• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Harlekýn
    Napište svůj komentář k receptu

    Harlekýn

    autor: Delarue
    0.0
    moje hodnoceni
    3.6
    hodnotilo: 11
    doba přípravy: 45 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Harlekýn
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    12 porce
      • 4
        ks vejce
      • 100
        g cukr
      • 100
        g hladká mouka
      • 40
        g kakao
      • 0,50
        lžička prášek do pečiva
      • hrubá mouka a tuk na vymazání formy
    • Náplň
      • 500
        ml smetana ke šlehání
      • 20
        g kakao
      • 30
        g cukr krupice
      • 1
        balení vanilkový cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Vejce s cukrem šleháme v horké vodní lázni asi 5 minut. Pak lázeň odstavíme a šleháme do husté pěny. Nakonec vmícháme prosátou mouku a kakaem a kypřícím práškem. Hmotou naplníme dortovou formu o průměru 24 cm, vymazanou tukem a hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 45 minut.
    2
    Po upečení necháme korpus vychladnout, vyklopíme jej a vodorovně jej rozkrojíme na tři díly. Polovinu smetany svaříme s cukrem a prosátým kakaem.
    3
    Necháme ji v chladničce vychladit nejlépe do druhého dne a potom vyšleháme v tuhou pařížskou šlehačku. Druhou polovinu smetany vyšleháme s vanilkovým cukrem. Spodní díl nejprve potřeme 2/3 pařížské šlehačky a přiklopíme druhým dílem korpusu. Ten potřeme 2/3 bílé šlehačky a přiklopíme třetím dílem korpusu.
    4
    Celý dort potřeme zbylou pařížskou šlehačkou a zbylou bílou šlehačku nastříkáme ozdobně na povrch dortu.
    5
    Nakonec dort ozdobíme čokoládovou rýží.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Dort Harlekýn

    Dort Harlekýn

    Pařížský dort - Harlekýn

    Pařížský dort - Harlekýn

    Harlekýnský chlebíček

    Harlekýnský chlebíček

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • terss
      terss | 15. 9. 2016 16:33

      teď dělám těsto a vypadá báječně tak doufám že to dobře dopadne O:-) O:-) :-) ;-)

    • Nikola
      Nikola | 10. 5. 2015 16:55

      Těsto jsem pekla na horkovzduch a bylo v naprostém v pořádku ;-)

    • whitehorse
      whitehorse | 4. 4. 2015 21:58

      Dnes se mi stalo totéž. Asi to nebude jen rukama a troubou :'(

    • Lucie
      Lucie | 30. 12. 2014 21:19

      Tak přesně tohle se dnes stalo mě. Nevím, kde jsem udělala chybu. Těsto se mi zdálo divné už, když jsem ho míchala. Neteklo totiž, ale bylo pěkně tuhé :( No a když jsem ho vyndala z trouby, tak vypadalo naprosto strašně - tvrdá, zkroucená placka, která sice nebyla na chuť tak strašná (ale ani moc dobrá :D) ale jak to vypadalo :D No tak to putovalo do koše. A jelikož mám v lednici pařížskou šlehačku - udělanou, tak musím udělat zítra těsto znovu - tentokrát ale podle jiného receptu. A protože je tento recept z knihy ,,Dorty a dezerty" od apetitu, tak mě hodně, ale opravdu hodně zklamali. :-X

    • Bára
      Bára | 11. 3. 2013 16:07

      Těsto mě zklamalo. Musela sem ho vyhodit, protože se z něho stala tvrdá nepoživatelná placka :-( :-( :-(

    • Delarue
      Delarue | 15. 1. 2013 16:53

      ne to opravdu ne, maminka je má nejraději :-*

    • Iva
      Iva | 29. 11. 2012 13:08

      :'( Pařížských a Harlekýnských dortů není nikdy dost, že :-(

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
    Moučníky Dorty Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Svačina Pečení Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hladká mouka Hrubá mouka Kakao Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bramborové pusinky (1922)

    Bramborové pusinky (1922)

    Kuře „strejdy z Hlinska“

    Kuře „strejdy z Hlinska“

    Škvarkový chléb

    Škvarkový chléb

    Mazané řízky

    Mazané řízky

    Dietní bramborový salát bez majonézy a jogurtu

    Dietní bramborový salát bez majonézy…

    Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

    Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

    Croissanty s čokoládou

    Croissanty s čokoládou

    Špenátová polévka s pórkem

    Špenátová polévka s pórkem

    Rychlá večeře

    Rychlá večeře

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    37
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    33
    Míša řezy
    Míša řezy
    31
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    29
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    25
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    AHA.cz Deník Aha! 14.4.2021

    Deník Aha! 14.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz Před rokem zemřela Eva Pilarová: Skandály o sobě si vymýšlela sama, plastiky nikdy netajila

    Před rokem zemřela Eva Pilarová: Skandály o sobě si vymýšlela sama, plastiky nikdy netajila

    Ženy.cz Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Maminka.cz Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Reflex.cz Alex Selsky o Netanjahuovi, izraelském soužití s Araby, zvládání covidu a 11. místě na žebříčku štěstí

    Alex Selsky o Netanjahuovi, izraelském soužití s Araby, zvládání covidu a 11. místě na žebříčku štěstí

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Hanácká syrnica
    Hanácká syrnica
    Hanácké bifteky
    Hanácké bifteky
    Hanojská rybka s koprem a arašídovou omáčkou
    Hanojská rybka s koprem a arašídovou…
    Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové
    Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové
    Harlekýnský chlebíček
    Harlekýnský chlebíček
    Has brown ze strouhaných brambor
    Has brown ze strouhaných brambor
    • Recepty.cz
    • Harlekýn
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí