Harlekýn podle Frekvence 1

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g cukr
    • 80
      g ořechy
    • 3
      lžíce dětská krupice
    • 3
      lžička kakao
    • prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • jablka 1 větší nebo 2 menší nastrouhaná jablka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky ušleháme s cukrem a přidáme ostatní ingredience. Současně přidáváme sníh, který jsme ušlehali z bílků a zbylého cukru. Těsto upečeme v dortové formě (ve vyhřáté troubě asi půl hodiny). Vychladlý dort ještě ve formě pomažeme ušlehanou pařížskou šlehačkou, na ni dáme vrstvu bílé šlehačky, kterou posypeme čokoládovou rýží nebo strouhanou čokoládou. Necháme vychladit.
2
Pařížská šlehačka: rozpustíme čokodádu na vaření a svaříme ji s jednou bílou šlehačkou (nechceme-li mít krém tak hutný, ubereme jedno žebro čokolády). Necháme vychladit a druhý den ušleháme. Druhou šlehačku můžee svařit s toškou vanilinového cukru, bude lépe držet.

Komentáře k receptu

  • Klerys
    Klerys |

    19. 10. 2006 11:46

    Výborný a lehoučký dort.

  • Jana Han
    Jana Han |

    1. 9. 2005 09:41

    Stalo se mne, ze jsem nemela cokoladu a tak jsem svarila slehacku s cukrem a kakaovym praskem. Nechala vychladit a parizska vysla perfektne.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    1. 9. 2005 09:22

    Mám dobré zkušenosti s přípravou pařížské šlehačky - dávám pouze polovinu čokolády na vaření do šlehačky, druhý den vyšlehám. Úplně ta půlka stačí, dobře se vyšlehá a drží skvěle! Je však nutné, aby šlehačka byla dobře vychlazená a taky nádoba, v níž se bude šlehat!!