• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Hovězí roštěná
    Napište svůj komentář k receptu

    Hovězí roštěná

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.3
    hodnotilo: 22
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Hovězí roštěná
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 5
        plátek hovězí roštěná
      • 200
        g slanina
      • 2
        ks cibule střední
      • 3
        lžíce hořčice plnotučná a dijonská
      • 1
        lžička paprika - sladká
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        kelímek smetana na vaření
      • rostlinný olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Plátky jemně naklepeme, nařízneme, osolíme, potřeme oběma druhy hořčice a paprikou. Na tuku zpěníme pokrájenou cibuli. Až zesklovatí, vložíme roštěnky. Necháme je tzv. zatáhnout. Podlijeme vodou a dusíme asi 45 minut. Měkké maso vyjmeme, do směsi nalijeme smetanu a rozmixujeme. Do omáčky vložíme moso.
    2
    Jako příloha se hodí bramborový knedlík.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná

    Hovězí krk na hořčici alias chuďasova…

    Sekaná jako roštěná

    Sekaná jako roštěná

    Roštěná mé babičky

    Roštěná mé babičky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Andrea Rubešová
      Andrea Rubešová | 27. 5. 2008 10:41

      Jasne rostenka je rostenka nejlepsi tak sesnactileta

    • hana nováková
      hana nováková | 27. 5. 2008 09:14

      Vážená paní Vrabcová, recept jsem poslala s odkazem na autorku už spolu se svým prvním komentářem, za nímž si pevně stojím.

    • Marcela Vrabcová
      Marcela Vrabcová | 26. 5. 2008 15:14

      Třeba ho tam nekdy jednou muzete pridat..., misto plivani na jine recepty.

    • hana nováková
      hana nováková | 26. 5. 2008 12:21

      Ano, je to Sandtnerka a její slavná kuchařka. Bohužel, recept od ní se v nových neobjevil. Třeba někdy jednou...

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 23. 5. 2008 20:52

      Ale Marii Janků-Sandtnerovou určitě znáte.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 23. 5. 2008 18:51

      Pani Hana, ako tu napísala Laďka, hovädzia roštenka je druh mäsa, je to po sviečkovici najviac cenený druh hovädzieho mäsa. Používa sa na minútky, na anglický spôsob ( rozbíf ) alebo dusením na rôzne spôsoby. Takže neexistuje jeden jediný spôsob prípravy roštenky, ale množstvo druhov príprav a postupov.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 23. 5. 2008 18:51

      Pani Hana, ako tu napísala Laďka, hovädzia roštenka je druh mäsa, je to po sviečkovici najviac cenený druh hovädzieho mäsa. Používa sa na minútky, na anglický spôsob ( rozbíf ) alebo dusením na rôzne spôsoby. Takže neexistuje jeden jediný spôsob prípravy roštenky, ale množstvo druhov príprav a postupov.

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 23. 5. 2008 16:38

      Jen pro doplnění - roštěná jsou lidové názvy druhu hovězího masa - vysoký nebo nízký roštěnec (viz jakákoli kuchařka i www.hovezimaso,cz),takže na co to kuchař použije a a ja k to nazve,je čistě jen na něm.Klasika - roštěná a omáčka - každý známe nejméně tucet obměn a každá je ta pravá pro toho,kdo vaří. Hlavně,že si pochutnáme,ne? :)))

    • Marcela Vrabcová
      Marcela Vrabcová | 23. 5. 2008 16:16

      Pani Hano, ale tady nikdo nerika, ze je to tradicni rostena. Je to proste dalsi recept na upravu rostenky. Ja osobne bych sice taky volila jinou prilohu, na druhou stranu ten knedlik laka k vyzkouseni. Porad mi to prijde lepsi nez rizek s testovinami, ktery mi nabizeji v Nemecku. Pani Marii Janku neznam, ale co vim, tak treba pani Arian, nebo Terezka J., jsou rozhodne nezpochybnitelne kucharske kapacity :-).

    • hana nováková
      hana nováková | 23. 5. 2008 10:24

      Není to otázka chuti! Tradiční hovězí roštěná se prostě dělá odlišně, pokud to nazvete jakkoliv jinak, je to zcela v pořádku a nebudu mít výhrady. Pouze k době dušení, 45 minut je zkrátka příliš. Přidávám recept na pravou hovězí roštěnou od (snad nezpochybnitelné) kuchařské kapacity Marie Janků.

    • Hela -
      Hela - | 22. 5. 2008 18:36

      Jestli se nemýlím, tak v kuchařkách je to prezentováno jako Švédská roštěná a je to moc dobré. Ten bramborový knedlík je sice věcí názoru, ale pokud se jí i s gulášem, tak proč ne.

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 22. 5. 2008 17:40

      souhlasím s paní Terezkou, já sma takto obdobně maso připravuju,je velmi dobré a maso přece zkoušíme,nenecháme ho tam přesně tolik a tolik minut,nejen trouba i plotýnky a tedy celý sporák - každý vaří a peče jinak.Tu 1 jsem dala já a můžu mít třeba výhrady k příloze - já miluju rýži,těstoviny brambory,tak dám jinou přílohu a neřeším to:)))hezký podvečer stafl

    • Tereza J.
      Tereza J. | 22. 5. 2008 16:58

      Prečo nazývať hocijaké jedlo nechutnosťou? A hneď 5, len preto, že ja mám iné chute ?

    • hana nováková
      hana nováková | 22. 5. 2008 14:57

      Pravá hovězí roštěná je tak výrazné maso, že je škoda ji "vylepšovat" cibulí nebo hořčicí. To, co je tu uvedeno, připomíná španělské ptáčky na smetaně, navíc roštěnka dušená 45 minut, bude chutnat jako hadr. Bramborový knedlík tu nechutnost jen korunuje.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
    Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Hovězí roštěná Paprika - sladká Rostlinný olej Slanina Smetana na vaření Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Hrníčkový ovocný koláč

    Hrníčkový ovocný koláč

    Zelný salát III.

    Zelný salát III.

    Krémová květáková polévka

    Krémová květáková polévka

    Azu po česku

    Azu po česku

    Dalamánky z chlebové mouky

    Dalamánky z chlebové mouky

    Blesková rýže kari podle Lidušky

    Blesková rýže kari podle Lidušky

    Bezlepkový smetanový dort s rybízem

    Bezlepkový smetanový dort s rybízem

    Americké palačinky s horkými jablky

    Americké palačinky s horkými jablky

    Špaldové sušenky bez cukru

    Špaldové sušenky bez cukru

    Doporučujeme

    50 minut
    Pohár red velvet s borůvkami

    Pohár red velvet s borůvkami

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    51
    Palačinky
    Palačinky
    35
    Bramboráky
    Bramboráky
    21
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    21
    Výborné šunkofleky
    Výborné šunkofleky
    19
    Buchty - těsto z domácí pekárny
    Buchty - těsto z domácí…

    Zajímavé články

    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů vás zachrání v pracovním týdnu
    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů…
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí vám dvě suroviny!
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí…
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…

    Sledujte nás

    AHA.cz Pikantní odhalení! Bartošová se Štaidlovi pomstila aférou s kolegou

    Pikantní odhalení! Bartošová se Štaidlovi pomstila aférou s kolegou

    AHA.cz FREJOVÉ KOLAPS! PÁD PŘÍMO NA OBLIČEJ!

    FREJOVÉ KOLAPS! PÁD PŘÍMO NA OBLIČEJ!

    AHA.cz Nedělní Aha! 7.3.2021

    Nedělní Aha! 7.3.2021

    Dáma.cz Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Dáma.cz Buďte hříšně sexy: Svůdné kousky v rudé unosíte nejen na Valentýna!

    Buďte hříšně sexy: Svůdné kousky v rudé unosíte nejen na Valentýna!

    Ženy.cz Český lev 2021: Šaty, které jste v televizi sotva zahlédli!

    Český lev 2021: Šaty, které jste v televizi sotva zahlédli!

    Maminka.cz Nejvyšší čas vytřídit hračky. Proč vadí, když jich mají děti moc?

    Nejvyšší čas vytřídit hračky. Proč vadí, když jich mají děti moc?

    Reflex.cz Babiši, Hamáčku, pod rouškou nouzového stavu zavádíte totalitní manýry. Nechte lidi protestovat

    Babiši, Hamáčku, pod rouškou nouzového stavu zavádíte totalitní manýry. Nechte lidi protestovat

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    • Recepty.cz
    • Hovězí roštěná
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí