Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Maso
    • 1
      ks dýně
    • olivový olej
    • 3
      lžíce ricotta
    • 800
      g vepřová panenka
    • 1
      balení listové těsto
    • 200
      g anglická slanina
    • 2
      hrst špenát
    • 1
      ks žloutek
    • sezamová semínka
  • Batátové hranolky
    • 800
      g batáty
    • olej na smažení
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýni vydlabejte, pokrájejte na kousky a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 20 minut. Upečenou rozmixujte spolu se lžící olivového oleje a ricottou.

RADA: Recepty z dýně

2
Panenku osolte a opepřete a ze všech stran a krátce zprudka opečte na pánvi na troše olivového oleje.

RADA: 7 tipů na šťavnatou krkovičku

3
Na plát listového těsta naskládejte slaninu, na ni rozložte vrstvu špenátových listů, na ně naneste dýňovou směs – nejlépe to půjde pomocí cukrářského sáčku, jehož pomocí dýňový krém nastříkáte v rovnoměrné vrstvě. Nakonec na plát položte panenku a zaviňte.
4
Spoje slepte rozšlehaným žloutkem, pak jím potřete závin. Posypte ho sezamem, dejte na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte 20–30 minut, záleží na tloušťce masa.
5
Batáty důkladně umyjte a pokrájejte na hranolky. Osušte je papírovou utěrkou a smažte ve vyšší vrstvě oleje. Odkládejte je na papírovou utěrku a dochuťte maldonskou solí.
6
Upečenou panenku nechte chvíli odpočinout a poté krájejte na silnější plátky. Podávejte s hranolky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: