Roštěnky na zázvoru

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Pastis

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks hovězí roštěná
    • olej na pečení
    • 1
      ks cibule střední
    • hladká mouka na obalení
    • zázvor
    • pepř mletý
    • 1
      kostka masox
    • 400
      ml voda horká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Roštěnky naklepeme a nařízneme po okrajích, aby se nezkroutily. Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibulku. Mezitím posypeme maso tlučeným zázvorem a pepřem a obalíme v hladké mouce. Trochu je opečeme na cibulce, rozdrtíme na ně Masox a přelejeme horkou vodou. Dusíme. V papiňáku to trvá 20 minut, pod pokličkou do změknutí. Štáva, která se vytvoří je velmi chutná a je zahuštěná moukou z masa.
2
U nás v rodině tento pokrm nesolíme, protože Masox je sám o sobě slaný.
3
Příloha: těstoviny, rýže, brambor, knedlík nebo jen pečivo.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hela -
    Hela - |

    9. 10. 2007 10:09

    Stejný recept jsem sem nedávno dávala jako Hovězí na zázvoru ale jen osolené bez Masoxu (proč chemii, že). Nejlepší je k tomu bramborový knedlík a špenát. Jídlo je to opravdu fantastické.