• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Dort Malaga
    Napište svůj komentář k receptu

    Dort Malaga

    autor: Jana z Vysočiny
    0.0
    moje hodnoceni
    3.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Dort Malaga
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 150
        g máslo
      • 2
        žloutek 1-2
      • 4
        hořké mandle 3-4 Strouhané
      • vanilkový cukr
      • dětské piškoty
      • 2
        bílek
      • 60
        g moučkový cukr
      • šlehačka
      • 60
        g mandle Spařené, oloupané

    Postup přípravy receptu

    1
    Našleháme změklé máslo, jemně namleté mandle a práš. cukr a žloutky. Rovněž přidáme nastrouhané neloupané mandle, vanilkový cukr a opět dobře vyšleháme. Za stálého šlehání přidáváme likér. Na skleněnou mísu klademe vedle sebe piškoty máčené ve šlehačce, na to natřeme část krému, opět dáme vrstvu máčených piškotů atd. Končíme piškoty. Máme tak alespoň 3 vrstvy piškotů.
    2
    Vyšleháme tuhý sníh a zašleháme cukr. Namažeme na dort a navrch dáme tuhou šlehačku. Necháme v lednici rozležet několik hodin. Použila jsem skleněnou hranatou misku, do které jsem rovnala piškoty do řad 4x6 piškotů (dětských). Na celý dortík mi stačila jedna šlehačka (s prodlouženou trvanlivostí). V půlce jsem namáčela piškoty a druhou půlku jsem našlehala. Rovněž by bylo možné nechat ztuhnout v lednici a až před podáváním nazdobit stříkanou šlehačkou.
    3
    Použila jsem přesně množství cukru jak je uvedeno v ingrediencích, ale bohatě by šlo ubrat vždy třetinu cukru jak z krému, tak ze sněhu. Z dortíku jsem nakrájela 8 (možno i 10) úhledných kostek.Vynikající chuť! Sice trochu víc kalorií, ale doporučuji! :-)
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Palačinkový dort

    Palačinkový dort

    Valentýnský dort

    Valentýnský dort

    Pařížský dort

    Pařížský dort

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • jana
      jana | 5. 4. 2013 11:11

      A kde je v rozpisu likér?To jsem nějak nepochopila :-(

    • Nikol Wieckova
      Nikol Wieckova | 3. 5. 2006 19:05

      už jsem ho ochutnala a mužu vám říct,že to je strašně dobré

    • Jana Han
      Jana Han | 23. 8. 2005 20:22

      Dekuji za radu s cukrem. Mam doma portske vino, zkusim to s nim. To vylozeni mysky folii je vyborne, pouzivam to casto nejen na dorty, ale i na ruzne studene pastiky, ktere se musi nechat rozlezet v ruznych formickach. Pak jde vsechno lehce vyklopit. Pouzivam folii, ktera se prodava v rolickach. Jeste jeden typ : kdyz pecu rezy v pekacku, ktery se vyssi, ustrihnu pecici papir tak, aby na dvou stranach precnival asi o 3 cm a s tim se pak da lehce vyndat bez poskozeni. Zdravi Jana

    • Jana Tichá
      Jana Tichá | 23. 8. 2005 13:06

      Tak ať si nechá chutnat! :-)))Ještě mě napadly dva postřehy. Z toho ušlehaného sněhu bych raději ten cukr neubírala, nemusel by se sníh udržet dostatečně tuhý. Stačilo by trošku ubrat z krému, griotka je totiž určitě sladší než by bylo to Malago.A také by bylo možná dobré misku vyložit pevnějším mikrotenovým sáčkem. Dort by se tak pohodlně vyndal a nakrájel.

    • Jana Han
      Jana Han | 23. 8. 2005 03:32

      Pani Ticha uz jsem take porovnavala vas recept s dortem Malakov a je presne jak pisete s marmeladou a slehackou. Mysli m si vsak, ze ten vas recept bude lepsi a pikantneji. V patek me prijizdi moje holcicka, tedy jiz slecna a tak ho hned udelam.Zdravi Jana Han

    • Jana Tichá
      Jana Tichá | 22. 8. 2005 19:12

      Paní Jano Han, také jsem našla dort Malakov. Ingredience jsou v podstatě podobné, opravdu chybí alkohol a nakonec se dort zdobí marmeládou a šlehačkou. Určitě je to také dobrá varianta, zvláště pro dětil.Děkuji opět tímto všem, kdo mi pomáhali pátrat po vínu Malaga. Nahradila jsem jej griotkou a vznikl mi krém s fantastickou chutí v kombinaci s mandlemi.Určitě vyzkoušejte - je báječný!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
    Moučníky Dorty Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Dětské piškoty Hořké mandle Mandle Máslo Moučkový cukr Šlehačka Vanilkový cukr Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Znojemská čočka

    Znojemská čočka

    Bramborový salát s olejem

    Bramborový salát s olejem

    Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

    Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

    Sýrovo-vajíčková pomazánka

    Sýrovo-vajíčková pomazánka

    Lahodné profiteroles

    Lahodné profiteroles

    Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

    Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

    Tvarohové brambory - zapečené

    Tvarohové brambory - zapečené

    Bramborové špalíčky

    Bramborové špalíčky

    Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím

    Vepřová pečeně s houskovými knedlíky…

    Doporučujeme

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    20 minut
    Bylinková vepřová panenka

    Bylinková vepřová panenka

    Poslední sledované recepty

    68
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    36
    Míša řezy
    Míša řezy
    33
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    26
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    25
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny

    Zajímavé články

    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine dining, brunch a šéfkuchař do domu
    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine…
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    AHA.cz Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    AHA.cz Deník Aha! 28.1.2021

    Deník Aha! 28.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz 5 znamení zvěrokruhu, která vám mohou zničit život, když je urazíte

    5 znamení zvěrokruhu, která vám mohou zničit život, když je urazíte

    Ženy.cz Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Maminka.cz Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Reflex.cz Blatný vrší chybu za chybou, ale stále tu jsou dva bizarní důvody, proč zůstává dál ministrem. Jaké?

    Blatný vrší chybu za chybou, ale stále tu jsou dva bizarní důvody, proč zůstává dál ministrem. Jaké?

    E15.cz Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Dort babičky Kupcové
    Dort babičky Kupcové
    Dort Dolly
    Dort Dolly
    Dort Harlekýn
    Dort Harlekýn
    Dort malako
    Dort malako
    Dort mašinka
    Dort mašinka
    Dort od krtka
    Dort od krtka
    • Recepty.cz
    • Dort Malaga
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí