěch a rodinné oslavy už se bez něho neobejdou:-))

    • Petule B.
      Petule B. | 8. 5. 2011 21:07

      Tenhle receptík jsem dělala už několikrát, pokaždé se mi povedl a je opravdu skvělý!!! <:-) Navrch dávám ještě 3 vrstvu - šlehačku (šlehám se ztužovačem) a na tu pak nastrouhám čokoládu. Opravdu nemá chybu a přitom je i celkem jednoduchý. ;-)

    • Terrad | 8. 5. 2011 07:20

      Tenhle recept se mi od pohledu strašně líbíl, i když komentáře mě docela odrazovaly. Trošku jsem se bála krému, doma totiž nemusíme těžké krémy, ale tenhle je super. Jediné co mě trochu zklamalo byl korpus. Jsem zvyklá na trošku jiné, takže krém si zapamatuju a korpus budu dělat jiný. Fakt chválím, že je vcelku rychlý a jednoduchý. Doma jsme pod krém dali banány a na vrch nastrouhali čokoládu. Byl mňam.

    • Slevopoly.cz
      Slevopoly.cz | 23. 2. 2011 15:10

      Rádi bychom Vás informovali o výhodné nabídce dortu Harlekýn o průměru 26 cm a váze 1,3 kg se 40 % slevou. Najdete ji na http://www.slevopoly.cz

    • Jana
      Jana | 22. 2. 2011 09:27

      Právě jsem narazila na dvojitý harlekýn skoro za polovinu na www.slevopoly.cz

    • SonaK.
      SonaK. | 5. 2. 2011 18:37

      dobrý dort, během chvilky byl pryč..

    • Dáša
      Dáša | 20. 12. 2010 14:34

      Dort je opravdu vyborny! A navic je vcelku rychly a jednoduchy, coz je dalsi plus! Delam dorty detem k narozeninam, naposledy jsem zkousela potazeny marcipanem se vsemi temi zviratky a blbinkami, to byla neskutecna piplacka a dort byl velmi tezky a preslazeny - hlavne diky marcipanu. Tento dort vsem velmi doporucuji, korpus i krem mely barvu cokolady a ozdobeny slehackou vypadal jako snehova vlocka, velmi priodne pro tento cas! :-)

    • zdeňka s.
      zdeňka s. | 9. 11. 2010 19:32

      Na kaši opravdu 1 LITR mléka? To snad ne :-D

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 9. 11. 2010 11:31

      Chválím, rychlé, jednoduché a moc dobré, za 1

    • Jarka
      Jarka | 21. 10. 2010 12:11

      Začnu asi legračně, ale teta mojí teta mojí tety byla cukrářka a recept je od ní. Zaručuji, že si pochutnáte, je to opravdu velmi dobrý moučník, vhodný i pro návštěvy a nenáročný na udělání. 5 vajec (mírně přisolím) pořádně rozšlehám a postupně přidám 15 dkg cukru krupice. Dále přidám 4 vrchovaté polévkové lžíce (asi 5 dkg - ty PL jsou vyzkoušené) polohrubé mouky. Kupuji balíček lískových ořechů, nedávám ho celý, pár jich ujím, ale v receptu jsou 2 dkg mletých .., já dávám ale více. V receptu jsou oříšky vlašské, obojí je dobré. Do mouky přidám malé množství prdop a nakonec na obarvení, záleží na vás jakou barvu chcete mít, kakao. Já dávám tak, aby byl dort pěkně hnědý. Peču asi na 160 do upečení, až se nelepí na špejli a přidám 5 min. , pak nechám v dortové formě vychladnout. Nazdobím, bílou šlehačkou, na kolečka 3 banány nebo v sezóně jahody a nahoru hnědou šlehačku. Dám do lednice a je to opravdu výborné. Šlehačky šlehám sama a používám ztužovač.

    • fox
      fox | 17. 10. 2010 21:01

      Neviem, kde som urobila chybu, ale vobec mi nevysla kasa ani krem. Kasu som robila prvykrat, vobec mi to nezhustlo, varila som to niekolko minut a potom som do toho nasypala dalsiu muku... Ked som isla slahat krem, tak sa mi pokazil slahac, takze priatel slahal rucne. Ked som to vytiahla asi po 12 hodinach z chladnicky, krem vobec nestuhol a cele sa mi to roztieklo... takze skusat uz urcite nebudem, aj ked chutovo je dortik dobry.

    • Aneta Baková
      Aneta Baková | 24. 1. 2010 18:56

      Musí moc pochválit,děkuju za skvělý recept.Všichni moc chválili a to jsem kuchařka začátečník:)

    • michaela dzurojurkova
      michaela dzurojurkova | 27. 11. 2009 11:37

      Dobré poledne :-) ač vyučená kuchařka,vždy se rada priučím novým věcem.A vcera večer jsem byla opravdu zoufala a dosly mi všechny napady,no proste byla jsem bez fantazie.Dnes mě totiž čeka představeni u rodičů meho přitele,no chapete ,že tam přeci nemužu prijít s prazdnou,nebo snad s jinak oblíbeným štrůdlem v ruce.Proste chtělo to neco speciálního.Pravě jsem dodělala pole vašeho receptu,dort Harlekýn-vypada a voní nadherne ,tak snad krom mého prirozeneho" šarmu" zapůsobim i dortem.Díky

    • Eva Santova
      Eva Santova | 18. 10. 2009 21:58

      Pekny vecer preji.Tak jsem dort delala na vikend a povedl se,moc vsem chutnal.Dekuji za typ,vyborny a davam za 1.

    • Eva Santova
      Eva Santova | 15. 10. 2009 12:19

      Dobry den,chtela bych pred tim nez tento dort vyzkousim vedet jake rozmery by mela mit dortova forma nebo zda je to jedno.Urcite ho chci udelat,protoze vypada opravdu pekne a i jednoduse,dekuji.

    • maru hlinková
      maru hlinková | 6. 8. 2009 06:33

      Nemějte strach z malého množství mouky, jakmile to málo hmoty pomalu smícháte s ušlehaným sněhem, do formy je to akorát. Je vynikající,nenáročný a určitě zachutná všem!

    • Katka Maršálková
      Katka Maršálková | 3. 2. 2009 12:07

      tak jsem dort upekla a byl opravdu moc dobrý a vůbec nebyl suchý, což je dobře :o) dala jsem tam i trochu prášku do pečiva, ale stejně zůstal dost nízký...příště zkusím ze 2 dávek...

    • Di -
      Di - | 26. 1. 2009 16:20

      To asi záleží na chuti. Já jsem si léta přála ochutnat pravý vídeňský Sachertorte a nakonec mě originál dost zklamal. Také mi připadal hodně suchý. Tohle je Katko piškotové těsto s kakaem. Když nechci mít dort z piškotového těsta suchý, pořádně pláty pokapu rumem, likérem nebo kávou.

    • Jana Řezníčková
      Jana Řezníčková | 26. 1. 2009 16:02

      Katko, ve svém komentáři píšete, že sachr je "suchý" dort. Nevím, jestli jste ho zkoušela nebo to víte z doslechu, ale v žádném případě není suchý!! Já ho dělala mnohokrát a je vynikající. Ještě když se potře meruňkovým džemem a poleje čokoládovou polevou, nemá chybu. Jestli myslíte, že je suchý, tak ho ten, kdo ho pekl, pekl moc dlouho a tak se vysušil....

    • Katka Maršálková
      Katka Maršálková | 26. 1. 2009 12:55

      Naše známá cukrářka dělá výborný dort...nevim, jestli je to Harlekýn, ale podle všecho asi jo :o) Samozřejmě mi recept neprozradí...ten dort je obrovský - korpus je vláčný (ne suchý, jako např. u sachru) rozřízlý na 3 pláty, které jsou tak 1 cm vysoké a každý je potřený šlehačkou, taky tak 1 cm vysokou vrstvou. Nahoře je ozdobený spoustou šlehačky a pokapaný čokoládovou polevou. Používá jak bílou, tak hnědou šlehačku. Chtěla bych se zeptat, jestli je tohle těsto taky vláčné nebo spíš tužší a sušší jako sachr. Jestli jste někdo nezkoušel, jak bude vysoký, když ho udělám z dvojité dávky a jestli se propeče. Nebo jestli stačí do této jedné dávky přidat trochu prášku do pečiva. prostě potřebuju ho rozříznout na 3 pláty, každý o síle 1 cm :o) Do jak velké formy ho dát? Mám průměr 24 cm

    • Bahar Karaer
      Bahar Karaer | 30. 11. 2008 19:02

      Dort jsem rano upekla - ted nas ceka ochutnavani. Stejne jako pani Sevcikova, i ja jsem pouzila banany. Priblizne 10 let ziji v Turecku, ale moucniky peceme vzdy ceske. vsem moc chutnaji. Dekuji za recept.

    • Eva Sevcikova
      Eva Sevcikova | 6. 10. 2008 16:55

      Ahoj,dort je skvelý.Ja som vynechala šlahačku a namiesto toho som dala medzi krém a cesto banány.Pefektna kombinácia,pre toho kto miluje banany.Cela torta nimi bola citit.

    • Martina Večerková
      Martina Večerková | 2. 6. 2008 14:28

      udělala jsem ten dort mamce k narozeninám a celá rodina si opravdu pochutnala. jednoduché a rychlé. bez problémů

    • Alex
      Alex | 20. 3. 2008 15:19

      No.. jako nevim co sem delala spatne ale teda fujky.. ta kase.. co to bylo? korpus.. zadna slava.. predelavala jsem.. a krem s tou kasi no to nebylo nic.. musim to tedka nejak predelat... asi se nebudu poustet do veci ktere neznam.... treba nekdy se to pokusim znova vyzkouset...

    • Alex
      Alex | 19. 3. 2008 15:27

      Chtela bych se zeptat, jak je to velke... jako prumer toho korpusu... jako kolik cm to ma? Jestli mala dortova forma nebo vetsi atd... dekuji moc :)

    • Alex
      Alex | 19. 3. 2008 15:27

      Chtela bych se zeptat, jak je to velke... jako prumer toho korpusu... jako kolik cm to ma? Jestli mala dortova forma nebo vetsi atd... dekuji moc :)

    • Eva H.
      Eva H. | 13. 3. 2008 12:09

      Dobrý den, chystám se upéct tento dort, ale zaskočilo mě, že na korpus je psáno JEN 50 g pol. mouky a 140 g ! cukru... Zdá se mi to jako nepoměr, hlavně té mouky je málo.. Prosím o radu, předem děkuji.

    • Markéta
      Markéta | 22. 11. 2007 21:16

      Tak jsem před chvílí dopela tento dort a vypadá to, že s epovedl, děkuji za prima recept:)

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 14. 10. 2007 17:03

      Výborný dort!

    • mery
      mery | 25. 9. 2007 10:59

      Dort je bezvadný i pro začátečníky. Pekla jsem ho i z kachních vajec, to jsou potom výsledky!!

    • caribou Honey
      caribou Honey | 29. 8. 2007 13:18

      myslíte, že na ten krém můžu dát ještě marcipánvé velké kolečko, abych mohla zdobit na něm dalším marcipánem?

    • Lenka
      Lenka | 27. 8. 2007 15:13

      Dekuji pani Jano. Napadlo me samotnou, ze problem je v tom masle tak jsem to udelala presne jak ste napsala a povedl se!! Pritel mel velkou radost a ja taky protoze se mi povedl! Nejsem moc zkusena pekarka tak ted aspn vim. Jeste jednou diky moc.

    • Jana V.
      Jana V. | 22. 8. 2007 00:45

      Leni,máslo na krém nemůžete rozvářet!Stačí ho nechat změknout při pokojové teplotě-vyndáte celý balíček másla z ledničky,položíte na příhodné místo v kuchyni a necháte ho tam třeba 20 min.Po této době už určitě můžete máslo použít.Postupujte podle receptu,je dobře napsaný.Určitě to už zvládnete.

    • Lenka
      Lenka | 19. 8. 2007 22:36

      Chtela bych se zeptat jak teple ma byt maslo na krem. Kdyz ho rozvarim tak se mi krem nepovede a je strasne tekuty takze ho musim byhodit. Dneska sem pekla dort po 4 a dvakrat se mi krem povedl tak jak na obrazku a dvakrat byl tekutej. Co delam spatne? Pekla sem pritelovi a ted jsem smutna, protoze mam korpus ale ne krem:(( prosim poradte diky Lenka

    • mina kubikova
      mina kubikova | 7. 8. 2007 14:31

      ....nabuduce musim urobit krem z 1 a pol davky....zdalo sa mi ho malo.....inak celkom ujde.

    • Laďka
      Laďka | 5. 8. 2007 22:48

      Tento recept mám už leta letoucí pod názvem "Pohádka".Je výborný, krém , i když máslový, vůbec není takový ten klasický těžký máslový. Jenom mouku do krému dávám hrubou, pak je nadýchanější.

    • Lida
      Lida | 5. 8. 2007 09:36

      Je to moc dobrý,nemá chybu.Ten krém je lehký a výborný.

    • Lida
      Lida | 5. 8. 2007 09:35

      Je to moc dobrý,nemá chybu.Ten krém je lehký a výborný.

    • martin
      martin | 4. 6. 2007 20:51

      Děkuji Vám za výborný recept, koláč jsem jako amatér dělal již dvakrát. V sobotu a dnes, protože jsme ho sprostě sežrali skoro hned. :-) Poprvé jsem zapomněl míchat kaši a byla trochu víc hustá než dnes... Skoro bych řekl, že po třetí ji zase trochu víc povařím nebo přidám víc mouky, protože dneska byla kaše opravdu řídká a musel jsem přidat kokos aby to bylo hustší.

    • Martina
      Martina | 26. 5. 2007 10:59

      Pekla jsem dort pri 180 stupnich asi 20 min a pak na 200 stupnu dalsich 10 min. Take mam elektrickou troubu... Jinak jestli muzu doporucit, urcite dort vyzkousejte! Upekla jsem ho kamaradum a malem ho snedli i s krabici :)

    • Sarka Honzakova
      Sarka Honzakova | 6. 5. 2007 21:26

      Rory, ja ho pekla dnes uz po treti, ale zase jsem se zapomnela kouknout na hodiny. Pekla jsem ho na 175 stupnu a poprve na nej koukla asi po 20 minutach a pak uz jsem to odhadla podle povrchu. Ale mam pocit, ze byl v troube asi 30-35 minut (mam elektrickou troubu). Protoze ale kazda trouba pece jinak, tak nevim, zda vam to pomuze.

    • Rory
      Rory | 24. 4. 2007 17:53

      Já bych taky ráda dort upekla ale newím na kolik stupnňů a jak dlouho ho mám péct .Poradíte mi, pls?

    • Katka
      Katka | 7. 4. 2007 12:54

      Dort je jedna báseň.Doporučuji!!!

    • Romana Koscelníková
      Romana Koscelníková | 8. 3. 2007 19:07

      No řekni vám nic moc jsem v druhém ročníku cukrařuny a umnšla bych to i líp ale jinak to jde

    • Jitka
      Jitka | 8. 3. 2007 16:43

      Tento dort znám jako řezy už několik let jen vejce se tam dávají jen tři a po natření a vychlazení se celé polévají čokoládou a podávají s kopečkem šlehačky. Do těsta se také mohou přidat nasekané ořechy. Opravdu moc výborné.

    • Jara Jara
      Jara Jara | 3. 3. 2007 23:43

      Opravdu moc dobrý,rychlý dort.Hlavně krém - ten nemá chybu.

    • Jitka H.
      Jitka H. | 3. 3. 2007 14:07

      Dort je moc dobrý,dala jsem malou lžičku prášku do pečiva,krém nahoře posypala čokoládovýma hoblinkama,vypadá to hezky.

    • Praksinová
      Praksinová | 24. 2. 2007 18:28

      Právě odešla návštěva a recept na dort si odnesla sebou!Moc dobrý,rychlý nemá chybu!

    • inka machackova
      inka machackova | 10. 2. 2007 19:25

      Fakt dobrý dort,všem chutnal.

    • čert
      čert | 8. 2. 2007 13:52

      tento dort je moc výborný.

    • stella
      stella | 7. 2. 2007 18:01

      zdravím,jelikož jsem ještě nikdy dort nepekla (a ani jiných moučníků nemám na svém kontě mnoho), poraďte mi prosím, jak dlouho a při kolika stupních se dort peče (mám horkovzdušnou troubu). Také by mne zajímalo, jakým způsobem se krájí dorty, pokud je chceme mezi pláty ještě namazat marmeládou. Jelikož má otevírací dortová forma špatně těsní,budu muset použít novou silikonovou, se kterou nemám zkušenost. Je nějaký fígl, jak korpus pak dostat z formy, aniž by se mu něco stalo? Moc děkuji za radu. Hezký den. Stella

    • Ester S.
      Ester S. | 2. 2. 2007 16:57

      Robila som tohto "Harlekýna" a je vskutku vynikajúci! Vrele doporučujem všetkým gurmánom či gourmetom :) A je pravda, ze príprava je jednoduchá a rýchla.

    • Sarka Honzakova
      Sarka Honzakova | 12. 1. 2007 19:50

      Tak se ozývám, jak jsem dopadla. Dort byl výtečný. Manžel na sladké moc není, ale ptal se, proč jsem udělala jen jeden. Už nezbyl ani kousek. Jen jsem měla holandské kakao, které je hodně tmavé. Dávala jsem ho méně, než bylo v receptu, přesto byl dort černý jak bota....ale chuťově mňam. Dávám jedničku ;-)

    • Sarka Honzakova
      Sarka Honzakova | 11. 1. 2007 18:28

      Zítra má syn výročí...1 měsíc. Chci tento dort upéct pro manžela a dceru. Snad se povede. Pokud ne, mám za měsíc další příležitost, že?....Než bude mít syn rok, budu mít natrénováno :-)

    • as
      as | 8. 1. 2007 13:49

      Přečtěte si, prosím, recept i komentáře. Šlehačka se dává nahoru na ozdobení.

    • Katka Maršálková
      Katka Maršálková | 8. 1. 2007 10:34

      a nedělá se krém na Harlekýn náhodou ze šlehačky?

    • as
      as | 8. 1. 2007 08:04

      Déle, jak hodinu příprava určitě netrvá:nejdříve si uvařím kaši na krém a dám ji vychladit. Mezitím upeču korpus. Ten vychladím také - teď v zimě je to hned. Během chladnutí korpusu ušlehám krém a natřu na vychlazený korpus. Opravdu si troufám říci, že teď v chladném období je doba přípravy okolo hodiny - max. hodinu a půl.

    • Kiara
      Kiara | 7. 1. 2007 18:46

      Dort vypadá moc hezky, chtěla bych ho upéci mamce k narozeninám, a proto bych se chtěla zeptat, jak dlouho přibližně trvá příprava dortu. Píšete, že je rychlý, ale ráda bych věděla nějaký přesnější časový údaj. Předem díky z odpověď.

    • Petra K.
      Petra K. | 4. 1. 2007 12:00

      Fantastický. Dělala jsem ho pro partnera k třicátinám a chudák měl jen 2 kousky. Zbytek snědlo příbuzenstvo.Krému jsem udělala jen dvě třetiny, aby to nebylo tak máslové.Děkuji za recept.

    • as
      as | 8. 11. 2006 10:09

      Já zdobím také až na talíři. Jednotlivý kousek položím na bok a udělám vlnky šlehačkou a pokapu čokoládovým topingem. Na fotce ukázka chybí, protože jsem celý dort vezla na zahradní párty a podávala až tam.

    • Zuzka
      Zuzka | 8. 11. 2006 09:16

      Je výborný! Doporučuju. Rychlý a dobrý. Doporučuju ozdobit šlehačkou a na to strouhanou čokoládu! Vyzkoušejte!

    • as
      as | 1. 11. 2006 08:11

      Děkuji za vložení obrázku.autorka

    • as
      as | 5. 9. 2006 10:26

      Kaši za stálého míchání povaříme cca 1/2 - 1 minutu. Nedokáži to přesně odhadnout, ale je to, jako když vaříme pudink.

    • Monika
      Monika | 4. 9. 2006 18:47

      Jak dlouho mám asi vařit kaši?Nemůžu tím nic zkazit,když ji budu vařit krátce nebo naopak dlouho?Předem děkuji za odpověď

    • Zdeňka
      Zdeňka | 22. 8. 2006 19:04

      Tento dort jsem pekla o víkendu,ale protože mám velkou formu,dala jsem 11/2 dávky.Žloutky jsem ušlehala zvlášť a do těsta jsem přidala trochu oleje.Krém jsem udělala z 1 dávky a stačilo to.Piškot byl vysoký akorát a celý dort byl moc dobrý.

    • Mery
      Mery | 22. 8. 2006 17:26

      Není nic lepšího, než péct dorty a pod. např. po pizze, sekané atd. Trouba byla skvěle vyhřátá a takový piškot se mi v životě nepovedl!

    • Lenka
      Lenka | 21. 8. 2006 20:34

      Dort jsem vyzkoušela poprvné a asi i naposledy, žloudky s cukrem jsem vyšlehala a při pečení se mi prostředek korpusu úplně propadl takže z toho byl jenom velký kráter, přesto jsem ho naplnila krémem a polila čokoládou a nakonec docela dobrý.

    • autorka
      autorka | 21. 8. 2006 08:45

      Přečtěte si komentáře a podle nich zjistíte, že jste jedna z mála, který se dort nepovedl. Já osobně už jsem ho dělala nespočetněkrát a pokaždé se mi povedl. Jen jednou jsem zvlášť šlehala žloutky a přidala sníh z bílků a to byl piškot vyšší, ale drobivý - a to nám moc nechutnalo.Myslím, že není na místě svádět neúspěch na recept!!

    • rassty xxx
      rassty xxx | 18. 8. 2006 15:55

      Nevím co jsem udělala špatně, ale dělala jsem všechno podle receptu... a to do nejmenší hodetailu. Přesto mi vzniklo asi 2cm tlusté přeslazené těsto.. Takže jsem ho pouze seškrábala z formy (nešlo to ani vyklepnou) a vyhodila. Pěkně děkuju měl to být dort k narozeninám, bohužel už nestíhám upéct něco jiného. Takže mě to dost naštvalo

    • Daniela
      Daniela | 13. 8. 2006 21:25

      Dort jsem vyzkoušela a je opravdu vynikající!!

    • Divid
      Divid | 22. 5. 2006 12:46

      Takže jsem ho udělala k těm narozkám. Udělala jsem dva korpusy s tím, že jsem dala 70 g mouky, rozřízla jsem oba korpusy a pomazala marmeládou, mezi ty dva korpusy, nahoru a kolem jsem udělala čokoládový krém s kousky čokolády. Ten dort byl nejenom neuvěřitelně dobrej, ale i obrovskej - pro 20 lidí v klidu:-)

    • Divid
      Divid | 15. 5. 2006 09:11

      Taky jsem ho zkusila a je opravdu výborný! Bude zanedlouho k narozkám. Mouky jsem ale dala 70 g a dort byl vyšší, cca 4 cm, čímž teda netvrdím, že to bylo navýšením mouky:)

    • Anonym
      Anonym | 10. 5. 2006 11:17

      Davide nic ve zlým,ale zkus dát do 4 vajec kde už není žádná tekutina půl kila mouky, to teda nevím, co by ti vyšlo. Je to opravdu 5 dkg.Pekla jsem to a bylo to moc dobré.

    • Divid
      Divid | 10. 5. 2006 09:47

      Určitě je to 50 g a ne 500?

    • Daniela
      Daniela | 27. 4. 2006 16:32

      Dort jsem upekla, a měl veliký úspěch. Ještě jsem korpus rozřízla a namazala rybízovou marmeládou.

    • Romana
      Romana | 27. 3. 2006 13:53

      Pokud nechcete mít dort hodně nízký, jak zde píše paní Iveta, doporučuji, z vlastní zkušenosti, žloutky s cukrem šlehat.

    • autorka
      autorka | 27. 3. 2006 10:42

      Žloutky se pouze zamíchají.Jednou jsem žloutky s cukrem ušlehala a korpus při pečení moc vyskočil a byl suchý a drobivý. Opravdu mám vyzkoušené, že je lepší žloutky pouze zamíchat, ale nešlehat do pěny šlehačem.

    • Maja
      Maja | 26. 3. 2006 16:08

      A ako sa má cesto urobiť, keď sa nemá šľahať, to sa len žĺtky s cukrom premiešajú a nevymiešajúsa do bleda, alebo ako?

    • Blanka Pirnerová
      Blanka Pirnerová | 14. 3. 2006 14:11

      Taky nám moc chutnal. Jen korpus byl trochu kližkovatý, asi jsem to měla péct víc zprudka. Ještě jsme dort vylepšily pokrájenými banány.

    • Magdina
      Magdina | 13. 3. 2006 08:58

      Dort byl vynikající.

    • as
      as | 7. 3. 2006 10:54

      Těší mě, že Vám chutná. U nás se dělá k svátkům a když mají dospělí narozeniny. Dětem většinou jeden kousek nestačí....

    • monika honzíková
      monika honzíková | 7. 3. 2006 09:12

      je nejlepší 1

    • monika honzíková
      monika honzíková | 7. 3. 2006 09:10

      Dort je vynikající udělali jsme ho mému dítěti k svátku a moc mu chutnal je nejlepší

    • Romana Šímová
      Romana Šímová | 28. 2. 2006 12:43

      Dort je super a krém je vynikající.Dávám 1.

    • Alena
      Alena | 16. 1. 2006 14:25

      Pro Ivetu: Dost dobře jsem nepochopila, jestli byla nízká jen ta spodní vrstva nebo celý dort. Já mám tu spodní vrstvu tak max. 3cm. Nahoru se dává krém, kterého je hodně a ztuhne.Celková výška dortu je tak 2/3 výšky dortové formy.

    • iveta kuželáková
      iveta kuželáková | 13. 1. 2006 19:03

      je moc dobrý ale hodně nízký 2cm tak nevim jestli to je správně nebo jsem udělala něco špatně

    • as
      as | 29. 11. 2005 11:40

      Děkuji za pochvalu.

    • japon
      japon | 27. 11. 2005 18:46

      Opravdu skvely a jednoduchy recept, moc vsem chutnal :)

    • as
      as | 16. 8. 2005 09:23

      Pro J. D.: Dort se nijak nerozkrajuje ani nepromazává. Pokud se dodrží návod a NEŠLEHÁ se těsto, tak upečený korpus je dost nízký. Na něj se natře krém - je to větší vrstva, ale nebojte se, vše ztuhne.Tento dort dělám často - nejvíce chutná dětem. Určitě zkuste, stojí to za to!!

    • J.D.
      J.D. | 8. 8. 2005 14:21

      Chci se zeptat tento dort se nerozkrajuje a nemaže uprostřed?

    • Marta Petrovcová
      Marta Petrovcová | 9. 6. 2005 11:42

      Tenhle dort byl fakt výborný, synátor mlaskal až se mu dělaly boule za ušima. Pekla jsem ho na l70.

    • as
      as | 30. 5. 2005 10:43

      Já mám plynový sporák, proto vám nemohu napsat přesně, na kolik stupňů se korpus peče. Já ho peču v mírně rozehřáté troubě. Ale určitě se pečení nebojte.

    • Olda Mikaračapa
      Olda Mikaračapa | 28. 5. 2005 17:02

      Na kolik stupňů to mám dát do trouby?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
    Moučníky Dorty Pečení Vaření Narozeniny Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuřecí prsíčka á la Lada

    Kuřecí prsíčka á la Lada

    Domácí huspenina

    Domácí huspenina

    Šlehačkový beránek

    Šlehačkový beránek

    Pizza rohlíky II.

    Pizza rohlíky II.

    Karbanátky z filé

    Karbanátky z filé

    Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy

    Nádivka do kuřete, kachny, husy a…

    Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

    Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

    Můj dýňový džus

    Můj dýňový džus

    Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

    Kuře s nádivkou podle Zdeňka…

    Doporučujeme

    15 minut
    Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem

    Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    45 minut
    Bramborové nočky s medvědím česnekem

    Bramborové nočky s medvědím česnekem

    35 minut
    Zapečené brambory s uzeným

    Zapečené brambory s uzeným

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    60 minut
    Candát s chřestem

    Candát s chřestem

    60 minut
    Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

    Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

    5 minut
    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    30 minut
    Rychlé červené kari s krevetami

    Rychlé červené kari s krevetami

    Poslední sledované recepty

    17
    Výborné hrníčkové knedle
    Výborné hrníčkové knedle
    17
    Palačinky
    Palačinky
    16
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    16
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    15
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy

    Zajímavé články

    Ananasové řezy, pařížské i punčové: Upečte si ty nej retro moučníky!
    Ananasové řezy, pařížské i punčové: Upečte si ty…
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a pohádkami: Poznáte oblíbené hrdiny stříbrného plátna?
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a…
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky, nudle nebo je zapečte
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky,…
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků sebe i své kolegy
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků…
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý den chutnají ještě lépe
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    AHA.cz Drbna ze Slunečné Jana Stryková: Druhý porod!

    Drbna ze Slunečné Jana Stryková: Druhý porod!

    AHA.cz Deník Aha! 22.4.2021

    Deník Aha! 22.4.2021

    Dáma.cz Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Dáma.cz Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Ženy.cz Znáte je? Krásné dcery našich filmových a hudebních idolů

    Znáte je? Krásné dcery našich filmových a hudebních idolů

    Maminka.cz 9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

    9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

    Reflex.cz Výbuch Černobylu lidi v Česku neohrozil, radioaktivitu v houbách ale najdeme i dnes, říká Dana Drábová

    Výbuch Černobylu lidi v Česku neohrozil, radioaktivitu v houbách ale najdeme i dnes, říká Dana Drábová

    E15.cz Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Abecedazahrady Nejkrásnější kuchyňky na zahradu pro děti: 30 nápadů, jak si je vyrobit. Inspirujte se

    Nejkrásnější kuchyňky na zahradu pro děti: 30 nápadů, jak si je vyrobit. Inspirujte se

    Další doporučené recepty:

    Dort (nejen) s hroznovým vínem
    Dort (nejen) s hroznovým vínem
    Dort babičky Kupcové
    Dort babičky Kupcové
    Dort Dolly
    Dort Dolly
    Dort Malaga
    Dort Malaga
    Dort malako
    Dort malako
    Dort mašinka
    Dort mašinka
    • Recepty.cz
    • Dort Harlekýn
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí