• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Harlekýn
Napište svůj komentář k receptu

Harlekýn

autor: Delarue
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 17
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Harlekýn
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g cukr
    • 100
      g hladká mouka
    • 40
      g kakao
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • hrubá mouka a tuk na vymazání formy
  • Náplň
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 20
      g kakao
    • 30
      g cukr krupice
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem šleháme v horké vodní lázni asi 5 minut. Pak lázeň odstavíme a šleháme do husté pěny. Nakonec vmícháme prosátou mouku a kakaem a kypřícím práškem. Hmotou naplníme dortovou formu o průměru 24 cm, vymazanou tukem a hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 45 minut.
2
Po upečení necháme korpus vychladnout, vyklopíme jej a vodorovně jej rozkrojíme na tři díly. Polovinu smetany svaříme s cukrem a prosátým kakaem.
3
Necháme ji v chladničce vychladit nejlépe do druhého dne a potom vyšleháme v tuhou pařížskou šlehačku. Druhou polovinu smetany vyšleháme s vanilkovým cukrem. Spodní díl nejprve potřeme 2/3 pařížské šlehačky a přiklopíme druhým dílem korpusu. Ten potřeme 2/3 bílé šlehačky a přiklopíme třetím dílem korpusu.
4
Celý dort potřeme zbylou pařížskou šlehačkou a zbylou bílou šlehačku nastříkáme ozdobně na povrch dortu.
5
Nakonec dort ozdobíme čokoládovou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort Harlekýn

Dort Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Harlekýn podle Frekvence 1

Harlekýn podle Frekvence 1

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • terss | 15. 9. 2016 16:33

    teď dělám těsto a vypadá báječně tak doufám že to dobře dopadne O:-) O:-) :-) ;-)

  • Nikola | 10. 5. 2015 16:55

    Těsto jsem pekla na horkovzduch a bylo v naprostém v pořádku ;-)

  • whitehorse | 4. 4. 2015 21:58

    Dnes se mi stalo totéž. Asi to nebude jen rukama a troubou :'(

  • Lucie | 30. 12. 2014 21:19

    Tak přesně tohle se dnes stalo mě. Nevím, kde jsem udělala chybu. Těsto se mi zdálo divné už, když jsem ho míchala. Neteklo totiž, ale bylo pěkně tuhé :( No a když jsem ho vyndala z trouby, tak vypadalo naprosto strašně - tvrdá, zkroucená placka, která sice nebyla na chuť tak strašná (ale ani moc dobrá :D) ale jak to vypadalo :D No tak to putovalo do koše. A jelikož mám v lednici pařížskou šlehačku - udělanou, tak musím udělat zítra těsto znovu - tentokrát ale podle jiného receptu. A protože je tento recept z knihy ,,Dorty a dezerty" od apetitu, tak mě hodně, ale opravdu hodně zklamali. :-X

  • Bára | 11. 3. 2013 16:07

    Těsto mě zklamalo. Musela sem ho vyhodit, protože se z něho stala tvrdá nepoživatelná placka :-( :-( :-(

  • Delarue
    Delarue | 15. 1. 2013 16:53

    ne to opravdu ne, maminka je má nejraději :-*

  • Iva | 29. 11. 2012 13:08

    :'( Pařížských a Harlekýnských dortů není nikdy dost, že :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Svačina Pečení Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hladká mouka Hrubá mouka Kakao Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Mraky

Mraky

Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Celerový salát s ananasem

Celerový salát s ananasem

Sardelové chlebíčky

Sardelové chlebíčky

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Zdravá dobrota z červené čočky a…

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Doporučujeme

40 minut
Kung pao

Kung pao

40 minut
Jarní salát s grapefruitem a avokádem

Jarní salát s grapefruitem a avokádem

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Rizoto s masem

Rizoto s masem

20 minut
Rybí karbanátky se salátem

Rybí karbanátky se salátem

30 minut
Jarní šakšuka

Jarní šakšuka

15 minut
Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

50 minut
Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Poslední sledované recepty

72
Gratinované brambory
Gratinované brambory
61
Rychlovka z těstovin
Rychlovka z těstovin
41
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Bábovky podle cukráře Josefa Maršálka: Upečte si kynutou, třenou mramorovou nebo mini verzi z litého těsta
Bábovky podle cukráře Josefa Maršálka: Upečte si…
Upečte si štěstíčka: Sušenky se vzkazem k Mezinárodnímu dni štěstí
Upečte si štěstíčka: Sušenky se vzkazem k…
Jaro je tu! Pokochejte se jarními dezerty a přivítejte oblíbené roční období stylově
Jaro je tu! Pokochejte se jarními dezerty a…
5 základních chyb při přípravě sekané: Jaké to jsou a děláte je také?
5 základních chyb při přípravě sekané: Jaké to…
Světový den spánku ve znamení jídel pro lepší usínání: Co (ne)jíst k večeři?
Světový den spánku ve znamení jídel pro lepší…
AHA.cz Konec idylky s pracháčem? Bagárová přiznala problémy

Konec idylky s pracháčem? Bagárová přiznala problémy

Mimibazar Nejčastější zlozvyky, které škodí vaší kráse. Neděláte to taky?

Nejčastější zlozvyky, které škodí vaší kráse. Neděláte to taky?

Dáma.cz S čerty nejsou žerty: Vetchého odvezla sanitka, Nárožný rozbrečel sběratele

S čerty nejsou žerty: Vetchého odvezla sanitka, Nárožný rozbrečel sběratele

Blesk pro ženy Ljuba Krbová: Mládnu díky obličejové józe a funguje to!

Ljuba Krbová: Mládnu díky obličejové józe a funguje to!

Ženy.cz Pěkný, ale leda tak do porna! Proč si žena v roce 2023 nemůže dovolit nosit, co chce?

Pěkný, ale leda tak do porna! Proč si žena v roce 2023 nemůže dovolit nosit, co chce?

Blesk.cz Sexy herečka na premiéře nového Johna Wicka: Když to máš, tak to ukaž!

Sexy herečka na premiéře nového Johna Wicka: Když to máš, tak to ukaž!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz RECEPT: Vosí hnízda, kuličky, kornoutky nebo kokosky? Vyzkoušejte luxusní cukroví s medem

RECEPT: Vosí hnízda, kuličky, kornoutky nebo kokosky? Vyzkoušejte luxusní cukroví s medem

Blesk Horoskopy Příšerní sourozenci: Žárlí, závidí, žalují a soudí

Příšerní sourozenci: Žárlí, závidí, žalují a soudí

Abecedazahrady Jak na chov perliček a jaké jsou jejich užitné vlastnosti? Radí dlouholetý chovatel

Jak na chov perliček a jaké jsou jejich užitné vlastnosti? Radí dlouholetý chovatel

Další doporučené recepty:

Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácké bifteky
Hanácké bifteky
Hanojská rybka s koprem a arašídovou omáčkou
Hanojská rybka s koprem a arašídovou…
Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové
Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové
Harlekýnský chlebíček
Harlekýnský chlebíček
Has brown ze strouhaných brambor
Has brown ze strouhaných brambor
  • Recepty.cz
  • Harlekýn
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí