Hanojská rybka s koprem a arašídovou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 175
      g rýžová mouka nebo škrob
    • 1,5
      lžička kurkuma mletá
    • 500
      g ryba pevná, bělomasá, nakrájená na kousky
    • rostlinný olej
    • 1
      svazek kopr velký
  • Na omáčku:
    • 15
      ml olej arašídový
    • 2
      lžíce arašídy pražené
    • 4
      ks jarní cibulka nakrájená na kousky
    • 1
      svazek bazalka čerstvé (malý svazek)
    • 1
      svazek koriandr (malý svazek)
    • dlouhozrnná rýže k podávání
    • limetka k podávání
    • rybí omáčka k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku či škrob promíchejte s kurkumou a ve směsi obalte kousky ryby.
2
Po částech osmažte dokřupava. Nechte okapat přebytečný tuk a rozložte na talíře na snítky kopru.
3
V malé pánvi rozehřejte olej, osmažte na něm arašídy, trochu kopru, lístky bazalky a koriandru. Smažte a promíchávejte asi 1/2 minuty, pak směsí posypte kousky ryb.
4
Podávejte s rýží, limetkou a omáčkou k zakápnutí.

Komentáře k receptu

  • cuoco
    cuoco |

    4. 10. 2012 15:33

    =-O no taka osekana - europska verzia super vietnamskeho receptu "Chả Cá Thăng Long ,pokial viem tam ide aj chilli atd...?